Съобщение за това, какво

Evolution е довело до промяна в структурата на тялото на най-древните хора, създаване на видове, които е по-лесно да съществува в новата среда. Така че, преди около сто хиляди години на Земята е имало неандерталец, кръстен от неандерталски долина по поречието на река Neander (Германия) се провежда. Там за пръв път са открити вкаменелости на праисторическия човек от този вид.Neandertalets- мъж древен физически тип, прародител на съвременните хора (100 хиляди години преди новата ера -... 35 хиляди години преди новата ера ...)

Neanderthalers бяха нисък растеж (до 165 см). Масивна глава, къса багажника, широк гръден кош - структура на тялото е много по-близо до съвременните хора, отколкото в предходните видове. Въпреки това, ръцете не бяха толкова пъргави и пъргави като имаме с вас, но тя е много силна, като менгеме. Живот в пещери, неандерталците са започнали да се изгради жилища от костите на големи животни, като мамутите, които ги покриват с кожи. Основно място на неандерталците паркиране намерени на територията на Украйна в Крим: пещерата Kiik-Коба, Staroselie балдахин Zaskalny, Chokurcha.

Неандерталците са много по-разумен Pithecanthropus и Sinanthropus. Те се научиха как да се направи пожар, или чрез завъртане на дланите дървена пръчка в дупка плочи или искри върху суха трева удря камъка. Сега не е имало нужда да се чака, когато мълния podozhzhot дърво или трева, и по този начин са пожаро-; Аз не трябва да бъдат прехвърлени от горяща клон на нов паркинг. Мъжът е собственик на огън - това е един от най-големите му постижения.

Стойността на огъня за човешкиНеандерталците са започнали да се движат свободно, да се търси благоприятни области, за да живеят. Те се заселили в големи площи, скитащи в малки групи - примитивен етап. Такава група може да подкрепи съвместните усилия на неговото съществуване, т.е.. Е. За да се хранят сами и да се предпазят от опасност. Примитивните хора могат да съществуват само заедно. Никой от тях не може да оцелее сам с природата, с много примитивни средства, както и с хора, преследвани дори на големи животни - мамути, бизони и др За тази цел техники задвижвани лов ...

задвижване лов сцена през очите на първобитния човек

Скални рисунки на гробове древните хора

Неандерталците има обичай на погребване на мъртвите. Досега те не са, защото те не разбират какво е смъртта. Може би мислят, че племето заспал и не може да се събуди, за да го оставят на място. Неандерталците смърт също изглежда да е нещо като мечта, така че мъртвите лявата граница храна и оръжие. Неандерталците са междинна стъпка в еволюцията от древен до модерна хора човек. Независимо от това, тя премина на десетки хиляди години, преди да се появи човек на планетата на съвременната физическа тип, което учените наричат ​​«Homosapience», т. Е. "Хомо сапиенс".

Хомо сапиенс (с latin.Homosapiens- "Хомо сапиенс") - хората на съвременната физическа тип, който се появи преди около 40000 години ..

Сравнителни фигури на първобитните хора (Australopithecus, Prezinjanthropus, Pithecanthropus хомо сапиенс)

На тази страница от материала по темите:

Доклад от 5 клас доклад лов древните хора

Neanderthalers TEXTE

В доклад от класа неандерталския 5

Образът на неандерталците, които живеят кратко

Кратко описание на неандерталците

Въпроси за тази позиция:

Кой е неандерталецът?

Когато имаше неандерталец?

Какво постижение неандерталците ускори еволюцията на човечеството? Какво е значението на това откритие?

Какъв начин да ловува древните хора да предоставят най-голямо количество продукция?

Като ранните хора ловуват?

Когато е налице "разумен човек"?