Ръководството за начинаещи - да започнат да учат PHP

"Чай" болест

Разбира се, съжалявам, но вие сте "кана". Както предположих? Ами, защото единствените новодошлите да си поставят такива въпроси. И в този "ранг" не е обидно, защото сте видели толкова много желание да се учи, можете да "ври". И това е знак, че всичко ще се получи!Обучение PHP, както всяка друга наука, трябва да започне от самото начало, че е теорията. Ние трябва да разберем, че това е език за програмиране: неговите възможности, основното поле на приложение, функции и така нататък. Това е важен аспект, тъй като новодошлите поради липса на основната теория, общи идеи за това или онова език често е погрешно в избора. И след това с измамени очаквания хвърлят обучение след няколко часа на "научни изследвания". Ще се опитам малко да се вдигне завесата, че сте разбрали, не само къде да започна да уча PHP, но също така и защо.

Няколко особености на езика, който начинаещите трябва да знаете:

PHP е най-често се използва в строителна площадка, но тя може да се използва за проектиране и клиентски приложения.

Това е език от страна на сървъра - неговия код се изпълнява на сървъра страна, така че ще трябва да проучи локалния сървър или съответното събрание.

Тясната връзка с MySQL - ако ще да "буря" Уеб дизайн, ще трябва да се научат и определен на база данни. Ние ще ви помогне в това.

Откъде да започнем?

Но това ще бъде по-късно, но първоначално ще трябва да реши основната литература за разбирането на програмата наука. Чрез избора на източници трябва да се подхожда много сериозно.

Изберете няколко, и да прочетете няколко страници на всеки от тях. Стилът на представяне на основния източник трябва да е толкова просто и ясно. На това зависи успеха на образованието като цяло.някои лични

В хода на последния участък Искам да споделя "рейк", който дойде по време на студентските си дни. Според "лош късмет" Аз имам групата на силните ученици, много от които са работили по специалността (програмистите). И аз се открояваше на фона на очевидно "нерентабилни": днес само на системния блок "кората", а месец по-късно заема разработването на софтуерни дисциплини.

Като цяло, след първия семестър, аз се плъзна към дъното на изпълнение. И всичко това заради учителите, виждайки, че повечето от студентите "лястовица" всички материали, дори "nezhevanym" Опитах се да дам възможно най-много. Но аз не са имали преживявания, които ми sogrupnikov.

Следващата половина се прехвърля в паралел към групата, състояща се от като "Манекени". За да ги научи всички "пукнатина" и "дъвчат" внимателно обясни. Тук нещата се "на оздравее" и аз отново бе един от най-добрите студенти.

Аз не се хваля (е, може би малко), и да се опита да обясни, че стила на преподаване, методите за получаване на информация, както и продължителността на разбиране на дисциплина трябва да изберат за себе си сами. По мое мнение, най-различни онлайн курсовете са идеален източник на образователна информация. Техният избор - това е мястото, където трябва да започнат да учат PHP от нулата.

Това, което трябва да започне разработването

PHP е език за програмиране, кодът се изпълнява на сървъра страна. Ето защо, за местния работата с него е необходимо съответния софтуер. Трите основни компоненти:

Но създаването на всеки един от тези компоненти може да отнеме много време и усилия. Особено, ако сте начинаещ. Най-добрият вариант е да инсталирате софтуерен пакет, който включва в себе си всички компоненти.

Аз препоръчвам използване на Open Server. Тя включва всичко необходимо, за да започнете работа с PHP, без много "golovnyaka". Инсталационният процес е автоматичен (бързо и лесно). Само това, което ви трябва за тези "манекени".

Надявам се, че аз бях в състояние да разсее всички съмнения и въпроси, "преследва" начинаещи. Имаш чувството, че стават по-силни? Възможно ли е само началото на PHP. Скоро ще бъде истински "силни мъже" в областта на науките политика. До новата "обучение"!

Най-IT новини и уеб разработки на нашия канал Телеграма