Смятате ауреус е опасно за децата

Един от най-честите инфекции сред децата се считат за стафилококова болест. Въпреки това, родителите често са объркани наличие на стафилококи върху кожата, лигавицата в изпражненията, както и развитието на инфекции него. Необходимо е да се знае, защото това не винаги е ауреус изисква активни мерки за лечение. Този микроб се отнася до един от най-често срещаните микробите на планетата, обитаващ в почвата, при животни и хора. Той принадлежи към условно патогенни флора, което подсказва, че е опасно стафилокок не е за всеки и не винаги. Наличието на стафилококи в биологични течности, не означава, знак за равенство инфекция стафилокок. За да го разработи, са необходими специални условия:  • Високо патогенни щамове
  • Специално чувствителност на организма,
  • Намалена имунната защита,
  • Увреждане на кожата, лигавиците.

Различни комбинации от тези фактори може да доведе до това, че микроб проявява своите агресивни свойства и позволява клиника инфекция в различни области, вариращи от кожата, довършителни целия организъм (сепсис).

Патогенни стафилококи при деца

Aureus в децата от това, което

За децата е особено опасно може да стане някои видове микроби:

Този вид е в състояние да се защити кожата и развитие на очни заболявания.

  • Сапрофитни стафилококус ауреус при деца.

Тя отговаря рядко, предимно при деца, и е в състояние да удря урогениталните органи.

Главно живее в лигавиците, засягащи орофаринкса и дихателните пътища.

Отнася се за най-често откриваеми, тя е склонна да влияе върху тъкани и органи могат да имат различна степен на патогенност. Става особено опасно вътреболнична стафилококус ауреус при деца. Това микроби е силно устойчиви на антибиотици и агресивни свойства, способна на образуване на вълни, особено в болници и хирургични болници.

В зависимост от възрастта, инфекции, причинени от стафилококи при деца може да се различават по външен вид, тежестта и развитието. Важно е да ги своевременно да се идентифицират и да се започне лечение за предотвратяване на разпространението на инфекцията и усложнения.

Aureus при новородени

Сеене деца различни видове микрофлора се извършва веднага след раждането му. Сред много други микроби върху кожата и лигавиците може да бъде открит и стафилококи в новороденото. Въпреки това, те не винаги са в състояние да доведе до развитието на инфекции и сериозни щети дете на органи. Особено податливи на заразяване с новородено недоносеност и незрелост, особено на дихателната система, деца с дефицит на тегло и забавено развитие на раждането.Aureus при бебета най-вероятно в вродени имунни патологични процеси, с проблеми грижи в образуването на бодлив топлина, пелена обрив, кожни лезии. Проявите може да бъде системно или локално в природата. Отличителна черта на неонаталния период е фактът, че местната дисплей при ненавременна реакция, много бързо може да се превърне в системна инфекция. Имунната защита на кожата и лигавицата още несъвършени и, ако е заразен, ще бъде слаб, за да се ограничи разпространението на микроби дълбоко в тялото.

Aureus при новородени може да доведе до развитието на конюнктивит с гной и зачервяване, сълзене. Също така на разположение са "изгори синдром кожа" с образуване на мехури, подобни на изгаряния, гнойни абсцеси прояви. чревна инфекция дава некротизиращ ентероколит с тежка и смърт на червата стена. Също така на разположение са пневмония, пиелонефрит и сепсис. Всички тези условия са опасни за деца, може да доведе до смърт в предвид, че в болници и детски болници, редовни мерки за дезинфекция (перални) с цялостно третиране на помещенията от микробно замърсяване.

Aureus при кърмачета

Aureus в децата от това, което

Обикновено родителите преминават през много силно при откриване на стафилококи при кърмачета и малки деца. В същото време, децата са напълно нормално чувство и развиват възраст. Това състояние се нарича превоз на Staphylococcus, която не изисква лечение. Трябва да се помни, че този микроб принадлежи към условно патогенни флора и ограничен имунитет.

Ако патогенни микроби, след ауреус при деца може да предизвика заболявания, такива като чревни разстройства (отравяне). Обикновено това Staphylococcus храна. Поради натрупване на токсини Staphylococcus организъм дете отравяне се среща с диария, повръщане и висока температура, обезводняване.

Aureus при кърмачета често дава кожни лезии - пиодермия. Това са многобройни възпалени пъпки с бяла или жълтеникава глави, открити с образуването на рани, както и общото състояние на нарушение на фона на кожните лезии. Понякога има стафилококова лезия пъпната рана с omphalitis разработването, гнойно възпаление.

Инфекцията може да се прояви под формата на респираторни симптоми - от обикновена настинка на бронхите и белите дробове лезии. Започнете инфекция като настинка, но държавата е склонна към бързо влошаване поради активното микробния растеж и производството на токсини. Особено опасно е развитието на пневмония, белодробна болест - това води до тежки респираторни заболявания, тежко общо състояние и реална опасност за живота.

Aureus в децата изпражненията

Често се открива в изпражненията Staphylococcus деца предписани неоправдано лечение, считайки го за проява на инфекция. Но не винаги откриване на микроорганизми във фекалиите говори за опасността. Aureus в изпражненията могат да присъстват в малки количества като елемент условно патогенни флора. Той не причинява вреда на детето е ограничено от нормалната флора на червата и неговото присъствие се дължи на процес на "физиологичен дисбиоза" бебета (чревен катар).

Това състояние се показва в първите седмици и месеци след раждането, с чревна флора активно за постигане на споразумение. Проявите на вида на подуване на корема, колики, изпражненията омекотител без висока температура и симптоми на интоксикация, не се считат за инфекция стафилокок, тази възрастова характеристика grudnichka. Веднага след като микроби обитават ниши и червата се научат хармонично работят, всички тези неща ще се случат. Отнасяйте се, че не е необходимо, необосновано използване на антибиотици в случай на стафилокок в изпражненията ще направи повече вреда.