сензор за скорост, диагностициране свои ръце

ще се добавят тук Вашите обяви от

Лесно Plug-in за AdSense.

Моля, отворете страницата на плъгин администратор да
Поставете рекламния си код или
Потискане на това каре.

Сензор за скорост играе важна роля в системата за контрол на превозното средство. Неизправен датчик, до голяма степен пречи на правилното функциониране на авто. Помислете апарат и експлоатация принципа на сензора за скорост на за извършване на самодиагностика.По-ранните модели на автомобили, оборудвани със система за двигател с карбуратор, оборудван с скоростомер, с механичен диск. Карайте контрол и измервателен уред, разположен в корпуса на скоростната кутия. Показания анализатор действало за устройство, разположено на таблото през въртящ диригент. В автомобилната индустрия, автомобили стават все по-оборудвани с инжектори. Този дизайн машина означава, монтаж на електронни скоростомери. Електронен скоростомер получи сигнал от сензора и да го превежда на таблото на автомобила. В много съвременни сензори за скорост са различни от по-ранната аналог и работят на принципа на ефекта на Хол.

Помислете основния сензор скорост функции Daewoo.

На съвременни машини Daewoo марка, сензор за скорост подава сигнал към електронния блок за управление. Предаденият сигнал се дава с променлива напрежение, което се превръща в необходимите настройки на високоскоростни - километри за час.

Преди да се пристъпи с подмяната на диагностика и скорост анализатор е необходимо да се определи позицията на устройството. Позицията на сензора в системата на превозното средство може да се намери в инструкциите на производителя на комплекта. Блокът за управление е Daewoo Nexia панел за вътрешна облицовка (от дясната страна). Както е известно, на контролния блок е един от най-важните компоненти на системата за захранване с гориво. електронния блок за управление получава сигнали от различни сензори превозни средства и следи основните компоненти и агрегати на автомобили на системата. Също така, един от най-важните функции на електронния блок за управление е сензор захранване изисква електрическа енергия на и контрола с постоянно напрежение. DS в колата си Daewoo включва държач, роторът и анализатора сензорен елемент. Такова устройство има сензор за скорост, разположен на предните колела на автомобила. Analyzer разположен на оста на задното превозно средство има няколко характерни различия. DS заден мост се състои от следните компоненти: хардуер. ротор уплътнителният елемент и анализатора.

Основните функции на сензора за скорост:

  • скорости на предаване на скоростомера.
  • Излъчване на сигнали към електронния блок за управление с цел поддържане на въртящия момент.

За да изпълните правилно основните задачи на анализатора, той е свързан с контролера и експоненциалното устройството чрез уреда в опорно-двигателния апарат. скорост сензор верига предпазител електрически присъства, който се намира в кабината на превозното средство на охладителя за контролер отопление.

Основната диагноза не е датчик за скорост експлоатационната извършва бордовия компютър на автомобила. Когато този бордови компютър може да издава множество кодове на грешки. Всеки код е свързан с определена характер анализатор неизправност. За да изпълните диагностика на устройства с помощта на бордови компютър, трябва да се ръководи от указанията, предоставени от производителя.

Nexia как да проверите
Сензор за скорост Фиг.1

Най-разпространени са сигналите на следните инструментални грешки:

  • Напълно липсва сигнала от анализатора.
  • Променлива или прекъснат сигнал датчик за скорост.
  • Неправилно функциониране на устройствата за управление, скоростта на превода на арматурното табло на превозното средство.
  • Неправилно работа на двигателя при ниски обороти. Отделете завършването на двигателя на празен ход.
  • Увеличаването на притока на гориво.
  • Намалена мощност и ефективност на двигателя.


Когато сделката с грешки, е необходимо да се пристъпи към диагнозата на електромотор верига. В чести случаи, причината за неуспех е окисление вила контакт. Също така, проверете и подмяна на устройството може да се наложи в случай на множество признаци.

Тези фактори могат също да бъдат проблем с другите системи на превозното средство, например гориво агрегат. Но, когато определено вина и грешки Бордови компютър, трябва бързо да започне да се диагностицира сензор скорост. За да се извърши диагностика скорост анализатор е необходимо за отстраняване на сензора и зъбчатата ротора. Първо, визуална диагностичен елемент. В случая, когато механични повреди, устройството трябва да бъде заменен бяха намерени на анализатора повърхност. Също така, сензорът трябва да се смени в случай на полюсния накрайник елемент.

ще се добавят тук Вашите обяви от

Лесно Plug-in за AdSense.

Моля, отворете страницата на плъгин администратор да
Поставете рекламния си код или
Потискане на това каре.

Nexia как да проверите
Фигура 2 показва датчик за скорост

След фазата на образна диагностика, проверка на съпротивлението между анализатора контакти. В случай на пълно сервизно обслужване на съпротивлението на сензора в предната ос трябва да бъде в границите от 900 до 1000 ома. заден мост съпротивление експлоатация сензор е в диапазона от 1300 до 2100 ома. Устойчивост в корпуса на сензора е 100 ома. В случай на други показатели на тест инструмент, Daewoo сензора трябва да бъде заменен. Ако по време на образна диагностика са били открити значителни вреди на тялото, на анализатора трябва да бъдат заменени.

По време на експлоатация на превозното средство, анализаторът предава на контролера скорост и честота на импулси. Честотата на сигнала е в пряка зависимост от скоростта на движение на превозното средство. Системата за управление използва получения сигнал за контрол на работата на системата за задвижване е на празен ход. Тази функция на електронен блок за управление носи свободните средства за контрол на скоростта и контролиране на подаването на въздух около реактора.

Ако диагнозата посочи необходимостта от смяна на сензора, трябва да се запознаете с анализаторите, които са подходящи за монтаж в колата си. За да направите това, моля обърнете се към съответния раздел на инструкциите на производителя. Сменете датчика с ръцете си всеки автомобилист може без много пари и време. В същото време, тази услуга е специализирана услуга ще струва няколко пъти по-скъпо. За да се извърши подмяна на собствените си ръце анализатор Daewoo, трябва да се определи местоположението му в инструкциите на производителя. Можете също така трябва да закупите нов сензор и да се подготвят подходящи инструменти.

Етапа.

1. Преди започване на замяната, е необходимо да се изчака за нормализиране на температурата на двигателя. По-добре е да се отвори капака. Също така, необходимо условие за работа е наличието на достатъчно осветление.

2. Когато двигателят на превозното средство е студено, е необходимо да изключите бордовата мрежа машини.

3. Следващата стъпка след изключване на акумулаторната батерия трябва да се намери на сензора за скорост и почистване на повърхността квартала на излишната мръсотия.

Nexia как да проверите
Електронен контрол на Daewoo

4. След това съобщение проводниците сензорни и премахване на контактната група. Вие ще трябва да натиснете ключалката.

5. Следващата стъпка е да започне да развийте сензор скорост, обратно на часовниковата стрелка с помощта на подходящ гаечен ключ.

6. След като извадите дача трябва да се диагностицира му диск. Ако е повреден стъблото. необходимо да се премахне цялата диск.

7. След отстраняване на изпълнителния механизъм е необходимо да се провери състоянието на О-пръстените. Ако по време на работа на реда О-пръстен на превозното средство е износен, той трябва да бъде заменен. След това определя и събира дефектен прът устройство в обратен ред.

8. Сега можете да продължите с инсталирането на нов сензор скорост. За да направите това, внимателно да я завъртите по часовниковата стрелка, без да вредят на апарата. В хода на работата внимателно следвате всички мерки за безопасност.

9. След нов сензор е инсталиран в желаната позиция, той е длъжен да се свържете контактите. Контакти за да се свържат много внимателно, тъй като погрешно свързващото устройство няма да работи правилно.

Сензор за скорост Nexia въпреки малкия си размер е много важен устройство на превозното средство. В случай на нарушение на функциите си, е задължително да се започне диагностика. Смяна на сензора с ръцете си, ще се възстанови работата на машината, спестяване на професионални услуги за семинара. Когато се работи, да се използва само доказани инструменти ане за мен, за да не се повреди крехка структура на сензора. Преди да купите устройство за подмяна, внимателно прочетете инструкциите на производителя.