симптоми бъбречни заболявания причини, симптоми и лечение

Бъбреците изпълняват първостепенна функция в човешкото тяло. Те се филтрира кръвта и екскретира излишната течност и по този начин се елиминира някои ненужни тъкани и вещества, възпрепятстващи образуването на оток. Те също са включени в метаболизма, които участват в производството на хормони и поддържа баланса на някои вещества в организма. Става ясно, че бъбречно заболяване може да доведе до най-различни много сериозни нарушения в много органи и системи. Основната опасност е, че е трудно да се подозира, бъбречно заболяване, директно, както е добре известно, навременна диагноза е от ключово значение за успешното лечение. Болка или дискомфорт в областта на кръста често е обвинявана за опорно-двигателния апарат. Интересно е, че честото заболяване на бъбреците, не са нещо ново лекарство. Дори и в писанията на лекари на древен Китай са описани чести слаби бъбреци. Както можете да видите, че проблемът не е ново.Защо трябва да се появят нарушения в бъбреците? За някои симптоми можете да предположите, че е време да отидете на нефролог? Как да се предпазим необратими промени? Това са въпросите, които ще отговорят.

Бъбречни заболявания: Симптоми и причини

бъбречни заболявания, чиито симптоми са лесно се бърка с други болести, всъщност лесно се диагностицира чрез използване на съвременни методи. Ултразвук, кръвни изследвания, медицински преглед се изисква, за да установим нарушения. Основното нещо - да не отлага посещението в клиниката. Най-лошото от всичко, се третират работи бъбречно заболяване. Симптомите, които трябва да се обърне внимание - това е заядлив, тъпа болка в областта на кръста, понякога за включване на корема, често уриниране, подуване. Ако бъбреците палпация напипва, това е показателно за тяхното увеличаване и тежко възпаление. Признаци на бъбречни заболявания е всъщност много красноречиви, но много от тях правят същата грешка - не им обръща внимание, опитвайки се да се лекувам самостоятелно. Запомнете: курс на антибиотици, които ви съветват вашия фармацевт или съсед, а не лечение. Така че можете да получите само нови проблеми и да влоши бъбречно заболяване. Симптомите, които показват необходимостта от незабавно лечение на лекар - висока температура, силна болка, затруднено уриниране, или липсата на такива, кръв в урината. Тези признаци на бъбречни заболявания показват, остър възпалителен процес и може да доведе до непоправими последици. За да се избегне това, трябва да знаете какви са факторите, които влияят върху развитието на нарушения в бъбреците, които могат да доведат до такова опасно заболяване.

Един от най-важните причини е безразборен и липсата на защита. Инфекции, инфекции, предавани по полов път, влияят на урогениталната система и да причини възпаление на бъбреците. Подобни ефекти са чести настинки, хипотермия. Неправилните хранителни навици също често срещана причина за бъбречни заболявания. Junk храна, заведения за бързо хранене, сладки напитки, базирани подсладители и оцветители - врагове на бъбреците здраве. Алкохол, никотин, наркотици, неограничено приемане на различни лекарства да повлияят неблагоприятно върху цялото тяло, както и бъбреците не са изключение. Човек не трябва да забравят за лошите наследственост. Много заболявания на бъбреците се предават от родителите на децата.

Също така трябва да се отбележи, че често от бъбречни заболявания и нарушения в работата си се отразява бременни жени, особено по време на късната бременност. Факт е, че през третото тримесечие, бременната жена бъбрек буквално да работят за двама. Това често се случва, че те не могат да се справят с този товар, така че бременните жени страдат от отоци. Тя може да се развие заболяване, наречено прееклампсия или токсикоза на късната бременност. Оказва се, оток на лицето и крайниците, повишено кръвно налягане, протеинурия (белтък в урината). За да избегнете това, бъдещата майка трябва внимателно да се следи тяхното здраве и благополучие, да се хранят правилно, пийте много течности, за да се движат много, излиза, вижда в гинекологичен кабинет и време, за да направи всички тестове.Бъбречно заболяване при деца

За съжаление, бъбречни заболявания не е необичайно при деца. Това се дължи на лоша среда, наследствени фактори, инфекции, принудителна прием на лекарства. Родителите трябва внимателно да проследяват здравето на бебетата си. бъбречни заболявания при децата в училищна възраст и по-възрастните се проявяват по същия начин, както при възрастни, но децата на първата година от живота и деца в предучилищна възраст трябва да са под контрола на роднини. Трябва да отидеш на лекар, ако първата година от живота на детето си намери злонамерено увеличаване на размера на стомаха, ако промените цвета и миризмата на урина, ако бебето плаче не обяснима причина. Деца на възраст от една година вече могат да се оплакват от болка или не се чувствате добре, така че трябва сериозно да се разгледа, ако детето ви се оплаква от болки в гърба, ако промените честотата на уриниране. Също така, децата могат да се страхуват да отидат до тоалетната при уриниране е болезнено. Периодична треска с никакви други симптоми могат също така да се посочи бъбречни заболявания при деца. Ако забележите някой тревожен симптом с детето си, не се колебайте да се консултирате с лекар и анализи замяна. В този случай, грижи никога няма да бъде излишно.

Диетата при бъбречно заболяване

Какво е заболяване на бъбреците
Опитните лекари знаят, че много болести могат да бъдат излекувани, ако не, тогава да се улесни и ускори процеса на оздравяване чрез правилно хранене. Диетата при бъбречно заболяване ще спомогне за намаляване на натоварването върху тях чрез ограничаване на вредните и тежки елементи, като например мазнини, сол, подправки. Разделете всички на храната е по-добре в малки порции и да я вземете 4-5 пъти на ден.

Ястията трябва да включват храни, богати на калций, особено мляко и млечни продукти. Също така, трябва да има храна има диуретичен ефект - краставици, ябълки, цвекло, тиква, марули. Диета за бъбречни заболявания включва ограничаването на приема на сол до 4 грама на ден. Питейна вода не трябва да превишава 1,5 - 2 литра, за да не провокира подуване.

бъбреците Лечение на болестта

Здравословната диета и начин на живот, правилното - това е само част от успеха при лечението на бъбречни заболявания. Имаме нужда от компетентен избор на лекарства и изпълнението на медицинските препоръки. Има и друг важен аспект - на имунната система. Както казахме, най-често срещаните причини за заболяване на бъбреците - това е инфекция, наследствени фактори, автоимунни процеси. метаболитни нарушения, в резултат на лоши навици.

Какво е заболяване на бъбреците
Една силна имунна система. който знае как да реагира на определени обстоятелства, да бъде в състояние да неутрализира увреждането на бъбреците. За това е необходимо, че клетките на имунната система притежават имунната информация. Природата предназначен че тази информация се предава от майката на детето си, в първите дни след раждането чрез коластрата. Това е в коластрата съдържа съединения, които съдържат данни за имунна памет. Тези съединения се състои от 44 аминокиселини и представляват вериги, които работят на принципа на съхранение на информация. Тези вериги се наричат ​​трансферни фактори. Ако дефицит на тези съединения в организма, новите имунните клетки, които се образуват почти на месечна база, просто няма къде да вземат информацията. В резултат на това се оказва, че когато има среща на имунните клетки от вредни микроорганизми, те просто не знаят как да реагират на него.

Съвременната медицина е във владение на коефициента на пренос на наркотици, която работи само въз основа на имунните клетки да предава информация. Тя е съставена от същите информационни вериги на аминокиселини, които имат бозайник имунна памет. Защо всички бозайници, а не на конкретен човек? Тъй като коефициентите на трансфер са универсални и vidonespetsifichnymi. Благодарение на този продукт Трансфер Фактор имунната служи като основа за памет ресурси, предприети от краве коластра. Факторът на лекарство за трансфер имунни клетки осигурява необходимата информация в резултат на защитата и конфигурацията на всички системи на тялото, включително на бъбреците. Трансфер Фактор е необходимо за всички, които имат склонност към бъбречни заболявания, както и тяхното комплексно лечение.