С какво да храним червени уши плъзгачи, като у дома си

Какво може да ви даде костенурки

Преди да си купите нов екзотичен домашен любимец, трябва да учат повече за нея информация, за да знаят как правилно да се грижи за животните и какво да го храня. Red уши плъзгачи - всеяден. Тя има нужда от животински и растителни храни. За да растат здрави костенурка, трябва да следвате разнообразието диета. С какво да храним червени уши плъзгачи?храна за животни

За krasnouhih костенурки животинска храна трябва да бъде 70% от дневния хранителен прием. Костенурки обичат месо (конско месо, говеждо месо, птиче месо), риба и морски дарове, нямат нищо против да яде насекоми.

Какво може да ви даде костенурки
За предпочитане е да се хранят с ниско съдържание на мазнини парчета говеждо месо, заек, птиче месо. Не се препоръчва да се даде свинско и агнешко месо, тъй като това храната е прекалено мазна и бъгове ще бъдат трудни за храносмилане. Диетата трябва да присъства вътрешни органи: сърце, черен дроб и пъпа. Месо може да се даде в сурови и варени, предварително нарязани на малки кубчета.

Някои грешки щастливо ядат средни мишки.

Но не забравяйте, че постоянното хранене на сурово месо води до недостиг на витамини A, разработени рахит. Поради това, диетата трябва да се променя.

Риба и морски дарове

Какво може да ви даде костенурки
Подходящ за хранене с ниско съдържание на мазнини сортове. Рибата се нарязва на парчета, да вземе големи кости и се слага в корито за хранене.

Сурова риба е тиаминаза ензим така преди хранене го костенурка изисква да постави рибата в гореща вода за няколко минути.

В суров вид тя може да бъде дадена на "морски коктейл", който включва зелена скариди, парчета от октопод и калмари. Месо от охлюви (голям езерце охлюв, намотки, Marisa) и парчета от калмари са добро допълнение към диетата, но не правете основната им храна.

Костенурките не се разбираме в аквариум с риби. Karasik, гупи, златни рибки, Carpiquet, птицечовка - да им се сервира храна. Костенурки ги ядат с удоволствие.

Какво може да ви даде костенурки
Летни грешки могат да предложат скакалци, бръмбари, не рошав гъсеница молец. Брашно червей, продавани в магазини за домашни любимци, така че можете да си купите и да даде зимата.

Що се отнася до храненето хлебарки, но все пак в капан в кухнята, е по-добре да се въздържат от подобно начинание, защото тези насекоми могат да пълзят към вас вече отровен.

Диетата трябва да включва на живо или сушени Гамарус. От време на време можете да се хранят koretra и Дафне. По това време трябва да изключите филтъра за 15 минути.

Фуражи от растителен произходРастителни храни са необходими за всички грешки, но с възрастта те съставляват голяма част от диетата.

Животните като живовляк, детелина, фий, глухарче листа и ревен. В допълнение, те могат да се дава на трева на моравата, майка-и-мащеха, покълнали овес и ечемик.

Какво може да ви даде костенурки
Плодове и горски плодове

Plum, ябълка, круша, банан, праскова, манго препоръчва нарязани на малки парченца и предлагат костенурка като деликатес. Мандарина, портокал, кайсия и пъпеш - подходящ за хранене на животни.

аквариум растения

За предпочитане е да се засадят водна леща, спираловиден жабуняк, кресон вода, езеро водорасли. Костенурките не позволяват на растенията да растат дори малко - в един момент те се ядат. Тя трябва да се въздържат от засаждане Елоди! Заводът произвежда токсични сок и представлява опасност за животните.

Диетата трябва да присъства чушка, краставица, домати, тиквички, патладжан. Не може да се направи без тиква, репички, боб, моркови и цвекло. Добивът на броколи, целина, суха крамбе като допълнителна емисия.

Какво може да ви даде костенурки
Филийки кафява капачка манатарки, гъби, syroezhek препоръчва да се даде на животните не са повече от 1 път на седмица.

Костенурките не са подходящи човешки храна! Само на лечение те са щастливи за фуражи, предназначени за други животни, но това не води до грешки, предпочитат. Забранено е да се хранят кожата на цитрусови плодове, плодове с семена дават.

изкуствени фуражи

Krasnouhih храна за костенурки, домашно приготвена

Ако покупката не е подходящ изкуствен фуражи, можете да се подготвите наслада за костенурки.

  • зеле - 50 гр;.
  • моркови - 70 г;.
  • риба не е на мазнини разновидности - 145 гр.;
  • ябълки - 50 г;.
  • калмари месо - 100 гр.

Начин на приготвяне. Всички съставки трябва кайма, добавят 2 яйца, разтваря желатинови в гореща вода (150 мл -. 30 грама) и мляко в обем от 150 ° С. Разбърква се добре и се оставя да изстине и се добавят 20 капки "Tetravity". рафт храна живот в хладилника - 1 седмица. Преди подаване на сместа се нарязва на парчета и получаване на костенурки.

Готови храна достатъчно 10 хранения на 1 с костенурки черупката дължина от 15 см. Ако животното е болен, храната може да бъде добавен медикамент. Желатинът може да бъде заменен с агар-агар. Той няма да позволи на кубчета, за да се стопи бързо във водата.

Хранене на костенурките се хранят за котки и кучета. "За" и "против"

Комбинирана храна много като "krasnoushkam", но те са предназначени за хранене на топлокръвните животни и грешки не пасват. Емисията съдържа изцяло различен набор от съединения, полезни за котки и кучета, но е безполезен за костенурки.

Нуждаем ли се от костенурки минерални и витаминни добавки?

Какво може да ви даде костенурки
В млади животни формира скелета, а е изграждане на корпуса, така че те се нуждаят от калций. Ежедневно храна трябва да добавите смлян костно брашно. Малката костенурка ще са достатъчни и щипка повече възрастни екземпляри трябва да се добавят в продължение на 1 час. Л. една седмица.

Bone хранене могат да бъдат закупени в магазин за домашни любимци. Ако това не е възможно, необходимостта от калций може да бъде постигнато чрез добавяне на натрошени черупки от яйца.

Специални витамини за костенурки препоръчва смесват в храната в дози или размер, определен на опаковката.

Витамин храни имат кратък срок на годност. Така че не им даде костенурките след изтичане срока на годност.

Колко често и по кое време да се хранят костенурките?

Комплекс проблем, който не може да се отговори еднозначно. Много зависи от възрастта и размера на животното, от фураж, който се храни.

Младата дама до 1 година е подходяща растителна храна и изкуствени фуражи. Храненето трябва да бъде ежедневно.

От 1-годишна възраст или по-възрастни могат да се хранят на всеки 1-2 дни. Ако костенурката предпочита вегетарианска храна, фураж се препоръчва ежедневно. Количеството на храната зависи и от възрастта на костенурката.

Правилното хранене е от съществено значение за нормалното развитие krasnouhih костенурки. Всеки собственик трябва да се чувства вашия домашен любимец изберете правилно храната и го какво ви харесва и какво е полезно даде.