Ремонт на дървени столове с ръцете си и функции Правила

С още по-най-надеждните и здрави дървени столове успеят с течение на времето. Най-често срещаният проблем - разхлабване на стола. Като правило, тя може да започне да се скитат в случай, че връзката към някое място отлепва. За ремонт на столовете с ръцете си, дори може един лаик.Столът лепило

Дървени столове с времето губят блясъка си и да станат свободни, карайки ги да се нуждае от ремонт.

Главната особеност на старите дървени столове, е, че те се състоят от множество малки части, които са свързани помежду си с лепило. От дърво може да изсъхне и да се свие с течение на времето. Връзките в този случай често се разминават напълно или се разхлабят. Също така, съединението може да се диспергира поради факта, че лепилото Rassokha. В този случай, всички елементи на стола са в добро състояние, така че да определят, че не е трудно.

Основните правила на ремонт

Най-простият дизайн за ремонт включва четири крака, които се поставят в жлебовете в долната повърхност на седалката, която е един непрекъснат борда на достатъчна дебелина. Същият принцип се прави изпражнения. Достатъчно е да се отстрани разби крака от вдлъбнатината за почистване на лепилото към повърхността е чиста. След това, в подножието е необходимо да се постави нова партида от лепило и я поставете обратно в канала.

Столът лепило

Дизайнът на обикновен дървен стол.

Малко по-сложен дизайн са столове с напречни греди между краката или странична лента под седалката. Такава конструкция се състои от голям брой пръст стави, които се фиксират с лепило. За да не се повредят частите на стола, трябва да го разглобим внимателно. Ако линията лепило се отклонява само на едно място, че не е необходимо да разглобите напълно стола. Това може да бъде направено в дефектните места с тънък дупка тренировка с вътрешната страна (за поддържане на естетичен вид) и допълване на лепилото. Може би се използва спринцовка за инжектиране на лепило.

Ако кранчето на увреждане (щип в горната част на крака за връзка) може да използвате парче хартия, за да го запечата. В същото време лентата на хартия, за да се търкаля по няколко пъти, че тя е не по-широки от палец. Това ще позволи да се запечата на връзката. По-добре на хартия, покрита с лепило за връзка с неговото прилагане е по-издръжлив. След получаване на такова нещо като банда като трябва да поставите на крака в слота в седалката.

Ремонт стол с извити крака, за да се извърши много внимателно. Препоръчително е да се залепи на краката последователно. Ако се опитате да залепите всичко наведнъж крака, а след това получи правилната позиция на стола ще бъде трудно.

работи особено

Столът лепило

ремонт Схема стар дървен стол с гореща вода.Ако ПИН е силно ssohlas, е необходимо да се вмъкне клин в него. Първо, Продуктът се отделя от гнездото, след което горния ръб на разделяне си трион, и се добавя получената разлика в клина. Тя трябва да бъде тънък и не толкова дълго, колкото да се издигат от повърхността на щифтовете малко. Тъй като клин е най-добре да се използват дървени стърготини. В резултат на това пинов връзка ще бъде разширена и ще бъде по-надеждни.

Ако ПИН ssohlas, но се е вкопчил в лепилото, а след това да го може да бъде доста трудно, защото на канала. В този случай, трябва да се опитате, колкото е възможно да прокара части на стола и в пространството с инжектиран лепило. Въпреки това, се препоръчва да се премахне крака от слота.

За да прекъснете връзката на митницата части може да се наложи да се омекоти лепило. Ако ремонт на един стол с стъпала между краката, ще се наложи да прекъснете още по-силни шевове. На силнозалепващи съвместен се препоръчва да се работи с пара. Парата е в сила дори и за високо качество затворен лепило ставите. За създаване на поток на пара изисква тънка гума маркуч (диаметър 6-7 mm), 2 парчета от метални тръби с подходящ диаметър, и тръба кана. На двата края на маркуча, трябва да поставите на тръбата, един от тях поставя в отвора в щепсела, а щепсела - в чучур. Такова просто устройство позволява директен пара, за да шева.

Преди лечението на пара Препоръчително е да зададете на стола най-близо до чинията, е необходимо да се осигури достъп до мястото на лечение. След охлаждане се превръща в пара вода, която е желателно да се отстранят. Не можем да позволим това да се кача на други парчета дърво или тапицерия. Необходимо е да се извърши обработка с пара, за да ръкавици. Необходимо е да се постави на най-малко един на страна, която е маркуч. Това ще предпази от топлината. Обикновено изпарването достатъчно 1-2 минути за отделяне на дървени елементи. Re-залепете ги само след пълно изсъхване.

Ремонт на столове с фиксирани ъгли

Столът лепило

Методи за ремонт на общо разрушаване стол: 1 - унищожаването на краката; 2 - tsargi унищожение; 3 - заместване на унищожени стволови част; 4 - замяна на страничната греда родословни; 5 - замазка еластичен фрактура с увеличаване на клин вложка; 6 - запечатване пукнатини широк скорост.

Има доста труден за ремонт столове, чиято седалка долния tsargi на свързани с пръстовите пищяли. В тези проекти са допълнителни ъглови скрепителни елементи - бучки от масивно дърво. Те могат да бъдат под формата на трапец или триъгълник.

С тази връзка, изключете едно лепило шев обикновено не е достатъчно. Необходимо е да се разглоби поне един ъгъл, а в някои случаи - и цялата рамка. Вие не може да се приложи сила, за да изключите други подобни. В този случай, можете да деактивирате или напълно скъса скок tsargi. Артикулите могат да бъдат поставени с помощта на пара за омекотяване на лепилото. В обратната свързването е много важно да се запази ъгъла. Шиповете от страна на чекмеджето, можете да вмъкнете малък клин за уплътняване на връзката.

В някои случаи е необходимо да се укрепи рамката на стола.

Това може да се наложи, ако групата не е достатъчно места, твърдо и здраво прикрепени към рамката. За да се засили такъв дизайн е необходимо от вътрешната страна на всяка връзка ъгъл съгласно закрепване клин триъгълна или трапецовидна форма. С течение на времето при голямо натоварване на стола дори подсилени такива съединения могат да се разхлабят. В този случай, трябва да се затегне болтовете и да ги замени с нови.

Понякога трябва да се заменят с трупчета. Това е необходимо, ако те са напукани, снопчета, стратифицирани или разделяне. Нови детайли са оформени в пълно съответствие със старото. Освен това, важно е да се коригира страничната повърхност на клинове под рамката. Ако нови бучки няма да съответстват на старото, цялата рамка може да бъде изкривен. Chocks първо трябва да бъдат поставени в рамката и след това допълнително фиксирани с винтове.

След залепване на рамката е необходимо да се определи скоби. Не се препоръчва да се създаде много голям натиск да не се изтръгне прекалено много лепило ставите. За напрежение ще изисква около 12 часа. Важно е да се спазва правилен ъгъл за стола и го държи изправен. Налягането под напрежение, да бъдат еднакви.

По този начин, ремонт на столове с ръцете си може да изпълнява дори начинаещ майстор, който в работата си ще се придържа към точност и прецизност. Вие не можете да сложите прекалено много сила, за да рамката на стола, тъй като това може да повреди компонентите. тяхната обработка с пара, може да се наложи да изключите някои от лепило ставите.