След отстраняване на бъбрек

Нефректомия - това име е операция за отстраняване на бъбрек. Тази операция може да се определи от лекар за заболявания придружени от загуба на здравето или цялост. Това може да включва затворена травма на разрушаването на бъбреците, изстрел рана към поражение на бъбреците, уролитиаза, злокачествен тумор.Има и противопоказания за операция:

 • Тежко състояние на пациента;
 • Висок риск от усложнения на фона на съществуващите условия;
 • Нарушение в кръвосъсирването.

Хората, които ще нефректомия, мислят за това как да живеем след отстраняване на бъбрека. Тогава какво? Как да се яде, за да се избегнат евентуални усложнения.

След отстраняване на бъбрек пациентът трябва да остане още в часа на интензивно лечение, след което, при липса на усложнения, пациентът се прехвърля в урологията отдел. Ако се притесняваше за болката, лекарят предписва въвеждането на болкоуспокояващи.

След операция за отстраняване на бъбрек, два часа по-късно пациентът има право не само да изплакнете устата си, но се пие малко количество вода. Максималната дневна доза от обикновена вода не може да надвишава половин литър.

На следващия ден, след отстраняване на бъбрека вече е възможно да се яде варено месо, ниско съдържание на мазнини супа, извара, кисело мляко. След като процесът на дефекация се връща към нормалното, лекарят ви позволява да влиза в диетата, както и други продукти.

След отстраняване на бъбреците за 1.5 седмици не може да яде осолени, пушени и пържени, мазни храни. Можете да пиете 2-3 литра на ден.

Един ден след операцията се отстранява от катетъра на пикочния мехур. Сега можете да се разхождате малко от моя район, два дни е позволено да отиде в коридора. Здравните работници системно правят превръзки. За 1,5-2 седмици, пациентът продължава да антибиотици.Как да живеем след отстраняването на бъбреците?

Как да се намали на бъбрек

След отстраняване на бъбреците е необходимо да се ограничи физическата активност в продължение на три месеца. Използвайте превръзка. Максимална си натоварване не трябва да превишава три килограма. Избягвайте хипотермия. Откажете се от лоши навици.

След отстраняване на бъбрека е много полезно да бъде разходка на чист въздух, се движи толкова, колкото е необходимо, ако не се притеснява.

Кога мога да се върне на работа? Ако работата ви не е свързано с тежък физически труд, не е пречка за възобновяване на работа след 1-1,5 седмици.

А какво да кажем за личен живот? - Този въпрос е от интерес за всички пациенти. 1-1,5 месеца е възможно да се върнат на сексуална активност.

Как да се хранят след отстраняване на бъбреците?

Както може да се види, за да живеят, след отстраняването на бъбреците може да бъде! Останалата част отива в бъбреците двойна работа. така че е важно да не се претовари. За да направите това, трябва да следвате някои правила за храна, как е - кажете на лекуващия лекар. Основните правила на доставка след отстраняване на бъбрека:

 • Основното правило - редовността на хранене.
 • За да се яде, че е необходимо, след основите на частична мощност, която е най-малко шест пъти на ден.
 • Предпочитам лесно смилаема храна.
 • Храната трябва да съдържа всички необходими витамини и минерали на тялото.
 • Да не се яде прекалено горещо и твърде студена храна.
 • Яжте постно месо и риба, по време на хранене тези продукти не са повече от три пъти в седмицата. Начин на приготвяне - варене или задушаване.
 • Не забравяйте за въглехидрати - те са основен източник на енергия. Яжте елда, овесени ядки, ръжен хляб. Изхвърлете кифли и други тестени изделия.
 • Зеленчуци - на витамини, минерали и фибри. Те допринасят за създаването на дейността на стомашно-чревния тракт. Зеленчуци препоръчва варени, задушени или консумират пресни.
 • Чувствайте се свободни да добавите да ядат заквасена сметана и млечни продукти са по-добре граница.

Не Какво да ядем, след отстраняване на бъбреците?

Изхвърлете мастна, пушени, пържени, солени храни - не се претоварвайте вече интензивно работи бъбрек. Да не се яде храни, които съдържат консерванти, хранителни добавки и други вредни съставки. Препоръчително е да се намали приема на сол, поради риска от камъни в бъбреците. Между другото, това не е желателно консумация на минерална вода. Задължително е да се въздържате от алкохолни напитки, да замени кафето с билков чай.

Най-интересната новина