Scottish Fold описание, характер, снимка, цена, съдържание

Цветове шотландски Сгънете

Допуснатите медальони, бутони в индивиди с който и да е цвят и модел.

White: гланц, чисто бяло. Розови носа и лапи лапи. Сини очи, цвета на мед или злато. При индивиди с различни очи едното око трябва да е синьо и друг цвят на мед или злато, но дълбочината на цвета е един и същ.Черно: сажди от корена до върха. Без никакво нюанс на ръжда по типове и дим подкосъм. Черно нос, лапа възглавничките са черни или кафяви. Очи цвета на мед и злато.

Синьо: по-светъл нюанс на синьото е за предпочитане. Един тон от носа до върха на опашката. За предпочитане още по-тъмен цвят от леки преходи. Носа и лапа подложки в цвета на козината. Очи цвета на мед и злато.

RED: дълбок и плътен, лъскав червен без засенчване, петна, петна. Подложки за носа и тухлени червени лапи. Очи цвета на мед и злато.

Cream: еднакви за цялата сянка тяло на сметана, без петна. Предпочитани светли нюанси. Розови носа и лапи лапи. Очи цвета на мед и злато.

Сребърен чинчила: чисто бял грунд. Козината на гърба, фланговете, главата и опашката достатъчно избит с черно, което дава характеристика сребрист блясък. Краката могат да бъдат леко засенчени към дъното. Чин, върховете на ушите, стомаха, чисто бяло гърдите. Ход черни очи, устни, нос, очертани с черно. Носът е червена тухла. Черно лапи лапи. Очите зелено или синьо-зелено.

Чинчила Golden: грунд богат, топъл цвят крем. Космите на гърба, кръста, главата и опашката достатъчно избит с черно, което дава златен блясък. Краката могат да бъдат леко засенчени към дъното. Чин, върховете на ушите, стомаха, рак на гърдата крем. Ход на очите, устните, носа черно. Нос дълбоко розов цвят. Черно лапи лапи. Очите зелено или синьо-зелено.

Сребърен сенчести: грунд бял с мантия на черна коса на върха на страните на тялото, на муцуната, опашката, с изясняване на брадичката, гърдите, корема и под опашката. Космите на краката на същите цветове като по лицето. Общ изглед от много по-тъмни от чинчила. Ход на очите, устните, носа черно. Носът е червена тухла. Черно лапи лапи. Очите зелено или синьо-зелено.

Golden сенчеста: грунд наситен, топъл крем с мантия на косми с черни или тъмно кафяви съвети. Вълна е замъглено от страни, лицето, опашката, осветен с крем върху брадичката, гърдите, корема и под опашката. Космите на краката на същите цветове като по лицето. Ход на очите, устните, носа черно. Носът е червена тухла. Черно лапи лапи. Очите зелено или синьо-зелено.

Shell Cameo (Red чинчила): грунд бяло, косата на гърба, фланговете, главата и опашката достатъчно избит с червен до получаване на характеристика блясък. Муцуната и краката могат да бъдат леко засенчени надолу. Чин, върховете на ушите, корема, гърдите и бяло. Розови носа и лапи лапи. Очи цвета на мед и злато.

Cameo сенчести: грунд бял с мантия на коса с червени съвети за страните, които са по лицето, опашка с разяснения по брадичката, корема, гърдите, под опашката. Космите на краката на същите цветове като по лицето. Общ изглед от много по-червени от камея на обвивката. Нос, очи джанти, подложки розови лапи. Очи цвета на мед и злато.

Черен дим: бял грунд, дълбоко избит с черно. Котка в покой изглежда черен. Движението се вижда подкосъм. Бели петна и ивици в основата на косъма видими, ако натиснете вълната на ръка. Подложки за носа и черни лапи. Очи цвета на мед и злато.

Blue дим и червен дим бял грунд дълбоко избит със синьо и червено, съответно. Cat в покой появи синьо или червено. Бели петна и ивици в основата на косъма видими, ако натиснете вълната на ръка. Нос и лапа подложки при котки с едно докосване на синкав дим синьо, и при хора с едно докосване на червен дим - розово. Очи цвета на мед и злато.

Класически котка, скумрия котка, петниста котка, сребро котка, сребро синьо ивици, червени ивици, кафяв котка, синьо ивици, крем ивици, камея котка, костенурка, американ, разрежда американ, колор, всеки друг цвят или модел, с изключение на хора, цвят, който се получава чрез хибридизация (шоколад, лавандула, хималайски или чертеж тези цветове в комбинация с бяло).Scottish Fold котка лилаво

История шотландски Fold

Шепърд Уилям Рос във ферма близо до Coupar Ангъс (Шотландия) през 1961 г. видя бял котка с ушите разлети назад. Свързва се с собственика на фермата с цел да разберете повече за необичайната котка и попитайте за коте. Котка на име Сузи (Сузи), за нея потекло не е известна. Но необичаен външен вид Сузи Рос толкова заинтересовани, че той си купи коте от следващия носилката. Котенцето има черти на майката. Тя е с това коте на име Snook започнали да отглеждат програма шотландски пъти. Snook кръстосани с кръстосани червена котка. В бъдеще, котките са се размножавали британска късокосместа. В носилката родени късокосместите и дългокосмести лица, както и физическите лица при нормални уши, които нямат право да се състезават.

Тя ражда през 1966 г., регистрирана в GCCF, но няколко години по-късно породата не е бил признат отново. Експерти смятат, че заради сгънати уши при котките може да бъде глухота, ушни инфекции са възможни.

В САЩ, първият от трите породи котки шотландски Fold, внесени през 1971. Целта на изследването е в областта на спонтанни мутации. Но резултатите от проучването не са били успешни и котки са прикрепени към новите си домове. Една котка селекционера даде Manx порода Сали Улф Питърс (Peters Salle Улф), който по-късно се отдава отстраняването на породата в Америка. Скоро порода призната от повечето котешки американските асоциации. През 1978 г. породата спечели статут на шампионата.

Дългокосмести лица, които не са признати до средата на 1980-те години, но сега котката и двата вида са доста популярни. Някои организации разпределят дългокосмести и късокосмести шотландски пъти на две отделни породи.

Първоначално породата е наречена "Fold", като зайци, но по-късно породата е преименуван на "Scottish Fold".

Scottish Fold котка лилаво

Удобства

Шотландските Сгънете котки са родени със скръстени (Scottish Fold) и нормални (шотландски прав) уши. Генна за сгънати уши, е доминиращ. Всяко лице с сгънати уши, които са родени в една и съща носилката на котета. Поради сгънати уши шотландските гънки понякога в сравнение с бухал, елф. В момента единствените котки с сгънати уши могат да участват в изложбите, но хората с прави уши са безценни за развъдната програма.

Представители на различни породи, които бързо заспиват по гръб, и предпочитат да седят с резервните си плоски и широко разведени задни крака. По-често те вземат сурикат поза, да се изправя на задните си крака и да се премести любопитен си поглед към най-интересното място за тях.

Естеството на Scottish Fold

Спокойно шотландски Fold искал да бъде сред хора. Те лесно се адаптира към различни условия, те се чувстват комфортно дори в стаята, където децата са шумни, не изпитват тревожност и паника в шоу програми.

Толерантен на децата, бързо установяване на контакт с непознати, да се разбираме добре с други животни. Семейството са обвързани с някого, но позволи да прегърне, себе си и другите членове на семейството гали. Шотландските Сгънете котки обичат да разговарят с лицето.

представители на породата са умерено активни, но те нямат нищо против да играе. Котките са щастливи да се къпят във водата с лапата си, не пропускайте момента да крадат храна от плаките с образците, се справи с интерактивен пъзел.

Scottish Fold котка е нежен, любящ, интелигентен и послушен. представители на породата са любопитни по природа.

Представителите на породата се характеризират като тих котка. Техният глас е мека, нежна. Редки "разговорливи" индивиди. В по-голямата част котките мяу рядко, само когато имат нужда от нещо.

Scottish Fold котка лилаво

Преминаване на два шотландски пъти може да доведе до вродени малформации в поколението. Котенца от тези носилки често се раждат с генетично заболяване - болест на костите характеризира с неадекватно развитие на костите. Болезнените, което води до парализа на вродена аномалия засяга краката и опашката.

Представители на породата податливи на хипертрофична кардиомиопатия и поликистоза на бъбреците.

До ухото инфекции или ушни кърлежи шотландски Сгънете не са склонни, но почистване на ушите трябва да бъде редовно и внимателно.

Късокосместа хора не изискват внимателно оформяне. Достатъчно vychosyvat коса веднъж седмично да се запази блясъка и поддържане на здравословен вид. Дългокосмести лица vychosyvat препоръчват 2-3 пъти на седмица, за да се предотврати образуването на заплитането.

Уши се препоръчват за почистване на най-малко 1 път на месец, почистване на зъбите се извършва 1-2 пъти седмично, а ноктите са изрязани, тъй като те Прераждане.

Котето шотландски пъти порода

Котенца шотландски Fold роден с прави уши. Но от 3-4 седмици ушите сгънати или да остане прав, когато е включен генетично. Въпреки това, ушите могат да започнат да се оформя, но понякога те вземат вертикално положение отново. Процесът на сгъване ушите трае 3 месеца.

В малки котета закръглено тяло, кръгла глава, наивно детински израз е изправен. Външно очарователни котенца приличат на малки мечета, на които е невъзможно да се гледат, без емоция.

Котенцата са дадени за нови семейства на възраст от 11-12 седмици. През същия период на селекционера определя качеството на котенцата.

Възрастни мъже тежат 4-5,8 кг и женски - 2,7-4 кг.

Scottish Fold котка лилаво

Цената на котенца шотландски Сгънете

Някои животновъди надценяват цената на рядък цвят, например, най-редките индивиди с истински червен цвят.