списък новини Bitrix

Здравейте на всички! Ние продължаваме да заплетената история на Битрикс :)

Откакто започнахме бавно да разруши огромен брой компоненти на системата, а след това нека да се опитат да въведат компонента. който служи за показване на списък новини Битрикс на на информационния блок, а именно Битрикс: news.list. Надявам се, че сте прочели първите уроци на документация за тази система, а вие вече знаете, че този информационен блок и как да го създаде в административната област. Хм.Ами да направим малък отклонение по този въпрос :), тъй като основна, и след това да продължи да работи с компонента.

Информационни блокове (информационни блокове), - модул позволява да каталогизирате и управлявате различни видове (блокове) на хомогенна информация. Използване на информационни единици, могат да бъдат приложени на всякакъв вид статия е динамична информация: каталози, информационни блокове, директории и т.н.

Информационни блокове - ключов момент Битрикс Framework. На практика всичко, което се прави в системата в една или друга свързана с устройството начин, дори и да не се показва, изрично.

Информационни блокове представляват друг слой на абстракция в сравнение с конвенционалните таблиците в базата данни, един вид "база данни в базата данни." Ето защо, за да го прилагат частично всички правила, за да следват при проектиране на бази данни.

Информации, как да създадете?

Feature да работят, е необходимо да се създаде информационен блок. Предполагаме, че използвате вида на информационните блокове от разпределението на програмата (въпреки че е възможно, че администратора на сайта създава различни видове информационни блокове). Отворете Съдържание> Информирайте. Блокове> Видове информират. Блокове> Услуги:

  1. Кликнете върху Добавяне на информация блок в лентата с инструменти контекст. Създаване форма ще отвори информационния блок.
  2. Попълнете раздела Информации;
  3. Въведете символичен код: всяко име на латиница;
  4. За да се свързва към желано място;
  5. Въведете името на информационния блок: всяко смислено име на кирилица.
  6. Други области отметки оставят непроменени.
  7. Запазете промените.

е създаден Информационен блок, системата ще се върне към списъка с информационен блок.Сега обратно към Битрикс компонента: news.list.

На първо място, да създаде вид информационен блок "Съдържание" (ID = съдържание), и в нея информационен блок "Новини" с характер код НОВИНИ (как да се създаде вид информация блок е всичко домашното). Също така, при създаването на информационния блок ще конфигурира такива параметри, като този, както на снимката по:

Ние трябва да приемем, че новината ще бъде в една и съща информация блок, и ще бъде разделен на различни секции.

В раздела поле попитам:

  1. Задължително се свързват с раздели
  2. Дата на започване на дейност = "Днешната дата и час"
  3. Задължителният характер код (транслитерация и генериране или с помощта на външни преводачески услуги)

Сега, в тестовата ни страница ще постави компонент Битрикс: news.list и копие на шаблона в .DEFAULT шаблон сайт, преименуване, например, в my_newslist. Нека обърнем внимание на параметрите на компонента за "дата на дисплея Формат" - от този момент, ние ще използваме за формиране на датата, на модела на оформление. Също така в съставните параметри (.parameters.php) дефинираме нов параметър - NEWSLIST_TITLE - това ще бъде заглавието на нашите страници с новини. В резултат на това в HTML кода на оформлението на страницата ще изглежда така (това е код на отпадъците, за да видите визуално разположението на елементите, а след това се покаже код в PHP-шаблон):

В резултат на това, PHP-кода на шаблона след интегрирането на оформлението ще бъде, както следва:

Всъщност, това е нашият стандарт .Default шаблон. Почти няма изменения ще се изтриват старите код, което е характерно за този модел. В този урок ние ще организираме стандартната и стегнат заключение новинарски поток. В действителност, тя се копира в папката на шаблона на сайта и ние лесно може да я редактирате, за да ви душа иска, като се използват всички налични данни в шаблон, но тези, които не са на разположение, ние винаги може да избере result_modifier.php файл. ако тя не е в папката с шаблона, можете лесно да го създаде и направи всичко на пробите от основата, така че да не пречат на логиката на оформлението.

Сега ние трябва да се обадя на компонента емисии с новини на началната страница или друга по ваш статична страница, или в шаблона за header.php или footer.php шаблона (това зависи от мястото, където искате да видите новините и където те трябва да бъдат на разположение):

Няма от какво да се страхуват от! Това е стандартен компонент на кода за призвание и всичко, което е в масива са параметрите на нашата компонент. Много е важно, на първа линия, в това ние да поиска от името на компонента, и шаблон, чрез който ще се появи на данни. В действителност, ако добавите кода за повикването през администраторския панел и как трябва да се направи (просто го плъзнете в индекс файла), а след това кодът ще се регистрира автоматично и ще можете да редактирате всички тези настройки по лесен и разбираем за всеки човешки вид. Лично аз трябваше да работят по различен, особено когато знаеш, че почти всички параметри, можете бързо да ги редактирате директно в кода. Поради параметър FILTER_NAME. който можете да укажете името, ние може да бъде филтриран, например, за да изберете само една от секциите на новини (тези данни могат да бъдат намерени в стандартната документация, добре, или ние ще пусне урока за данни за филтриране на Bitrix).

Това е всичко :) Ще се видим скоро!