Ресторанти отваряне на ресторанта

Защо ви е нужен един ресторант
Ако се проведе изследване сред населението и да си зададем въпроса: "Какво бихте искали да отвори бизнес", мнозина биха казали, че това ще бъде заведение за обществено хранене. Следователно, информацията за това как да се отвори ресторант, ще бъде най-добре дошли. Не само за начинаещи, и дори опитни бизнесмени могат да имат проблеми и съмнения относно организацията на такова предприятие. Откриването на ресторанта - един случай, който има много трикове и капани, и те трябва да знаят.Какво ви трябва, за ресторантьорския бизнес?

В зависимост от избраната посока, може да се определи приблизителната ценообразуването. Това е цялата концепция и бизнес план на вашата институция, ще зависи от тези два показателя. Не забравяйте, че ако цените и качеството на храната ще бъде в съответствие с една от друга, се оплакват от липсата на посетители, които не са.

Избор на място

Много хора се чудят как да започнете ресторант бизнес веднага да не се заблуждават. За да си заведение за хранене печеливша, че е много важно да се избере своето местоположение правилно. За присъствието на ресторант е голяма, тя трябва да бъде в близост до натрупването на голям брой хора. За този подход жилищни райони, офиси, места за натрупване, както и основните транспортни възли и др. В зависимост от мястото на ресторантите си на целевата аудитория, или по-скоро, от нейната възраст и доходи.

възможни концепции

Откриването на ресторанта от земята в България съответстват на националните стандарти. Тези институции могат да бъдат разделени в 3 класа: луксозни, висок клас и първи клас. Но има и други класификации, използвани от ресторантьори:

 • луксозни и висок клас ресторанти (фино трапезария);
 • заведения за бързо хранене (QSR);
 • бързи ежедневни ресторанти с формат на свободен поток;
 • места с достъпни цени случайни трапезария.

Каква е концепцията за това как да изберете и да отворите ресторант, в зависимост от вашите желания. Друга институция могат да бъдат разделени в зависимост от използвания тема, например, тя може да бъде у дома за готвене, спортно съоръжение и така нататък. Н.

Съвети за това какво да правя за печалбата на бизнеса

Много хора, които са решили да се научите как да отворите ресторант, осъзнават, че този вид дейност е доста рисковано. За да не се изгори, е важно да следите всички изчисления. Рентабилността на този тип упражнения е най-малко 20%, а може да достигне максимум 60%. Лошо въздействие върху рентабилността може да нямат бизнес план.

Защо ви е нужен един ресторант

В допълнение, на процесите трябва да бъдат разделени на сектори, всеки от които ще отговарят на определени хора. По този начин, проследяване на спад в доходността, лесно можете да намерите грешката и да го поправя.

Също така, трябва да помислите за система от отстъпки и различни промоции за привличане на своята институция, доколкото е възможно посетители. Само в този случай е важно да се знае кога да спре.

По отношение на услугите, които ще бъдат осигурени във вашата институция, те могат да бъдат доста по-различно. Например, в един ресторант може да организира банкети, приеми и така нататък. Н. Режимът на работа на вашата институция може да зависи от ориентацията и посещаемост. Ресторантът може да бъде денонощно, или работи от 11.00 до 23.00 часа.

Необходими документи

С цел да се формализират вашия бизнес, трябва да разполага със следните документи:

Защо ви е нужен един ресторант

 • споразумение за дългосрочно отдаване под наем на помещенията;
 • доказателства, че предлага да си ресторант в търговския регистър;
 • лиценз за продажба на алкохол, ако го предложи на гостите си;
 • заключение и резолюция от санитарно-епидемиологично станция;
 • резолюция за външна украса на ресторанта;
 • екстракт от противопожарна защита;
 • подписването на договора за събиране на боклука, и така нататък. н.

необходимия персонал

Ако искате вашето заведение е популярен и печеливш, трябва да се обърне на избора на служители с пълна отговорност. Като цяло, за добри заведения за обществено хранене ще трябва да наеме: мениджър, барман, сервитьори, готвачи и други кухненски персонал, почистващи препарати за миене на съдове. Можете да наемете допълнителни хора, например, охрана, портиер и т.н.Каква трябва да бъде в бизнес плана?

За да бъде сигурен, че възможността за успех и рентабилността на бизнеса си, трябва да има производство план на ресторанта. Например, вземете малък ресторант на европейска кухня с 50 места, който се фокусира върху хората от средната класа. Стаята за институцията избрани под наем, а основният залог се поставя на вкусната и качествена храна, разумни цени и добро обслужване.

Защо ви е нужен един ресторант

Нека започнем с проучване на пазара. Повторни изследвания са показали, че в Москва е около 3 хиляди души. Ресторанти, докато не се вземат под внимание за бързо хранене. Яденето различна ценова политика, която зависи от местоположението им.

Като цяло, обемът на ресторантьорския бизнес в капиталовия пазар в България е над 120 милиарда рубли годишно. Освен това, не е имало ръст на този пазар - 3-4% всяка година. Финансовата част на бизнес плана ще бъдат обсъдени по-долу.

Колко пари са ми нужни, за да се отвори кафене или ресторант?

Общият размер на първоначалния капитал, зависи от много фактори, например, от големината и концепцията за наем необходимите помещения или изграждане на нова сграда, дизайнът и т.н. За да ви разкажа за всички варианти, няма да работят, за да се анализира един от най-популярните: .. Наем на стая под ресторанта. Всички разходи могат да бъдат разделени в първичната и месечно.

 • регистрация на всички необходими документи - около 300 хиляди рубли.
 • .. Ремонт и монтаж на подходяща вентилация и т.н. - някъде 1,2 милиона рубли;
 • оборудване - около 1,5 милиона;
 • мебели и интериорни аксесоари - около 1 милион рубли.

В резултат на това, можете да получите стойност, която показва колко пари са ми нужни, за да се отвори кафене или други заведения за обществено хранене: около 4 милиона рубли. Този начален капитал, който не включва месечните разходи:

По принцип, всеки месец ще похарчи около 470 хиляди. Рубли. Но тази цифра все още не отчита разходите за храна. Както можете да видите, за да отворите ресторант от самото начало, цената на която току-що изчислява, малцина могат да си позволят, тъй като капитал е доста впечатляващ.

За да се определи възможно приходите, трябва да обърнете внимание на следните точки:

 • Средната проверка;
 • броя на посетителите;
 • сезонност.

Като цяло, стандартни продукти на таксата в ресторанта е около 30%. В допълнение, размерът на доходите може да повлияе на дните от седмицата, времето на деня и менюто. В резултат на това, въз основа на средни стойности, за периода на изплащане на ресторанта е до 3 години. Ако постоянно подобряване на ресторант, а след това тази цифра може да бъде значително намалена.

потенциални проблеми

По време на организирането и откриването на ресторантьорския бизнес могат да се появят различни проблеми. Предвиди тях е почти невъзможно, така че трябва да бъдат подготвени да се справят с тях, тъй като те станат достъпни. По принцип, могат да възникнат проблеми с отдаване под наем, документи, разходите, оборудване и др.

В допълнение, от дълго време трябва да се харчат за развитието на менюто. Можете да поставят под въпрос през цялото време: че е изгодно да се отвори ресторант или тя все още е измама? Не изпадайте в паника и хвърля всичко в средата, това е нормална човешка реакция на трудности, но те могат да бъдат преодолени.

За да се избегне застой, се препоръчва да се използва винаги най-полезни съвети и консултации от експерти в дадена област. И все пак може да имате проблеми с персонала. Както знаете, днес е доста трудно да се намерят хора, които не само да изпълняват задълженията си добре, но също така весел и приятелски настроени.

Опции за Вашата институция

Ако искате да се открояват сред своите конкуренти, ресторантът ви трябва да има "чип". Тя може да се прояви в нещо, например, дизайн на менюто в мебели, поддръжка и т.н. Нека разгледаме някои интересни идеи за ресторанта, който донесе им собственици по целия свят добра печалба и популярност ..:

 1. Необичайната интериора. Тук можете да изразите своето въображение в пълен размер. Тя може да бъде един етаж под формата на аквариум или необичайни мебели. Така например, в Токио има ресторант, декорирана в стила на затвора. Можете да изпълни всеки, дори и най-лудото идея.
 2. Меню. Можете да предложи на своите клиенти най-необичайни и екзотични ястия, че те не могат да се опитат във всяка друга институция на вашия град. Можете също така да се прилагат стандартните ястия, но необичаен дизайн. За да направите това, вие трябва да наемат готвачи с отлична въображение.
 3. Модерните технологии. С развитието на технологиите и промените в ресторантьорския бизнес. Например, можете да направите от менюто на таблета, което е, клиентът може да дойде, за да изберете и дори коригира състава на някои ястия и ги ред. Можете също така да таблиците на услуги онлайн архивиране.
 4. Други "чипове". И все пак има милиони възможности за това как да направите своя ресторант уникално и неповторимо. Така например, в непосредствена близост до вашата институция, можете да подредите оранжерия, в която се отглеждат зеленчуци за ресторанта. По този начин клиентите ви ще бъдат осигурени от качествени продукти.

Това е само една малка част от идеите, които можете да внедрите и да ги направят добри пари.

някои съвети

Съществува мнение, че ресторантът може да бъде изцяло ограбен няколко седмици без адекватен контрол. Експерти твърдят, че има огромен брой работни схеми, които включват бармани, сервитьори или други служители на вашето заведение.

Измамни схеми, например, с поднормено продукти, смяна на скъп алкохол, кражба на храна, и така нататък. Н. са широко разпространени в този бизнес. За да избегнете това, че е много важно да има добро управление и отговорно режисьор, който е компетентен и може да контролира тези процеси. В допълнение, собственикът трябва незабавно да изпълняват задълженията си независимо и контролира целия процес и работата на всеки служител.

Друга заблуда може да очаквате, когато купувате продукти, тъй като много доставчиците могат да използват по грешен цена и продават некачествени стоки. Трябва да се разбере, че в момента напълно се изкорени кражбата в заведения за обществено хранене е просто невъзможно. Ти просто трябва да се определи за себе си специфичния процента, който ще се превърне в норма за вас, нека да бъде 10%, както и да се погрижи за това, че тя не се е увеличил.

Ако сте решили какво точно искате да се справят с него в този бизнес, но сега, че знаете как да се отвори ресторант, и можете да започнете да изпълни плана си. Основната задача на собственика на хранене - да се даде възможност на клиентите да се яде, докато са били в спокойна атмосфера, както и да плати за тази демократична цена. Ако следвате всички тези условия, тогава бъдете сигурни, вие със сигурност ще получите за организиране на успешен бизнес.