Ремонт баня с ръцете си - как да поправите снимка баня

Баня - чудесно място за почивка. Много мъже и жени обичат да задържите тялото си, като по този начин се заредите енергия и здраве. Ако зоната разполага със сауна. след това, че е добре. Но който и да е структура с времето, необходимо за ремонт. И как да го направя? Какви са стъпките, които трябва да отидете? Това ще бъде обсъдено в тази статия. Тук ще говорим за това, което трябва да се направи, за да извърши ремонт бани със собствените си ръце.направи одит

Как мога да конвертирате баня
фондация ремонт бани

Одитът на всички структури, баня - това е първият етап. По време на огледа може да идентифицира проблемите и да се разбере как да се направи ремонт, и че необходимостта от това. Одитът се извършва, както следва:

  • Първоначално инспектирани външните стени. Проверките за пукнатини и цепнатини, ъгли и целостта на други елементи. Ако има слой изолация, той проверява му състояние.
  • Огледайте фундамента. Ако има сериозни пукнатини и слягания, че е възможно, че ремонтът не помогне и вие трябва да разруши структурата.
  • Допълнителна разгледа състоянието на покрива и тавана. Освен това, в същото време можете да видите състоянието на печката и комина.
  • След проверка на състоянието на прозорци и врати. Като правило, те са изработени от дърво. И този материал не толерира висока влажност и температурни промени.
  • Последното инспектирани състоянието на вътрешните стени и подове.

Само след обстоен одит на всички елементи, можете да си направите план за по-нататъшни поправки.

Обърнете внимание! Човек трябва да се вземе предвид факта, че ако има сериозни дефекти в носещи конструкции, работата на поведение ремонт е неподходящо. Най-вероятно, банята ще трябва да се разруши и да възстановят.

Характеристики на ремонт на някои структури

Как мога да конвертирате баня
стени Ремонт за баня

Ако състоянието на сградата е доста задоволително, че е необходимо да се мисли за ремонтната дейност. Той първо ремонт на стените. Ако банята бързо губи топлина, най-вероятно, че има пропуски или пукнатини. Дори и да не е намерен през дупки, стените трябва да се изолират. За да направите това, можете да използвате минерална вата.

Как мога да конвертирате баня


Той създаде нов прозорец

След това е да се направи прозорците и вратите. В старите бани, най-често са изработени от дърво. Ако сградата е служил в продължение на няколко десетилетия, прозорците и вратите могат да бъдат деформирани, а след това те ще трябва да се възстанови и да се изолират. Най-добре е да се премахне старата структура и сложи на мястото на пластмасови изделия. Тези прозорци и врати ще бъдат много по-дълго.

Интериорен дизайн не по-малко важно. Много често това е преди всичко в ред. Вътре в банята много влага и дървена декорация стена. тавани и етаж (което е това, което се използва главно в баните) започва да гние и да деформират.

Как мога да конвертирате баня
Замяна на изолация и облицовка

Старата баня е по-добре да се отстранят всички стари вътрешната облицовка. След това е необходимо да се инсталира топлоизолация слой. Тъй като изолацията е най-подходящ базалт вълна. Той не гори и не се страхува от влага. След това слой от фолио материал се полага.

За изрязване на стените трябва да се подхожда много внимателно. Ако работата се извършва в парна баня, е желателно да се използват летви твърда дървесина. Много експерти съветват да ножницата материал елша. За стените в прането, както и зона за отдих, можете да използвате леглото на иглолистни дървета.

Как мога да конвертирате баня
Ремонт етаж в банята

По-често, отколкото другите в банята е необходимо за ремонт на пода. Той е Онзи, повече от всеки друг елемент е изложен на вода. Етажи могат да бъдат и топли. Като нагревател за двойката може да бъде избран penoplex, полистирен е подходящ за други стаи. След почиства с водоустойчиви подови дъски от твърда дървесина.

Как мога да конвертирате баня
Ремонт на тавана в парна баня

Таванът е необходимо да се изолира и покриване фолио слой материал. За покритие може да се използва от иглолистна дъски.

Тъй като почти всички интериора в банята, изработени от дърво, то трябва да бъде защитен. За тази цел специален антисептичен импрегниране. Те трябва да се обработват всички дървени елементи, не само отвън, но и отвътре на тяхна страна. Така че се предотврати преждевременното гниене дървесина.

Една много важна част от банята е печката. Ако тя е в ред, е по-добре да се замени с нова. Така че е необходимо да се обърне внимание на някои точки:

  • На първо място, силата на печката. Тя трябва да бъде достатъчна, за да се създаде оптимална температура.
  • На второ място, устройството на пещта. Днес, много често се произвежда дизайни, които можете да заглушават съблекалнята. Тези печки са по-удобни.
  • И, разбира се, не може да забрави за пожарна безопасност.

Как мога да конвертирате баня
Закрепете кабелите в банята

По време на ремонтни работи не забравяйте за осветителната система. Старите окабеляване, ключове и контакти е по-добре да се замени с нови. Тя трябва да обърнат специално внимание на безопасността. Ток и вода - това е лошо съседи. Ето защо, всички проводници и електрически устройства трябва да имат необходимото ниво на защита.

И накрая, завършен ремонта на паркета в баня и мивка Подновиха. Вижте как е извършена тази част от ремонта на банята:

Как мога да конвертирате баня
Подмяна на екстериора