скалпа лечение гъбички и симптоми

Простатит симптоми при мъжете

Ако се окажете в една от следните симптоми, трябва да не забравяйте да се консултирате с лекар-trichologist, тъй като тези симптоми показват наличието на гъбички: • Косата е станала суха, губят блясък и сила започна да пада;
 • скалпа люспи, образуващи джоба на възпаление с размита контур и заоблени контури.
 • В районите, където кожата е увредена, косата пада и формира zylysiny;
 • Показват светло розови петна по кожата, които изпъкват в усещането може да се усети. Плаките могат да бъдат покрити кора след спукването мехурчета, образувани върху тяхната повърхност.
 • прав почивка на косата в корените, което е и причината скалпа черни точки могат да се появят;
 • Имаше силен пърхот, което не се наблюдава по-рано.

вида гъбички

Общи видове гъбични инфекции са:

 • Микроспория (mikrosporoz);
 • Трихофития (трихофития);
 • Струпясване (favus) се среща най-често в Азия, но може да бъде също толкова развълнуван от туристи.

Заболявания на този тип могат да се случат без симптоми, поради което времето е трудно да ги разпознава и да започне курс на лечение.

Простатит симптоми при мъжете

Трихофития (тения)

Това е една от най-трудните форми на настъпили гъбични заболявания. Характеризира се с масивна загуба на коса и образуването на петна на оплешивяване. Sick трихофития предимно деца под 12-годишна възраст, които са заразени с гъбички по време на мачовете с двор животните.

Trihofitia изключително заразна. Опасен пряк контакт с пациента и използването на каквито и да било лични вещи на му. Тения могат да бъдат договорени дори от животно!

Има повърхностни и дълбоки форми trihofitii. Симптомите на тения инфекция може да се наблюдава след около 7 дни, след като лицето е заразен. Основните симптоми на форма лишава повърхност: чуплива коса в корените и останалата част от тях под формата на черни точки по кожата, пилинг, на мястото, което може да бъде зачервяване и сърбеж зле.Простатит симптоми при мъжете

При инфекция на дълбоко форма trihofitii (инфилтрационна-гноен), инкубационен период на гъбата е два месеца. Първоначално заболяването са асимптоматични. Но два месеца по-късно се наблюдават:
 • Обща слабост, неразположение, умора и сънливост;
 • възпаление и подуване в lifouzlah;
 • леко повишаване на температурата;
 • образуването на кожни обриви;
 • на скалпа започват да се появяват червени кръгли туморни лезии с остри ръбове;
 • петна са обелени, те образуват мехурчета, където можете да се спазват гной;
 • едновременно със симптомите може да се види и влошаване състоянието на нокти, променят своите цветове.

Ако четете този списък и да намерят в него симптомите, които се случват с теб, nobhodimosti незабавно се консултирайте с лекар и да започне лечение за да се избегне абсцес се появи по-сериозно възпаление!

Mikrosporoz (mikrosporiya)

Това се наблюдава най-често при деца и членове на семействата на заразените деца. Можете да се зарази от хората и животните, които рядко се случва. Mikrosporoz се разпространява много бързо, тя е класирана сред гъбични заболявания на равнищата на заразяване.

Простатит симптоми при мъжете

Микроспория прояви са много подобни на симптомите на формите на трихофития повърхност, така че е необходимо да се извърши лабораторни тестове за диагностика. А просто визуална проверка не струва дори медицински специалист.

Трябва да се отбележи, че петна с микроспорите могат да бъдат гнойни корички, за разлика от повърхността trihofitii и нокти при това заболяване не е засегната.

лечение на болестта

Разбира се, ако се окажете в симптомите, описани в тази статия, трябва да се свържете незабавно експертите за идентифициране на форми на заболяването. Само поле конкретна диагноза може да бъде назначен на ефективен метод на лечение.

Простатит симптоми при мъжете

Специални противогъбични агенти, разработени за лечение на такива заболявания. Назначаване на дадено лекарство е възможно само след точна диагноза.

Много от лекарствата от този тип са много токсични, така че те имат списък с противопоказания. Поради това, в никакъв случай не трябва да се използва противогъбични лекарства сами по себе си, без посещение на лекар.

лечение гъбички отнема месеци, но яденето не се лекува, може напълно да загубят косата си. Червено, раздразнен скалп е очевидно и причинява отхвърляне на индивида в обществото.

Простатит симптоми при мъжете