Съдържанието на игуана у дома

Игуана съдържат много фенове на екзотични влечуги, така че е време да се уверите, че животното живее комфортно. За да направите това ще ви е необходим голям терариум: за игуани до 2 години е достатъчно 120h80h60 видим дали игуаната е по-стар от 2 години или от дължината на опашката повече от 90 см, е необходимо да се даде предимство на голям терариум - 200h200h150 видите оптимален материал за под, таван и стена на клетката. - това е гъста и водоустойчив шперплат. За разлика от стъклото не пречи на обмен на въздуха, но запазва топлина и влажност.Това яде игуани

снимка: терариум за запазване на игуана в дома

Температурните условия трябва да се поддържа на 28-30 градуса през деня и 22 градуса през нощта. През нощта, ще получат много termokovrik, нагревател като "Добро топло" или Night-Glo серия лампа. Термометър-добре е да поставите на стената отсреща от нагревателни лампи. Естествено, под лампата, за да бъде по-топло - какво трябва да влечуги. Ако инсталирате в капака на терариум и клони, който ще се изкачи игуана, уверете се, че животното не може да получи до лампа за отопление (разстояние трябва да е поне 10-15 см). В същото време, при температура на лампата не трябва да надвишава 38 градуса.

Това яде игуани

Снимка: Когато съдържанието на игуаната у дома е важно да се поддържа оптимално temeraturu

ниво на влага - около 80%, може да се постигне чрез определяне на тавата с вода или от време на време чрез пулверизиране на течността с помощта на обикновен пулверизатор за цветя или гладене. Ако желаете, може да бъде оборудван с "дом" фонтан влечуги. За да следите кофата за ниво на влажност, като закупите влагомер - можете да намерите във всички магазини за домашни любимци. В същото време, уверете се, че клетката не е включен в блато, висока влажност насърчава развитието на болестотворни организми, игуаната може да се разболее, така че не прекалявайте.

Не е далеч от отоплителни лампи трябва да се създаде силна масивен клон - така игуаната може да се да се търси най-удобната температура. Ако влечуги са студенокръвни - тя се изкачва по-високо, а ако става горещо - слез на земята. За да се поддържа контрол на температурата в малка клетка достатъчно огледало 60-вата лампа. Основното нещо, което игуаната не може да получи до него, или ще се изгорите. Тези влечуги са по-малко чувствителни към топлина, отколкото, например, хамелеон, така травма, получена след този факт, дори и без да знаят какво се е случило. Ако площта на клетката е голяма, и лампата трябва да бъде силен.

Това яде игуани

Снимка: Осигурете си достъп до домашен любимец преки източници на топлина

Приблизително една четвърт от клетката трябва да заема контейнер с вода - игуана в състояние да се пие от нея, и по този начин водата ще се изпари, запазвайки нивото на влага. Ние трябва да се промени на водата всеки ден, в долната част на клетката, можете да сложите плосък камък - обичащи игуани топля в камъчетата. Понякога трябва да се къпе си игуана, ако я къпят в банята, поставете клон баня до влечугото е можела да се излезе от водата. По това време, докато клетката е празна, включете UV лампа - това е отличен дезинфектант. Пластмасови корита и стените на клетката могат да бъдат промити с вода и сапун веднъж месечно за дезинфекция терариума използване на химически разтвори, като бетадин.Важни аспекти на споразумението от клетката за игуана

Ако създаването на терариум, на дъното си, можете да сложите килим подобни мат, която е поставена на входната врата - не е твърде трудно, но актьорите.

Но изтривалки тъкани или създадени от пластмаса метод леене - не най-добрият вариант, тъй като те могат да се рушат и губят своята структура, в резултат на фините частици могат да погълнат влечуги и болен. На върха на тепиха може да се постави дъбова кора, след нея на душ с вряла вода, сложете кърпа или абсорбиращи кърпи, но от Трябва да се премахнат вестниците - поради влажността ще бъдат отпуснати на мастилото, а това е вредно за здравето на игуана.

Вие се опрости задачата за почистване на клетката: достатъчно е да се измие кората с топла вода, да отърси на тепиха, сменете кърпи. Клон в терариума може да бъде и дъб - това е отличен естествен антисептик.

Това яде игуани

Освен отопление огледало лампа е необходимо и UV-емитер. Терариум продадени няколко вида крушки. Оптимален вариант - Repti Glo-(Хаген), което струва от $ 10. Те са закрепени на тавана, обхваща голяма метална мрежа. Тези лампи могат да се включват в продължение на 10-12 часа при нагряване лампи. Струва си да припомним, че всички UV лампи са вкарани в специална армировка - могат да бъдат закупени в магазините, които са специализирани в продажбата на електрически товари. Дросели по-добър дисплей извън клетката, тъй като те излъчват неприятна бучене. Повечето UV лампи имат малък срок на годност (около шест месеца средно), след което те продължават да светят, но вече не се произвеждат в UV спектъра. Навременната смяна на крушка на всеки 6 месеца.

Също така могат да бъдат закупени за терариум лампи нощни лампи, стелки с отопление, води до игуана.

Как да се къпе си игуана?

Игуана къпане, че е наложително. Преди да влечуго топла вана с гореща вода стена. Температурата на водата трябва да бъде малко по-високи от тези в клетката - около 30-35 градуса. Най-добре е да се къпе вашият домашен любимец 2 пъти седмично, по време на линеене по-често. Срок за къпане - до 30 минути, следете за температурата на водата. В банята трябва да се постави на камък или сал, в случай на нужда и влечуго може да получи почивка. Дайте си няколко минути, за да седне на сала, а след това внимателно извадете и оставете поплувам. Ако домашен любимец е много дълго време да седи на сала, тя граничи с топла вода, не позволявайте да се замразява.

Това яде игуани

Снимка: Бански Игуана

Когато къпане процедурата е завършена, се премести на влечугото в топла терариум, можете да я намокрете с кърпа. Плуване баня улеснява процеса на смяна на перата, позволява активно да се движат влечуги, подобрява обменните процеси в организма.

хранене игуани

Най-естественото местообитание на игуани са хранителни цветя и листа. За съжаление, в клетките на животните е трудно да се намери подходящ хранителен режим за влечуги получават всички необходими хранителни вещества. Предложи избор игуана на плодове и зеленчуци, тъй като тези домашни любимци често нямат различни вещества. И млади, и възрастни, трябва да бъдат хранени с една обща схема:

  • 30-70% от храната трябва да бъде широколистни растения и зеленчуци;
  • От 5 до 15% - плодове;
  • До 10% - допълнителни храни, като например зърнени комплекси.

Това яде игуани

Снимка: Разнообразие - е гаранция за правилното хранене игуани

Опитайте се да разнообрази храната за домашни любимци храна, богата само на минерали и витамини, игуаната ще бъде от полза. Препоръчително е да се даде влечугото грозде, ряпа, магданоз, зелен фасул, глухарче, сладко зелен пипер, грах, къпини, репички, праз, крушка, сеитба пащърнак и други растения.

Работа с игуана

Много игуани различават неспокойни, а дори и упорит характер, да вземе тези домашни любимци се нуждаят в горната част на предмишницата наоколо, прегърнала тялото така, че крачетата влечуги предните са близки до тялото. Втората страна на тялото натиснете задните си крака, но не пипай опашката. Можете да вземете игуана с ръкавици, за да се избегне надраскване на нокти.

Игуана не можете да пропуснете на опашката - влечуго може да го пуснете. Разбира се, умират игуана няма да умре, но запази равновесие и да се изкачите по клоните, че ще бъде много трудно. При възрастни, нова опашка никога не може да се възстанови, бебетата често този процес е по-бързо. Не стискайте влечугото, тъй като това може да доведе до загуба на клоаката, докато никой освен квалифициран ветеринарен лекар се грижи за животното няма. Премахване на игуана от клоните, да го направи внимателно, плавно, не отваряйте със сила, в противен случай можете да повредите пръстите на ръцете и лапи домашния любимец.