Shellac у дома - стъпка по стъпка ръководство

Ползи шеллак в състояние да оцени много жени. Устойчиво покритие продължава две или три седмици без натрошаване или надраскване, износване така избрания тип на маникюр може без уморително "определя" и пребоядисване. Той е идеален за млади майки, които работят жени, както и периода на едно дълго пътуване, например, към морето.Shellac лак у дома

Необходими инструменти

На първо място, трябва да имате набор от покрития с най-малко един цвят. Някои компоненти могат да бъдат заменени с по-икономични варианти от производителите на евтини, или купуват всичко в едно.

 • Инструменти за маникюр - щипки, шпатула, оранжево стик, трион абразивна зърнеста 220-240, баба;
 • средства за отстраняване на епидермиса;
 • четка за почистване полиране прах;
 • праймер (изсушаване, обезмаслител);
 • UV лампа 36 вата (препоръчително мощност);
 • грунд шеллак;
 • tonirujushchim шеллак покритие;
 • шеллак пласт (горе);
 • кърпа без влакна;
 • средства за отстраняване на адхезивния слой;
 • течност за отстраняване на шеллак;
 • фолио с гъби.

последователност от действия

Начало производителност шеллак технология не се различава от салона, тъй като на практика нито един от компонентите не може да бъде заменен. Като изключение, вместо на течността за премахване на лепкав слой, можете да използвате обичайния алкохола, но специалистите твърдят, че това вреди маникюра за качество.

 1. Направете сух маникюр без кремове и масла;
 2. Оформете ноктите пилата на;
 3. отнасяме един пирон баба с мека или файл за по-добро захващане;
 4. Чисти ръце и нокти от четката за нокти прах;
 5. Нанесете грунд и я оставете да изсъхне, без крушка;
 6. прилага тънък слой от грунд уплътнителни края на ноктите;
 7. задръжте лампата ръка за 1.5 минути;
 8. прилага тънък слой от основното тон, добре натискане на четката;
 9. в сух лампа 1.5 минути;
 10. втори слой от по-плътна игрище, уплътнение на лицето;
 11. изсъхне 2 минути;
 12. внимателно се прилага повърхностно покритие в един плътен слой;
 13. окончателното сушене епруветка в продължение на 2 минути;
 14. премахване на слоя лепило след полимеризация печат с помощта на специален инструмент.

Цялата процедура отнема около час, но тъй като придобиването на умения в гъста консистенция на гел лак това време намалява до 40 минути.

Shellac лак у дома

полезни съвети

 • Ако ще да се направи дизайна, изберете поне два нюанса на основния слой. Можете да си купите комплект за проектиране на "цвят + пайети", "цвят + слюда" или две или три контрастни цвята за избор.
 • Комбинирайте студени тонове със студена, топла - с топла или неутрални. Не е необходимо да се допълни полупрозрачни шеллак плътен или лъскава -perlamutrom.
 • Лепило слоеве бяха образувани след полимеризация основен слой и първия слой не отстранява и подобрява адхезията между тях. Можете да се прилага само един слой на терена, но след това тя ще се превърне полупрозрачни. Ако това е ефекта, който очаквате, след това отново prokraski не е задължително.
 • За да палто изглеждаше хубаво след втвърдяване, той трябва да лежи неподвижно, плътен слой. Багрило им кутикула, отстрани на нокътя и се уверете, че да се запечата свободния край на ноктите добре изстискана четка. Тази техника ще осигури максимално време на носенето на лак за нокти.


Как да премахнете шеллак

Shellac лак у дома

Основните качество гел лакове - съпротивление, така че отстраняването им изисква повече време и усилия. Но файл надолу шеллак, както Naroscheny нокти, че не е необходимо.

 1. Вземете десет парчета фолио, размер удобно да се опакова добре на върха на всеки пръст.
 2. Подгответе памучни тампони, нарязани на две части. Има маркови комплекти фолио с sponzhikom, но жените забелязали, че памучни тампони не са по-лоши.
 3. Cut джанти насищат течност за отстраняване на шеллак или конвенционални средства за отстраняване лак. Прикрепете към ноктите и увийте всеки пръст с парче фолио за 5 минути.
 4. Плъзнете фолио, премахване и изстържете останките от шеллак пръчка. Възможно е да се почисти ноктите стар bafikom след това разтривайте масло.
 5. Може да се наложи да повторите процедурата за отстраняване отново или просто да си върне салфетката с течността.

Не се препоръчва да се използва ацетон или други разтворители сътрудници. И, разбира се, няма да бъде в състояние да смекчи и премахване шеллак с алкохол или оцет.

Специалисти препоръчват като почивка между носенето на гел лак. След две просто трябва да се даде нокти почивка за възстановяване на водно-липидната баланс - най-малко една седмица. По това време, грижи за ръцете си крем и подхранващи масла.

правене на сакото

Приятен и чист външен вид маникюр, също може да направи материали шеллак. Тя ще ви зарадва с всичките три седмици или по-дълго. Прозрачно покритие не губи външен вид, дори когато ноктите растат.

Последователността на операциите и времето на сушене е посочено в таблицата:

Shellac лак у дома

Френско-шеллак има своите трудности.

За прилагането на усмивка линия не може да се използва шаблони. Sticky следи върху останал след отстраняването корена не могат да бъдат отстранени, без да вреди на качеството на работа. В допълнение, през тези следи манто лошо се придържа към основата - може да се прокара в рамките на няколко дни, с пълна дълбочина на покритие. Ето защо, трябва ръчно да се усмихне.

Как да се направи най-доброто бяло ръба:

 1. закърши почти суха четка Draw усмивка от два удара - от края към средата,
 2. изпълняват плавно изравняване на линия. Сега можете проследи контура, че вече не се допират.
 3. изстискан точка четката почти перпендикулярно на боя целия нокът свободен край.

Още няколко съвета:

Какъв цвят комбинации да избера?

Бежово и карамелени тонове яке в момента е в упадък, така че следвайте съветите и изберете хладно розови тонове.

Най-популярните опции:

 • White + Pink гланц;
 • бял + лилаво оттенък с диамант;
 • White + Pink Pearl.

Shellac лак у дома

Желаещи да получат строг бял кант и абсолютно прозрачен тон е по-добре да се спрете на второто с лек розов оттенък, който практически не се отличава, и в същото време добре Tonirujushchaja.

За разлика от това, прозрачна вода лак прекалено подчертават несъвършенствата на естествения нокът.

За почивка или сватба яке изберете сребърен или златен цвят и mikroblostki. Мода на комбинация от сребро и злато са минали, така че да вземе решение в полза на един от нюанси.

Яке с пайети или риза с слюда изисква чисто бяло ръба на леглото и се покрива с холографски слюда. Mica може да има неонов ефект, който дава една много хубава акценти в тъмното.

За да направите яке за офиса, изберете розов перла за легло и слонова кост за свободния край на нокътя.

Цветни яке принадлежи към всекидневния маникюр в небрежен стил. Начертайте усмивка съответствие с всякакъв цвят. Най-модерен този сезон - лимонено жълто, тюркоаз, кралско синьо, червено, череша, бордо, мандарина, антрацит, синьо-черно. Да не се използва цвят яке кафяво и сиво нюанси.