шапка за жени с капаци, болеро, Бретон и другите шапкарски

Дамски шапка - един от най-важните аксесоари в гардероба. Но сега ние сме още веднъж напомни за него само през лятото, за да се предпазят от слънцето. Все пак, нека да видим в главните основни форми на шапки, от които можете да създадете свои луксозни модели. Според историк Колин Макдауъл модата, има само два вида шапка: шапка или шапка и шапка, както и два вида силует - с или без граници. Вие виждате, всичко е много просто. Но в действителност.1. Шапка с ревери. или дори го нарече по друг начин "силен югозападен вятър" или пилотен шапка. Тази шапка е добре, че е възможно да се промени позицията на полетата в различни версии, както и техните размери и ширини. Полета могат да бъдат частично или напълно развийте. Може би отсъствието им отзад.

2. бретонски. В тази шапка може да бъде повече или по-малко високи полета, които са повдигнати нагоре. Името на шапката е получил от френския Бретан, където бяха раздадени такива шапки.

3. Болеро. Името произлиза от испански език. Както е известно, обичан от много жени яке също има подобно име. Произходът му са взети от тореадор костюм. И тези шапки са били чести шапки в Испания, особено в испанските национални танци.

Crown го

4. Бетон със стръмни полета
Те са много сходни с шапка болеро. Въпреки това, за разлика от първата, в която полета са изпъкнали и леко свити нагоре, тези полета шапки ласкаят и по-голям диаметър. Тези шапки се наричат ​​още "Том".

5. шапка Hat
Тази шапка е наричан още Matelote. Преведено от французите - моряк. Шапка с правите хоризонтални области, чийто размер може да бъде повече или по-малко, полето може да бъде както заоблен и ъглово. Crown като хоризонталата и прав. Сламена шапка на една и съща форма се наричат ​​"Girardi". "Girardi" - от националния прическа Австрия.

Crown го

6. Hat outrider. В тази шапка с поле с висока корона е достатъчно малък. Зад тях otvornuty нагоре, а в предната част се понижава.

7. Kapelina.
Kapelina е мека форма, с кръгла корона със средна височина и доста големи, плоски и хоризонтални маржовете, което леко повдигната.

8. цилиндър. Любими Hat Марлене Дитрих. Той е много подобен на мъжкия цилиндъра, но короната си е малко по-ниска, а полето кокетно подигне от краищата.

Crown го

9. Bell или Cloche. Тази шапка има различни възможности: капачка Cloche с дълбоки области клош с широка периферия (мисля Odri Hepbern в "Закуска в Тифани" филм). Във всички случаи има области, но те обхващат най-краткия и по-широка периферия Cloche естествено най-големите. Crown напротив - на капачката - най-дълбоката и най-високата, а клош с широка периферия - най-малкият. Но Cloche с дълбоки области - това е кръстоска между тези две по-горе.

Crown го

10. Hat - flepper. Форма мека шапка, висока корона, полетата са достатъчно големи, но висящи нередовни излишни украшения, просто покриване на лицето на жената.

11. Хънтър шапка. Тази шапка има много опции. Полетата са огънати от двете страни на предната е само леко закръглени нагоре. Носете шапка, едва ли може да се смъкнаха над челото му. Полетата могат да имат формата на повече или по-малко в непосредствена близост.Crown го

12. шапка с широка периферия. Полетата могат да бъдат наистина големи, леко наклонена напред и назад, докато се разхождате няколко диапазон. Това трябва да е в състояние да носи шапка, тъй като може да направи Софи Лорен (не забравяйте филма "висша мода").

Crown го

13. тиролска шапка. Формата му е до известна степен напомня на формата на лова, той също вдигна задната част на поле, но отпред сгънати надолу. Форма мека шапка. Той е заимстван от народна носия от Австрия, където е наречена "Залцбург". Това алпийски шапка, се съчетава добре с дрехите в «случаен» стил.

14. Капачка - таблетка. Тази шапка носи Жаклин Kennedi. Hat наистина прилича на таблет. Тя може да се носи по-голяма степен върху задната част на главата, за откриване на лицето и дори косата и обратното може да бъде повдигната нагоре, покриваща челото му.

Crown го

15. Тюрбан. Тази шапка е изработена от плат със сложен perevivami наистина като азиатската тюрбан. И да вратовръзка шал около главата си, както добре. Той е много обичан в 20-те години и 70-те на ХХ век, а сега.

16. каубойска шапка. както и че не е необходимо да се обясни. Вие ще я видите на екрана, където прашните прериите на Северна Америка каубои галоп.

Crown го

17. Hat ", както-lya- Рембранд." На първо място, Рембранд - холандски художник от седемнадесети век. Но шапката, която носеше е заимствана и дами. Шапка с голяма и широка и равни полета, короняса доста висока.

18. бомбето. Hat отново назаем от гардероба на мъжете и наистина прилича на гърне, но с много малка разлика. Благодарение на мекотата, можете да промените и форма на короната, тя сплескването и образуват полета, или огъване назад ги нагоре или надолу.

Crown го

19. Hat - топка. Да, това е така, тъй като една топка и обикновено без граници.

20. Hat - Фес. Подобно на мюсюлмански забрадки. Форма конусовидна корона, без полета.

Crown го

21. Hat - ток. Текуща форма има пряко, донякъде подобна на tabletochku, но по-висока корона. И носи шапка смъкна над малко по-добре по челото.

Crown го

22. Hat - Bicorne. Тази шапка също е наречен "Маркиз". Той има различни модификации. По принцип, на формата на короната е заоблена, малка област, свит на предните и задните страни на областта най-често разположени надолу.

Crown го

Античен шапка, военна Bicorne


Crown го

23. триъгълен Шапката. Шапка с кръгла ниска корона. Полетата са малки, може да се оформи, огънати от всички страни.

Crown го

24. Капор. Vintage дамска прическа. Кръгла шапка с полета, наклонена напред, на гърба не съществуват области. По-рано пред закрепени върху лентата.

Crown го

25. калабрийската шапка. Първоначално от Италия, няколко удължена короната. широк и прав, обратно огъната леко нагоре Ahead област.

Crown го

26.. Добре познат и обичан прическа без граници. Баретата, най-общо се определя като шапка, чиято корона и области се сляха в едно. Berety могат да бъдат различни по размер и форма. Поради своята мекота, отнема може да се носи като някой идва, няколко променящия формата си.

27. Худ. Тази прическа, в която и двете капачката и шал, като цяло. Той покрива главата, врата и предпазва лицето от вятъра.

28. Chepets. Преди само така те нарича капачка. Тази шапка, наподобяваща гумени капачки плувец. Тази шапка е носен само от омъжените жени.

Crown го

29. Шапката - каска. Тази прическа е кръгла короната, без граници и е нещо подобно на шапка - топката, но това най-често се покриват от двете страни на ушите, сякаш се простираше на ушите, което е, сходството на каската.