разстройства на нервната система - причини и симптоми на заболявания на нервната система

Причини и симптоми на заболявания на нервната система

Какво е болестта на нервната система?

Нервната система е отговорен за експлоатацията и взаимодействието на всички системи и органи на човешкото тяло. Тя обединява централната нервна система, състояща се от мозъка и гръбначния мозък, и периферната нервна система, който включва нервите, простиращи се от гръбначния мозък и мозъка. Нервни окончания предоставят на двигателната активност и чувствителност на всички части на тялото ни. Самостоятелните автономната (вегетативната) нервна система инвертира сърдечно-съдовата система и други органи.Нарушения на нервната система са широко разпространени и разнообразна поле на патологии на различна етиология и симптоматика. Това се дължи на факта, че нервната система е много обширна и всеки от своя под-система - е уникален. Най-често в нарушение на нервната система функционира вреден ефект върху функцията на вътрешните органи и системи.

Видове заболявания на нервната система

Всички нервната система може да бъде разделена на сърдечносъдови, инфекциозни, хронична, прогресивна, наследствена и травматично патология.

Съдови заболявания са много разпространени и опасни. Те често водят до инвалидност или дори смърт на пациента. Тази група включва остра мозъчносъдова характер (инсулт) и хронична мозъчно-съдова недостатъчност ток, ставайки причина за промени в мозъка. Такова заболяване може да настъпи поради хипертонична болест или атеросклероза. Съдови заболявания на нервната система явни главоболие, гадене и повръщане, намаляване на чувствителността и нарушена двигателна активност.

Инфекциозни заболявания на нервната система се развива патогенни ефекти, дължащи се на различни вируси, бактерии, гъбички и паразити. Предимно се отразява на мозъка и периферната нервна система и гръбначния мозък са засегнати по-често. Общи заболявания от тази група са енцефалит, малария, морбили, и така нататък. Neuroinfections симптоми се появяват хрема, нарушено съзнание, силно главоболие, гадене и повръщане.

Наследствени заболявания на нервната система се разделят в хромозома (клетъчен) и геномна. Най-честите хромозомни нарушения на нервната система е синдром на Даун и геномна патология засяга предимно на нервно-мускулната система. Характерните особености на тези разстройства са деменция, инфантилност, ендокринната система и опорно-двигателния апарат.

Травматично увреждане на нервната система резултат от травма, контузия или компресия на мозъка или гръбначния мозък. Те включват сътресение. Приложените симптоми са главоболие, нарушения на съзнанието, гадене и повръщане. загуба на паметта, намаляване на чувствителността, и така нататък. г.Намерени грешка в текста? тя и няколко други думи Изберете, натиснете Ctrl + Enter

Причините за заболявания на нервната система

Над споменах, че сред причините за заболявания на нервната система, често включваше различни инфекциозни агенти:
- бактерии (пневмококи, менингококи, стафилококи и стрептококи бледо Treponema);
- различни гъбички и паразити;
- вируси, предавани от въздуха капчици (арбовируса).

Също нервна система, заболявания могат да бъдат предавани от плацентата по време на бременност (цитомегаловирус, рубеола) и периферната нервна система. Така например, по този начин разширява вируса на бяс, херпес, остър полиомиелит и менингоенцефалит.

Сред честите причини за заболявания на нервната система са както мозъчни увреждания, мозъчни тумори или метастази, заболявания съдови (тромбоза, възпаление или прекъсвания), наследственост или хронично прогресивно заболяване (болестта на Алцхаймер, хорея, болест на Паркинсон, и т.н.).

Това се отразява на нервната система като недохранване, липса на витамини, сърцето, бъбреците и ендокринни заболявания. Патологични процеси могат да се развиват под влиянието на различни химически вещества: опиати, барбитурати, антидепресанти, етилов алкохол, отрови, животински и растителен произход. Също така е възможно отравяне с антибиотици, противоракови лекарства и тежки метали (живак, арсен, олово, бисмут, манган, талий и т.н.).

Симптомите на заболявания на нервната система

Симптоми на заболявания на нервната система се проявяват по много начини, много често - под формата на двигателни нарушения. Характеризира се с развитието на пареза на пациента (загуба на мускулна сила) или парализа, неспособност да се движи бързо, тремор, неволеви движения бързи (хорея). Може би появата на необичайни пози (дистония). Възможни нарушения на координацията и речта, неволеви контракции на различни мускулни групи, тикове, смотаняци. Тактилна чувствителност също могат да бъдат нарушени.

Други важни симптоми на нарушения на нервната система са били главоболие (мигрена), болка, болки в гърба, шията, ръцете и краката. Патологични промени се отразяват и други видове чувствителност: мирис, вкус, зрение.

Показват заболявания на нервната система и припадъци, избухвания, нарушения на съня и съзнание, умствена дейност, поведение и психика.

Диагноза нервна система, заболявания

Диагностика на заболявания на нервната система включва неврологичен преглед на пациента. Анализ на обект в съзнание, разум, ориентация в пространството и времето, чувствителност, рефлекси, и така нататък. Понякога заболяването могат да бъдат идентифицирани въз основа на клинични признаци, но често диагнозата изисква по-нататъшно проучване. Те включват компютърна томография на мозъка, която позволява да се открие тумори, кръвоизливи и други огнища. Той дава ясна представа за ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) и съдови нарушения може да открие ангиография и ехография.

Също така за диагностика на заболявания на нервната система, използвайки лумбална пункция, ЕЕГ или радиография.

Наред с другите методи на изследване разпредели биопсия, кръвни изследвания, и така нататък.

Лечение на заболявания на нервната система

Лечение на заболявания на нервната система, зависи от вида и симптом се определя от лекар и да изисква интензивни грижи в болнична обстановка.

За да се избегнат заболявания на нервната система, тя трябва да бъде време, за да диагностицира и лекува инфекция, поддържане на здравословен начин на живот, отказвайки се от алкохол и наркотици, правилното хранене, като се избягва стреса и преумора. При настъпване на каквито и да било обезпокоителни симптоми, не забравяйте да се консултирате с лекар.