Редки и необичайни цветя, градински цветя

Има цветя, които ние знаем "в лицето ти". Те растат в мястото, където живеем и често се продават в магазини за цветя.
Има цветя, които виждаме на снимките и се възхищават на тяхната екзотична красота.


А има и цветя, които мнозина дори не са чували. Ето такива цветове ще ви кажа.

Strongylodon macrobotrys (Strongylodon macrobotrys)

Титаник коняк (Amorphophallus Titanum)

Цветна градина с червено цвете
Един от най-големите цветя в света. Неговата миризма отвратително, тя напомня миризмата на гнило риба, това е миризмата и са привлечени от дивата завод за насекоми опрашители.

Така той се нарича: цвете труп, лилия вуду, змия длан, дяволски език,

Amorphophallus titanum - тропическо растение от рода Amorphophallus Araceae семейство. Роден на остров Суматра. Съцветие на върха образуван във формата на ухо на женски и мъжки цветя покрити червено-кафяв нос. Дължината на кочан достига 4 метра. Цъфтеж трае около два дни. Интересното е, че докато в средното ухо на цветето се нагрява до 40 ° С Подземният част на растението представлява гигантски тегло клубен до 50 кг. През годината, растението се превръща няколко пъти, като припомни малкия кестена, гигантски айсберг. Връх: цъфтежа, когато цветето е почти напълно разтворен. Тогава съцветие затваря skukozhivaetsya и бавно се спуска към земята.
Виж на цъфтежа Amorphophallus titanum привлича многобройни любители на екзотичните ботанически градини в цялата част на света, където се отглежда. Навсякъде по света, сега има около 120 цветя.

Tacca. Цветна пеперуда (Taccai ntegrifolia)

Цветна градина с червено цвете
Tacca integrifolia (Tacca integrifolia) принадлежи към семейството на Takkovye (Taccaceae), роден в Индия и Малайзия. Той е описан за първи път в началото на XIX век. Налагането размер Tucci контакт се състои от широк лъскави листа (ширина 35 cm и дължина 75 cm). Това коренище растение. Много народи в Африка и Югоизточна Азия ядат коренища Takki (след специална подготовка) и плода.
Вижте падащото Цвете Tucci не е подобно на всеки друг известен на вас! Може би съдбата Цвете Tucci - удиви и изненада. Само си представете нещо необикновено, отвори си "крила" на върха на тънък стрък метър!
Цвете Tucci се състои от две "покрити" (обикновено бели, лилави-инсулти), всяка от които е с широчина 20 см. От близо тези "покрити" пийп тези цветя Tucci Подобно дебел бутон лилаво. И да попълните този необичаен спектакъл на дългите (около 60 см), конци конци прицветници, висящи като огромен лилаво мустаци. Страхотно. - нито дума!
вариациите в цвета на цветя са възможни Takki: "воал" може да бъде или чисто лилаво или блестящ бял. Понякога има бяло и "струни" -pritsvetniki Takki.
Tacca може да се отглежда в домашни условия, прочетете за домашен любимец за разплод тук.

Маймуна орхидея (Дракула Orchidaceae) и (Orchis simia)

Цветна градина с червено цвете
в отдалечените джунглите на Еквадор ботаници в състояние да открие повече от 120 нови видове орхидеи. Най-интересен и необичаен от тях са видове, които са били наричани маймуна орхидея или Дракула Orchidaceae.

Цветя род Дракула (Дракула Orchidaceae) има модели, които са много сходни с лице на маймуна. Дракула превежда като дракон, но някои цветя напомнят не обвързваш Дракона повече, а именно маймуни, но сред тях има наистина "драконите".

Дракула орхидея - рядък вид, расте само в планинските райони на тропическата зона на Южна Америка в разгара на 1.5 - 2.5 km.
Орхидеи са растящи върху този вид, т.е. растат най-вече на дървета с плътна зеленина, т, к, аз съм много любители на сянката. Орхидеи Орхидеи Дракула се опита да култивирам, но без резултат. Този вид орхидея не може да устои на транспортирането и присаждането.
Орхидеи Дракула много приятен сладък портокал аромат.

Цветна градина с червено цвете
Други растения, наричани още маймуна маймуна -Yatryshnik орхидея (Orchis simia) все още е странно.

Нейните цветя са не само дизайна, но и формата е фигурата на една малка маймунка с краката, ръцете и дори намордник.

Orchis маймуна расте свободно в южната част на Западна Европа, по крайбрежието на Северна Африка, в планинските райони на Иран, Ирак, Сирия, в Крим и в Туркменистан, България Кубан. В Крим и Кубан растението е в списъка като застрашени. Цветовете на този вид са в колекциите на известни колекционери на орхидеи.Това тубероза тревисто многогодишно растение до 45 см.
От цветя идва доста рязко и не много приятна миризма. Вероятно заради миризмата, те не се отглеждат в домашни условия, но на драго сърце, отглеждани в градини. Сега отглеждани сортове с приятна миризма, напомняща на ванилия.

Psychotria възвишеното (Psychotria Елата)

Цветна градина с червено цвете
Тази необичайна цвете във формата на червени женски устни - Psychotria Елата или psychotria възвишен. "Целувката на природата" е единствената по рода си, и никъде другаде по света в света на цветята не е намерено нещо подобно.

Но той също така има неприлично име - "Shlyuhiny гъба" или пикантни заглавие: "Горещи Lips". Тази пикантна цвете расте в горите на Централна и Южна Америка: Колумбия, Коста Рика, Панама.

Растение от семейство Брошови (Брошови), образува подлес в тропическите гори. растение ендемични, т.е. само в строго ограничена среда. Od сега е застрашена от изчезване поради обезлесяването.

Африка Gidnora (Hydnora Africana)

Цветна градина с червено цвете
Gidnora напълно лишена от листа и само част от земята е цветето. Всички други растения са под земята. Gidnora паразитни на корените на повечето други растения, които предпочитат като гостоприемници от различни видове spurges.

Това растение мирише ужасно изпражнения. Този аромат привлича торния бръмбар, които се използват, за да Hydnora Africana природни опрашители. Бръмбари жените толкова много като цвят, че дори и да снасят яйца в нея, от които се развиват ларвите.

Но плодовете на това растение са вкусни, те забавлявам не само животни, но също така и местни африкански племена.

Middlemist червено (Middlemist камелия)

Цветна градина с червено цвете
Middlemist червено се счита за най-редките цвете в света. Само две копия са оцелели. Това е рядък вид на Камелия.
Въпреки името "червените", цветята имат светло розов цвят и гледат на розите.

През 1804 г., когато англичанинът Джон Middlemist, пътува до Китай, той открива света на това цвете. Джон Middlemist доведени до тяхната родина инстанция на това растение, и тъй като по-късно се оказа, че той е спасил рядко цвете от изчезване. У дома, в Китай, тя е била напълно унищожена, а тези две растения, които растат точно сега - това е преки потомци на изнесения веднъж растението.

Banksia (Banksia) - цвете-pyromaniac

Цветна градина с червено цвете
Banksiya- член на семейството Proteaceae, тя и всичките й роднини imeeyu фантастичен светъл вид.
Banksia - Australian вечнозелено дърво до 30 метра високи или ниски храсти до 1-3 м, с невероятна форма съцветия, които приличат на големи пухкави и пъстри свещи. Свещи са с ярък цвят и могат да се състоят от няколко хиляди малки тръбни цветя.

И умножава Banksia използване пожари, по-голямата част от австралийски растения! Бол е толкова гъста, че балонът само при високи температури. Затова Banksia винаги чака пожарите да посее семената им.

Сега Banksia може да се намери по целия свят. Заради атрактивната си цъфтежа те са били отглеждани в оранжерии и градини, като декоративни растения. За вътрешно цвете отглеждани джуджета сортове.

годни за консумация цвете

Цветна градина с червено цвете
Фигури, това е фигура, това също фиг.
Става дума за добре познатия на всички плодове. южен плод изненада във факта, че от гледна точка на ботаниката от него е цвете!

На нашата маса смокини попада вече в зряла форма - толкова малко хора знаят, че външната тънката кожа с фини косъмчета (жълто, зелено, лилаво или виолетово - в зависимост от сорта) е единствената основа и защита за много малки невзрачни двудомно цветя, обърнати отвътре ,

Хрупкави същите семена - малка плодове, ядки. Освен това, в круша сочни и сладки плодове стават само женските съцветия - смокини, докато по-малката от мъжки пол (kaprifigi) се развиват върху прилежащите мъжки дърветата.

Aconite - най-отровни цвете в света

Цветна градина с червено цвете
Самакитка dzhungarskiy- най-отровни растения на нашата планета. Това е многогодишни тревисти растителни видове лютиче семейството рода борец (Aconitum) (ЛЮТИКОВИ).

В древен Рим и Гърция най-отровни цветето се използва като отрова за осъдени на смърт престъпници. Много хора се втрива върховете на стрелите си за лов на големи животни. Според легендата на Великий Тамерлан самакитка - врагове накиснати сок от самакитка му кепе.

Смъртоносна доза аконитин алкалоид, съдържащ се в тази rastenii- 0.002 грама. По време на цъфтежа и преди това е много отровен всички надземни части на растението, но най-смъртоносните са корените и нодули растенията през есента, когато има натрупване на алкалоиди.

Смърт от отравяне настъпва от парализа на сърдечния мускул и парализа на дишането. Специфичен антидот срещу отрова отрова не съществува.

Причината, поради която Aconite Jungar не се отглеждат в градините, мисля, че всичко е ясно. Natural тип местообитание - Кашмир, Китай, Киргизстан, Казахстан, Jungar Alatau и Ил Alatau на височина 2500-3000 метра. Този враг трябва да знае в "лицето" и не позволяват на децата да събират от него букети.

В края на най-забавните снимки на цветя:

Цветна градина с червено цвете

Цветна градина с червено цвете

Цветна градина с червено цвете

Цветна градина с червено цвете

Цветна градина с червено цвете

Цветна градина с червено цвете

Цветна градина с червено цвете