Сънна котки обща информация и съвети за грижа за косата

Всички животни, които живеят в сезонен климат, няколко пъти в годината е напълно променена вълна, а не изключение, и домашни котки. В дългокоси породи линеене ясно видими поради големия брой на падащия коса, къси коси породи хвърли почти невидимо. Но във всеки случай, веднъж или два пъти годишно вълна се появява навсякъде, изкован в всички пукнатини и се е вкопчил в дрехи и мебели, предоставяйки много неудобства на собствениците.Защо и как котки хвърлят

Котките се отървете от стария косата, за да я замени с нова, чиста, запазва топлината добре. Растеж и косопад никога не спира, но два пъти или веднъж годишно, процесът е много интензивен. В дивата природа, котки сменяне на перата веднъж годишно, като у дома си дългокоси породи могат да се променят козината два пъти годишно. Най-често се свързва с промени в сменяне на перата дневна светлина и температурни условия през годината, следователно, то се провежда през есента и пролетта. Но котките често се хвърлят в топлина и след период на хранене котенца извън сезона и имат домашни любимци, живеещи сменяне на перата само у нас може да се случи целогодишно заради твърде температурни флуктуации.

Като котка навеси

Най-дългата проливането на котки - първата, тя може да продължи до една година, като се започне през есента или пролетта. На възраст от 5-8 месеца, коте пух за промяна детски възрастен палто, някои породи котенца може значително да смените цвета в процеса на растеж. През този период, котето се нуждае от правилното хранене и витамин подкрепа, особено ако вашият домашен любимец - представител на дългокос порода.

Ясно е, че ако вашият домашен любимец отива на разходка по улицата, сезонна проливането изключва не работи, вълната ще се различават по естествени причини, палто себе си е по-дебел и по-топло, за да се предпази животното от студ, топлина и дъжд. Но в този случай е необходимо да се обърне специално внимание на въпроса за доставка, както и животното е постоянно изложена на стрес и високи натоварвания по време на скитане в големия свят.

Защо е целогодишен може да се появи интензивно сменяне на ператаАко сменяне на перата трае твърде дълго и са домашен любимец се появи плешиви петна, това е знак за здравословни проблеми при котките. Плешив петна обикновено започват да се появяват зад ушите и по гънките задните крака, с течение на времето, ако се обадите на косата проблем загуба се усложнява, те стават все по-забележими. Причина необичайно тежката загуба на коса може да бъде:

По-специално, разходите трябва да започнат да се притеснявате, ако интензивно сменяне на перата придружени от промени в поведението на животните, загуба на апетит. Но по-често в лошо състояние палто виновен небалансирано хранене, достатъчно е да го нормализира и след известно време вашия домашен любимец ще си възвърне величествен и добре поддържан вид.

Как да се намали броят на падащия вълна

Напълно спиране на естествен механизъм на линеене е невъзможно, но за да се сведе до минимум времето, прекарано на почистване в този период е съвсем реална. Намаляване на загубата на коса по няколко начина:

Също така е много важно да се всяка седмица (и за дълги коси породи - няколко пъти седмично), обърнете внимание на оформяне. За да отговарят на сресване четка с метални зъби, краищата са леко свити, за да се придържат и вълна. Също така често се използва специална четка за разресване по време на линеене - Furminators.

Като котка навеси

Ресането не само ви позволява да премахнете мъртвите косми, но и стимулира растежа на нова. Чрез тази процедура, котенце трябва да се научи от ранна възраст, а след това и в бъдеще няма проблеми с грижата на козината му не е там. Срешете котката е необходимо толкова дълго, колкото четката е много коса, това може да отнеме от две до петнадесет минути. Котки и кучета имат много чувствителна кожа, така че да използват четка много внимателно, в противен случай да се развие в отрицателна връзка между дискомфорт и четка и гребен за провеждане на процедурата ще бъде трудно.

За разресване представител къси коси порода, не склонни към изобилие сменяне на перата, четката може да бъде заменен със специална ръкавица, тя е по-малко травматично за кожата. Като правило, котки с коса с всякаква дължина, както когато някой се грижи за тяхната кожа. Но свикнала с тази процедура, котката може да бъде агресивен - бъдете търпеливи, сприятеляването с постепенно се запознаят процедура.

Линеят - неизбежна цена за палто луксозен котка. Ако малко помощ на вашия домашен любимец косата бързо се променя към нов набор, тя е обект на специално внимание, не показвате, дори ако имате персийска котка или екзотично. Но в този случай трябва да бъде готова за процедурата за ежедневието сресване.

Коментари на клиенти:

За първи път чух за тази четка. Мислех, че преди това тя е проста, и така е по-ефективно. В моменти на линеене аз се опитвам да не приятели, за да се върнете всичко в кожа, особено черни панталони

Това е може би най-лошият период от годината, когато вълната на всичко. Седнете на стол с компютъра, а след това просто "въздушна възглавница". Жалко, че не е инструмент, който е напълно в състояние да го спаси от тази напаст