Ремък - какво е това, когато е приложимо, функции, снимки

Ако попитаме какво е за ремък устройство, малцина ще отговори към него, въпреки че такова устройство е известен и широко използван в продължение на десетилетия. В много случаи е необходимо да се простират въжета, вериги, кабели или други манипулации, които трябва да се представят за сигурно прилепване на стрии. Не винаги такъв участък може да се извърши като се използват само неговата физическа сила. За да се реши този проблем и предназначени въжета, които обсъждаме в тази статия.въжета разтегателни

Скрипци отворен край монтаж пръстен с пръстен

Какво е ремък

С толкова проста, но много удобни и надеждни устройства, като ремък, които се регулират от стандарти за изискванията за изпълнение DIN 1748, DIN 1480 и ГОСТ 9690-71, опъване стоманени кабели предвидени и задържане в напрегнато състояние в продължение на дълъг период от време.

Обтегачи използвани да се нарича по различен начин: PTR-7-1, като цифрите в определянето на техните различни, в зависимост от модела и неговите спецификации. Числата в наименованието, по-специално характеризират степента на натоварването на скъсване (в т-сила), който може да издържи на конкретния модел на такова устройство. Устройства за опъване на кабелите, използвани преди това не са имали такова голямо разнообразие от крайни стени, както са въведени в модерен ремък. Почти всички модели на такива устройства имат крайни стени, направени под формата на издължени линии в краищата им, за които стоманени кабели и закрепени. Малко по-късно, на степента на натоварването на скъсване конкретен стомана ремък измерва в кН. Например, ако името на декодиране модел Т-30-01, става ясно, че такъв ремък може успешно да издържат на натоварване, равно на 30 кН, което съответства на 3-т сила.

въжета разтегателни

Варианти на изпълнение на винтови обтегачи

Важни характеристики на винтови обтегачи

За да обтегачи по време на работа не се деформират и не се унищожават, имате нужда от много отговорен подход към техен избор. Освен това следва да се вземат под внимание както на размера на тези устройства и характеристиките на тяхната геометрична форма, така че те да са в състояние да изпълняват своите задачи. Има специални таблици, които трябва да са на разположение на всеки Продавач: те могат да бъдат използвани за да съответства на модела маркировка ремък със спецификации, размер и форма. Като характеристики като размерът и формата на такива устройства се характеризират с редица международни и вътрешни стандарти: DIN 1478, DIN 1480, ГОСТ 9690-71 и др.Важен параметър на всеки инструмент за опъване стоманени кабели е диаметъра на резбата, а не непременно, че и двата винта на такива устройства ще имат една и съща нишка. Съвременната индустрия произвежда въжета с различни опции конци: M5 ( "Baby"), M8, M10, M12, M16, M20 и т.н. Но вие няма да намерите черти на резбата в наименованието, например, ремък модел Т-10-01, Т. 30-01 и др. това е много удобно, че такова етикетиране може точно да се определи какво натоварване е от решаващо значение за тези устройства. Това е първата цифра в тази бройна система показва, че ремък може да издържи на определено ниво на натоварване, изразено в кН. За повече информация за всички характеристики на определен модел на това устройство, включително и точна рисунка може да се намери в съответните гости.

въжета разтегателни

въжета за използване за производство на

Повечето от стоманени участъци и, съответно, на техните устройства за напрягане за използване на открито, където те са подложени на неблагоприятното въздействие на висока влажност и температура. За да се премахне неблагоприятния ефект от такива фактори обтегачи трябва да бъдат надеждно защитени, което е осигурено от техните цинкови покрития или за обработка на бои. Чрез такива методи за защита на успешно работят с такива устройства може десетилетия.

Скрипци съгласно DIN 1480 стандарт

Скрипци, произведени по стандарт DIN 1480, ако се вгледате в тяхната структура, са достатъчно просто устройство. В основата на тяхната конструкция е на корпуса, която може да бъде конфигуриран като цилиндър или продълговата пръстен. От двете страни на тялото има отвори с резба, в които работните елементи и завинтва в такова устройство. Тези елементи, в зависимост от необходимостта, могат да имат крайни стени, под формата на пръстени, куки или вилки. Това е към главата на добре и кабела фиксирана стомана, което е необходимо, за да се осигури напрежение. Какво е важно, работните елементи са завинтени в дупките на шасито в различни посоки.

въжета разтегателни

Скрипци със затворен корпус и ремарке приставка щепсел

Черва обтегачи, оформени като цилиндър, може да имат различна концепция за дизайн. По този начин, той може да бъде отворена или затворена бутилка, която се използва в случаите, когато това е необходимо за защита на винтови връзките срещу вредните въздействия на външни фактори: влага, прах и мръсотия. Цилиндрични винтови обтегачи отворен (дори и ако се вгледате в снимките им) да ви позволи да видите като края с резба на работните елементи сближат по тяхно затягане.

Не е съвпадение височина въжета се отличават с такова разнообразие. Освен това, тъй като крайните стени на еднакви или различни видове могат да бъдат използвани в едно такова устройство. Така например, на практика често е възможно да се срещнат специален инструмент за опъване и въже с крайни стени вилица-вилица, кука кука, пръстен, кука и т.н. са избрани такива крайни стени, в зависимост от вида на строителството е брояч хардуер :. Край на стоманеното въже или кабел. По този начин, ремък с раздвоен глава част се използва за обтягане на въжетата в края на която е възможно да се образува бримка, която е плътна (плътно) ще се между краката на такава запушалка.

въжета разтегателни

Ремък тип верига - Ratchet

Ако главата монтиране устройство има формата на кука, а след това, съответно, опънати кабели или кабелите трябва да завършват пръстени или други елементи, които не се измъкне от ангажиране с куката в прилагането му към силата на опъване. Ако ремък се нанася да оглави част под формата на пръстени, въжета и кабели трябва да сложи край на куки, които също не трябва да се измъкне от ангажимент.