Scottish Fold котка снимка, видеоклип, за порода, характер

(. Английски шотландски Fold) шотландски Fold или шотландски Fold е порода домашни котки, които разполагат - ушите сгънати напред и надолу, му придават един незабравим поглед. Тази функция е резултат от естествена генетична мутация, наследен от автозомно доминантен начин, а не чрез доминиращ вид.


Scottish Fold котка лилаво

История на породата

Основателят на породата - котка на име Сус котка (Сузи) с прогнозни извити уши, открит през 1961 г. в Cupar Angus в Tayside (Шотландия), северозападно от Дънди. Британският селекционера Уилям Рос (William Ross), видял котката, а той и съпругата му Мария просто падна в нея. В допълнение, те бързо призна потенциала като нова порода. Рос попита собственика на коте, който обеща да продаде появява за първи път. майка Сузи беше обикновена котка, с прави уши, а баща му е неизвестен, така че не е ясно дали все още има котенца с пъти, или не. Един от братята Сузи твърде клепоух, но той избягал и никой друг не го е виждал.

През 1963 г. съпругата на един от Русия получи Сгънете котета, родени на Сузи, бяла котка, като майка, която те наричат ​​Snook (Snook), Сузи се умира три месеца след раждането си, ударен от кола. С помощта на британски генетик, те започнаха програма за развъждането на нови видове, като се използват британска късокосместа, както и обикновени котки. И ние разбрахме, че генът, отговорен за кошарата - автозомно-доминантно. В действителност, породата е била първоначално наречена не шотландски пъти, а Сгънете (ДСЗО), за приликата с заек, чиито уши и се наведе. Едва през 1966 г. променя името на шотландския пъти. През същата година, те регистрирана порода в Управителния съвет на Fancy Cat (GCCF). В резултат на работата си, съпругата на Рос вече през първата година до 42 котенца шотландски пъти и шотландски Прав 34.

Първо, детски ясли и аматьори, интересуващи се от породата, но скоро GCCF притесняват за потенциални здравословни проблеми в тези котки. В началото те са се притеснявали за евентуалното глухота или инфекции, но загрижеността се оказа неоснователна. Въпреки това, GCCF след това повдигна въпроса за генетични проблеми, които вече е много по-реална. През 1971 г. GCCF затваря регистрацията на нови шотландски Сгънете котки и да се забрани по-нататъшно регистрация в Обединеното кралство. И шотландски пъти котка се премества в САЩ, за да завладеят Америка.

За първи път, тези котки идват в Съединените щати през 1970 г., когато три дъщери Snook, изпратено до Нова Англия, генетик Нийл Тод. Той изследва спонтанни мутации на котки в генетичния център, който се намира в Масачузетс. Manx селекционера. Сали Волф Питърс (Peters Salle Wolf), получи една от тези котенца, котка на име Хестър. Тя бе очарован от нея и е положила големи усилия за насърчаване на породата сред американските фенове.

Тъй като ген, отговорен за гънка в шотландски пъти автозомно-доминантно, за раждането на коте с такива уши, трябва да има поне един родител е носител на гена. Установено е, че наличието на две родители, значително увеличава вероятността от поява на голям брой на прегъване котенца, но също така увеличава броя на проблеми с скелета, страничен ефект на този ген.

Хомозиготни Fold FdFd (наследи ген от двамата родители) също и наследи генетични проблеми, което води до изкривяване и растеж на хрущял, което увеличава неконтролируемо и увреди на животното, както и използването на тях, може би, но се счита, етично. Кръстосване pryamouhih (Scottish стрейт) и клепоух котки намалява проблема, но не я елиминират. Разумни животновъди се избягват такива кръстовища и прибягват до ауткрос за разширяване на генетичния фонд. Въпреки това, по този въпрос все още се обсъжда, тъй като някои фенове смятат, че създаването на такава неразумна рок, основните характеристики, които водят до сериозни здравословни проблеми. В допълнение, производството на много шотландски поредици, в резултат на генетична работа, и те трябва някъде да се изхвърли.

Въпреки това, с дълги коси име варира в зависимост от организацията.

Описание на вида

Внимание! Шотландските кратни ушите, дължат форма на автозомно доминантен ген, който променя формата на хрущяла, което води до ушите, за да се огънат напред и надолу, като главата кръгла форма на котката.

Ушите са малки, със заоблени съвети; малки спретнати ушите доста голям. Те трябва да са ниски, за да главата огледа и да не нарушава визуалното закръгленост. Колкото по-силни са натиснат, толкова по-ценен котката.

Въпреки кошарата, ушите са същите като тези на обикновени котка. Те се обръщат котката слуша, кога легна тя, да се сърди и се покачва, когато тя е нещо интересно. Тази форма на ушите не се размножават склонни към глухота, ушни инфекции и други проблеми. Да, и се грижим за тях не по-трудно от обикновено, с изключение на това, което трябва да се справи с hryaschik внимателно.

Scottish Fold котка лилаво

Този среден размер котка, която създава впечатление за закръгленост ефект. Котки Scottish прегъване достигнат тегло от 4 до 6 кг и котки от 2,7 до 4 кг. Средната продължителност на живота на котките от тази порода - 15 години.

Разреждането се предположи, кръстосан с американски и британски кратко късокосместа (от CCA и Тика стандарти също допустимия британски дългокосият). Но, както шотландския Fold породата не е пълна, кръстосване, като винаги се изисква.Главата е кръгла, тя се намира на къс врат. Големи, кръгли очи с сладък израз, разделени с широка носа. Цвят на очите трябва да бъде в хармония с цвета на козината, сини очи са допустими и бяла вълна и колор.

Шотландските Сгънете котки са както дългокоси (Highland-кратно) и къси коси. В дълги коси палто със средна дължина, не къса коса по лицето и краката. Предпочитан грива в областта на шията. Plume на опашката, краката, косата на ушите е ясно видима. Опашката е дълга пропорционално на тялото, гъвкав и заострена, край с кръгла върха.

В късокосместа вълна плътен, плюш, мека структура и се издига над тялото, поради гъста структура. Въпреки това, структурата може да се различава по цвят, регион и сезон.

В повечето организации, се допускат всички цветове и цвят, с изключение на тези, в които се вижда yavna хибридизация. Например: шоколад, лилаво, цвят-точка, или тези цветове в комбинация с бяло. Но, Тика и CFF е отворен за всички, включително и най-важното.

Гънки, както те наричат ​​някои фенове, това е мека, интелигентни и обичащи котки с добър характер. Те се адаптират към новите условия, ситуации, хора и други животни. Умните и дори малки котенца разберат къде тавата.

Въпреки че те позволяват на други хора, за да погалят и да играят с тях, но обичам само един човек, макар и да остава верен на себе си, и следвайте от стая в стая с него. В шотландски пъти тих и мек глас, а те ги използват рядко. Те имат репертоар от звуци, с които те общуват, и които не са характерни за други видове.

Покорни, и далеч от хиперактивност, те не създават проблеми с тяхното съдържание. Вероятно няма да се наложи да се скрие чупливи неща или да вземат котка от завесата, след един луд нападение на един апартамент. Но все пак това е котка, те обичат да играят, особено котенца, а в същото време, като смешни пози. Много шотландски Fold прави свои собствени йога; спи по гръб, разтвори краката, седи в медитация поза, разкрачена напред, и да вземат други натруфените асани. Между другото, те могат да престои в продължение на дълги периоди на задните си крака, като същевременно припомня, сурикати. Интернет е наводнен с фотографии сгъват в рак.

Вързан за един човек, те могат да страдат, ако това не е дълго време. За да ги озарява този път, е необходимо да има втори котка или куче приятелски, с които те могат лесно да намерят общ език.

Scottish Fold котка лилаво

Както бе споменато в историята на породата, шотландски Сгънете котките са предразположени към заболяване на хрущяла, наречена остеохондродисплазия. Това се проявява в промяната на съвместното тъкан, сгъстяване, подуване и засяга краката и опашката, което води до куцане настъпва при котки, промени в походката и причинява силна болка. Усилията на животновъди, насочени към намаляване на риска, чрез кръстосване на капака с британска късокосместа и американската късокосместа котка, така че не всички шотландски Fold страдат от тези проблеми, дори и в напреднала възраст.

Внимание! Въпреки това, тъй като тези проблеми са свързани с гена, отговорен за формата на ушите, напълно премахнати, те не може да бъде.

Сгънете по-добре да си купите в детски ясли, които не се пресичат гънки с пъти (Fd FD). Бъдете сигурни, за да обсъдят този въпрос с продавача, и опознаването на избрания от Вас коте. Запознайте се отблизо с опашката, лапи. Ако те не се огъват, или им липсва гъвкавостта и мобилността на походката на животното или изкривен или опашката е прекалено дебела, това е признак на заболяване. Ако детската стая е отказал да даде здраве писмена гаранция домашен любимец, това е шанс да се търси котката на мечтите си на друго място.

Както и преди, когато кръстосан използване персийски котки скали, някои гънки наследствени предразположения към друга генетична болест - поликистозни бъбреци или PRP. Заболяването често се проявява в зряла възраст, както и много котки имат време да се премине на ген към тяхното потомство, което не помага за намаляване на броя на заболявания като цяло. За щастие, поликистоза може да се открие в ранен стадий, посещение на ветеринар. Заболяването е нелечимо, но може значително да забави своя ход.

Когато искате да си купите шотландски Fold за душата, често служи шотландски Прав (с прави уши) или котки с не-идеалната форма на ушите. Фактът, че животните показват класа, детска себе си или продадени на други напусне ясли. Въпреки това, тези котки не трябва да ви плашат, защото те ще наследят характеристиките на обикновените гънки, както и по-евтино. Шотландски Прав не наследи ген, отговорен за кошарата, и по този начин не се наследяват и здравните проблеми, които причинява.

Scottish Fold котка лилаво

И с дълги коси и къси коси шотландски Fold близо за поддръжка и грижи. Разбира се, необходимостта от повече внимание на дълги коси, но не и усилия титанична. Желателно е от ранна възраст да преподават котенцата до редовна обрязване нокти, къпане и процедурите за почистване на уши. Тук почистване на ушите, може би, смятан за най-трудните в кошарата, но това не е така, особено ако котето свикна с него. Просто стиснете върха на раздела между два пръста, асансьори, и внимателно го почистете с памучен тампон. Разбира се, само в очите, не се опитвайте да се бутам го по-дълбоко.

За вани, също трябва да се научи по-рано, на честотата зависи от вас и вашата котка. Ако това е домашен любимец, е достатъчно да се веднъж месечно, или дори по-малко, а ако изложбата на животните, веднъж на всеки 10 дни и др. За да направите това, набира топла вода в мивката до дъното на която лежеше гумена подложка, накиснете коте и леко разтривайте шампоан за котки. След измити шампоан, коте изсушава с кърпа или сушилня, докато тя е напълно суха. Препоръчително е да отрежете ноктите на всичко това.

Scottish Fold непретенциозен в храненето. Основното нещо е да ги спаси от затлъстяване, към които те са склонни заради не много активен начин на живот. Между другото, трябва да ги държи само в апартамента или частен дом, а не отдаване под наем. Тази домашни котки, но инстинктите им са все още силни, те са любители на птиците, да ги следват, и загуби. Да не говорим за други опасности - кучета, коли и непочтени хора.

Искате да си купите клепоух коте? Не забравяйте, че това е чистокръвен котки и те са по-капризни от просто една котка. Ако не искате да си купите шотландски пъти, а след това ходи на ветеринарните лекари, а след това се свържете с опитен селекционер в добри детски ясли. Ще има по-висока цена, но котката е свикнал да тавата и ваксинирани. Колкото повече, че цената на котенца шотландски пъти варира от 3000 до 8000 рубли.

 • Scottish Fold котка лилаво
  Забравена живороден риба
 • Scottish Fold котка лилаво
  Къдравата чужденец
 • Scottish Fold котка лилаво
  Котките се размножават Ceausu
 • Scottish Fold котка лилаво
  Tonkinese котка или Tonkinese
 • Scottish Fold котка лилаво
  Котки носят щастие - Korat
 • Scottish Fold котка лилаво
  котка се размножават украински Levkoy