С все по-трудно всяка година, и Съветския Югорск, 2goroda

- Ще завършилите тази година, за да положат отново изпита по други теми?
- Според правилата, можете да си върне само на български език или математика, но не и избираеми дисциплини. Подробен анализ на резултатите от изследването на избор не е направено, тъй като все още официалните резултати. Но ние вече знаем, че някои студенти не мине на избираеми дисциплини. Повторно тях ще бъде само за следващата година.- Дали тези висшисти се запишат в средните специализирани образователни институции?
- Да, защото те получиха своите сертификати в девети клас. За да не се губят годишно, децата могат да отидат в колеж в посока на избраната от тях професия, а след това повишаване на нивото на образование в областта на висшето образование.

Колко често сме подал жалба във връзка с резултатите от изпита и колко добре?
- Девети клас на изпит, подобен на изпита по отношение на формата, но жалбата често се сервира в 11-ти клас. Обжалване срещат много рядко - добре, ако поне един случай, в двадесет. Имало е случаи, когато в резултат на, напротив, намалява. Така че, преди да направите жалба, че е необходимо да се мисли, добре.

- Монитори дали Министерството на образованието, в които университетите получават момчета?
- Записваме избора на професии, свързани с специализирано обучение. Като цяло, деца, избора на профил на гимназията, като по този начин да изберат професията, защото тя включва по-задълбочено проучване на тези обекти, които са необходими за приемане в даден колеж. Анализ на последните години показва, че 75-95 процента от децата, които завършват специализирана дисциплина, влизат висши учебни заведения в съответните области.

- Как вървят нещата с първата група от класове? Колко от тях ще бъде в Югорск?


- Към днешна дата имаме около 560 първокласници. След проучване на нуждите на земята, беше решено да открие пет класа комплекти в 5-ти и 6-ти училище. И двете са претъпкан, така че ние разбираме необходимостта от изграждане на друго училище в zalineynoy част на града. В 2-ро училище, лицей и гимнастическия салон ще бъде открит за първите четири класа.

- Как е подготовката за новата учебна година?
- Подготовката на още отпуснати 18 милиона рубли, но мисля, че това не е крайната цифра. Планирана операция с капиталов характер и дейности, насочени към подобряване на безопасността на учебния процес. Част от средствата ще бъдат използвани за оптимизиране на помещенията на образователни институции, които ще създадат допълнително пространство за 2025 година ние успяхме да преведем всички училища в експлоатация едносменен. Поради факта, че до ремонта на 5-то училище отложи планираните работи по затопляне на сградата, включително подмяна на прозорци блокове на радиаторите, подовата настилка. Там също ще бъдат оборудвани с аварийни изходи в сградата на предучилищна групи лицей.

- Нека поговорим за сертификатите на допълнителни услуги за образование. Какви кръгове и секции може да се плаща за използването им?
- Да започнем с това, което не се казва, че услугите на допълнително образование трябва да се предоставят безплатно от закона. Сертификатът може да бъде платена програми, които вече се прилагат в средата на "Прометей", детска школа по изкуствата и младежки спортно училище "Промяна". За да получат родителите трябва да напише молба до упълномощената организация, а след това с помощта на издадена потребителско име и парола, за да влезете в регионалната система и да изберете желаната програма от списъка. След това, трябва да се заключи, със създаването на допълнителен образование на договор за изпълнение на програмата, без заплащане. Грубо номинал сертификат ще бъде равна на 30-35 хиляди рубли годишно. В зависимост от цената, то е възможно да се получи една или две програми, но ако тя не покрива общия размер на разходите, родителите ще трябва да плати разликата. В допълнение към детската школа на програми по изкуства на допълнителното образование безплатно за сметка на сертификата ще бъде на разположение за свободен и предприсъединителните програми на услуги. Сертификатът не е необходимо за тях. Въпреки това, родителите трябва да разберат, че по програма предварително услуга, те губят възможността да използва този сертификат, за да изберете общи програми за развитие, без заплащане.

Според материалите на програмата "Подробности" на Анастасия е регистрирала Shmelev.