Scottish Fold - характер, цвят на кожата, грижи

Ако искате да създадете в дома си уют, го покани на котка. Е, ако искате тя да бъде тиха, но без flegmatizma, умен, но ненатрапчив, нежна и красива - тя трябва да е родом от Шотландия.Домашни любимци порода шотландски Fold има уникален външен вид благодарение на големите красиви очи и уши да здраво

Scottish Fold котка лилаво
притиска към главата.

Често се казва, че котките приличат на малки деца. Този израз просто лечение на Scottish Fold - трябва само да погледнем в израз на намордник на животно, което не се променя с възрастта.

В допълнение, тази порода котки са с добър характер. Те са изключително нежна, мека и разбиране. Поради естеството шотландски пъти може да се превърне в истински приятел в продължение на много години.

Характеристиките на породата, шотландски Fold

Шотландски сгъва Съществуват няколко вида: дългокоси и къси коси, с обичайните прави и извити ушите.

Ръководителят на такава котка е над нормата, с развити челюсти и твърда брадичка. Важно е, че муцуната е забележим подложки мустаци. Отправете плавно в къс врат, бузите са добре развити, особено при мъжките. Очите са обикновено големи, кръгли и широко комплект, както и цвета съответства на цвета на козината. Профил на животните мека и умерено рационализирана. Нос им широка и ушите са малки и извити. Между другото, ушите са една от отличителните черти на породата шотландски пъти. и, в идеалния случай, те трябва да имат заоблени краища и да се засаждат по такъв начин, за да се подчертае заоблени черепа.

средният размер на тялото на всяко животно, лапи чист и има предни и задни четири от петте пръста. Козината е къса, гъста, хомогенна. Много растителност по тялото и по муцуната е желателно, но на лицето и на краката може да бъде вълна по-малка дължина. При възрастни котки е сериозен недостатък, подплатен палто.

Цветове шотландските Сгънете котки

Scottish Fold котка лилаво
Има няколко цвята на Scottish Fold:

• твърди (плътни) цветове се характеризират с плътно и постоянно цветни органи котки, без никакви признаци на модел. Твърдите модели могат да бъдат наситени (черно, шоколад) и избелени (виолетово, синьо, сметана);

• костенурки петна са хаотична комбинация от един от най-наситени цветове с червено или крем тон. Основното изискване за цвят - единно и хармонично съчетание на разпределение на цветовете;

• цветове дим предполагат еднакъв цвят вълна външно покритие и подкосъм сребристо бял цвят. Основното изискване за опушен цвят - контраста;

• «чинчила" представлява цвят, който е оцветен само една осма от косата, а останалата част е бял;

• Този цвят шотландски Fold като клюкарка характеризиращо шарени модели (скумрия, райета, пъстър, мрамор);• Bicolor представлява цвят, в който около половината от повърхността на тялото на котката, боядисани в бял цвят. Препоръчително е да останат бели бедрата, корема, краката, гърдите, брадичката, шията и част от муцуната;

• Този цвят шотландски Fold като colorpoint характеризира с лек тон вълна и наситеност, контраст цвят всички стърчащи части на тялото - уши, муцуната, краката и опашката.

Грижа за шотландския Fold

Домашни любимци порода шотландските Сгънете котките имат сравнително ниски изисквания за грижа и поддръжка. Тази порода не претендира за специална обработка, както и за комфорта се нуждае само от чиста околна среда, много храна, и най-важното - любовта си. Между другото, на шотландския Fold има добро чувство за хумор, и те са готови да веселие и да играе с домакините.

Scottish Fold трябва да свикнат с тоалетна всеки ден от детството си, като в този случай трябва да се разбира, че проверката на очите, ушите, зъбите и ухажването са част от живота си.

След като в 14-дневен срок трябва да бъде проверен котешки уши, които трябва да бъдат чисти и свободни от плака, обриви и мирис. Необходимо е внимателно да се почисти слухов канал с памучен тампон. Здравословният котка сяра светлина и без мирис. В края на ухото може да расте по-дълги косми - "четка", които трябва да бъдат отстранени. За да направите това е необходимо да се задържи на върха на ухото и внимателно отсече косата.

Що се отнася до грижа за очите, това е просто. На сутринта, около очите могат да се натрупат тъмно покритие, което се отстранява с кърпа, напоена с вряща вода. В случай на гноен секрет от очите, трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар.

Косене и инспекция нокти направи веднъж на 2-3 седмици. Преди да започне процедурата, трябва да донесе палец източника на светлина и да видим къде кръвоносния съд. докосването му в никакъв случай невъзможно.

за Scottish Fold грижа включва сресване вълна. Scottish Fold е единственият къс косъм породата, че обича да срешете срещу зърно. Специално коса метална четка е сресана, първо в посока на растежа, а след това срещу него. В допълнение, тази процедура дава на животното е много забавно и е страхотен масаж.

Стопаните на котката са наясно, че техните домашни любимци няколко пъти на ден, за да усъвършенствате своите нокти и маркира границите на личното им пространство, като се използва една тайна, която се освобождава от мастните жлези на пръстите на краката си. Ако не организира специално място за тази процедура, животното може сериозно да повреди мебели у дома. Затова е препоръчително да си купите или да направите специална рубрика за точката на нокти, на височина от около 40 cm.

Естеството на Scottish Fold

Scottish Fold - очарователните малки същества с перфектно разпределение, които се нуждаят от вниманието на господаря си и много предани на него.

Scottish Fold котка лилаво
Поради естеството на шотландските Сгънете котки са в състояние да се адаптират бързо към нови среди и хора.

Тези животни са лесни да се адаптират към всеки дом ситуация и да се чувстват добре в шумна стая, пълна с хора, а в апартамент с един човек. В допълнение, те не се паникьосвам в непознати места и бързо се свикне с другите животни.

Въпреки тяхната лоялност, тези котки са ненатрапчиви и не искат: те предпочитат да бъдат с един мъж, а не на колене.

Отличителна черта на характера на шотландските Сгънете котки е тяхната липса на послушание и хиперактивност. Между другото, те могат да се чувстват самотни, дългосрочно отсъствие на собственика, но в този случай, компанията може да ги направи едно куче.

Купете шотландски пъти може да бъде в специални детски градини шотландските Сгънете котки. Той е удобен и от факта, че покупката на домашен любимец в такива места, ще се уверете, че в негово родословие. В детски ясли Шотландските Сгънете котки ви даде ръце на всички необходими документи: договор за продажба, на ветеринарен паспорт, поставен на препоръки за ваксиниране за грижи за коте и метричен или прехвърляне, които могат да бъдат обменяни в клуба на родословието.

Като правило, в детската стая на шотландските Сгънете котки предлага да купи котенца на възраст 2-3 месеца, които вече са обучени да използват тоалетната и да се изострят нокти в специално определено за целта място.

Оценете тази статия: (Гласове: 78 Рейтинг: 4.47 от 5)