Разрешение за строеж на къща на своя земя през 2019 г.

 1. Въведете прилага част.
 2. Площта, която има собственик.
 3. Местоположение на земята.

Но не е възможно да се организира частна къща без разрешение? Възможно е, разбира се. Това е просто начина, по който ще законно да го свържете към комуникацията, тъй като полезност първото разрешение за заявка? Повярвайте ми - да издаде документа, с обратна сила много по-трудно да се наложи да плати глоба за нарушение на закона.Как да се документира на хартия, за да се построи къща в самостоятелен парцел, стъпки, боядисани в Кодекса Градоустройство, който е основната отправна точка за собствениците на имоти.

Какво е това в текста на резолюцията? Потвърждава подготовка на съответствието и подаване на раздел проектна документация на плана, и ако е необходимо - проектът на геодезия. Според официалния документи, собственикът на имота не може да се занимават само с изграждането на жилища, но също така и да го реконструира в перспектива.

Как и къде да се получи разрешение за строеж на къща

 1. Общо правило - означава подаване на единица документ на местната власт в района, където разпределението.
 2. Ако строителните работи ще се прилага под земята, окончателното му присъда, трябва да издържат на Министерството на природните ресурси и положението на България на околната среда и нейните териториални сдружения.
 3. Друг вариант на лиценз, но в този случай тя не е свързана с изграждането на сгради - при прилагането на разрешение за ядрена енергия е издадено от Федералната служба за ядрена и технологично надзор.

В резолюцията обаче все още е по-добре, за да получите, за да се избегнат по-нататъшни въпроси от страна на регулаторните органи. Особено документа има редица предимства:

 • Тя ви позволява да вземат заем в кредитните и финансовите институции;
 • ще гарантира безпроблемна връзка на доставките на газ и вода.

Какви документи са необходими

 • хартия разясняване на собствеността на земеделските земи;
 • градско развитие на проекта на земя;
 • паспорт или временен негово отсъствие - друг документ за определяне на самоличността на заявителя;
 • ако вместо собственик на земя в gosinstantsiyu оказва негов представител не е достатъчно, за да дойде и да изразим волята на собственика, трябва да имате пълномощно с нотариална заверка, която е лицензирана за извършване на съответната професионална дейност (всички тези нюанси по-късно извършва повторна проверка на служители публични институции);
 • във всеки случай, е необходимо документация, която включва изложение на мотивите, информация за инженерни мрежи на проекти, намирането на план на бъдещата сграда, ако на територията, вече е построена, се посочва кои от тях трябва да бъдат разрушени;
 • положително решение на безпристрастен експерт, който потвърждава, дизайнът на къщата;
 • приложен към сключването на хартията, което показва, че един специалист има право да извършва сравнителен.


Моля, имайте предвид, че Visa не може да получава, и по тази причина не се прилага към заявлението, ако корпусът в процес на изграждане, не надвишава броя на етажите в една от трите, и само едно семейство ще живее в сградата.

Колко бързо издадено разрешение за строеж на къща

10 дни след подаване на заявлението е достатъчна, за да се провери истинността на представените документи и издава на заявителя на хартията. Те могат да се откажат? Разбира се, че може, ако например в проекта площ къща не е в съответствие с правилата и единен устройствен план, одобрен на законодателно равнище.

Резолюция ще работи в продължение на дълъг период от време - 10 години, но само ако, след получаване на собственика на документа от земята отговаря на 10-дневния срок за подаване на gosinstantsiyu подробна документация за района на дома, характеристики на инженеринг.

Когато резолюцията не е необходимо

Всеки собственик е полезно да се знае, когато разрешение за строеж в рамките на своята област, която не е нужно да се получи. В крайна сметка, като правило, когато го е построил частна къща, в непосредствена близост Искам да поставите изба, гараж или други важни съоръжения.

 1. Ако решите да се изгради гараж на място, които не са получени за предприемаческа дейност.
 2. Ако сайтът не се издава за градинарството или градинарство, провеждане на икономиката на страната.
 3. Документът не трябва да получи, ако планираното изграждане на съоръжения, свързани с капиталовия изграждането на тип павилион, павилион и така нататък. Н.
 4. Незначителна промяна във вътрешната структура на обектите.

Как е регистрацията на правата на собственост

С необходимо да има такъв списък на документите:

 1. Ако разпределението вече е украсена като имота и е собственик на Единния държавен регистър на съответните данни, достатъчно е да се представят:
 • писмена декларация, чийто текст се занимава с регистрацията на правата на собственост на жалбоподателя;
 • ако собственикът на правото е облечен с попечител - пълномощното, издадено през последното името на първия човек;
 • паспорт на жалбоподателя;
 • разписка, потвърждаващ плащане на държавния дълг;
 • кадастралната удостоверение за оценка на имота.
 1. Ако земята не е регистрирана никъде, трябва да се покаже, разширена списък на документите:
 • прилагане;
 • кадастралната паспорт;
 • паспорт на жалбоподателя;
 • хартия, потвърждаващ факта на сумата на обратното изкупуване за обществени услуги;
 • пълномощно за попечителят;
 • Заглавното да се постави на хартия;
 • документ, служещ за доказателство, че са у дома си в определения район.

Въпросните документи в срок от 10 дни, след което резултатите могат да се появят:

 1. Издаване на удостоверения за собственост на къщата.
 2. Книга относно правото да притежават земя.
 3. Ако върху земя разпределение не знам нищо в състояние кадастър на недвижими имоти е вероятно на персонала правителствени служби ще бъде отказана регистрация.

Когато резолюцията може да губи силата си

Вече споменахме, че разрешението за строеж на къща е валидна в продължение на 10 години, но в Кодекса за селищно устройство също е описано допълнителни случаи, когато документът вече не е валидна е:

 1. Парцелът, в съответствие със законодателството бе изваден от употреба.
 2. Собственикът отказва да притежават земя.
 3. За да се прекрати договора по отношение на която принадлежи на собственика на правото на собственост.

Веднага след като собственикът губи правото да се разпорежда с терените през следващите 30 дни автоматично ще разрешително, издадено по-рано, и реагира обратно, се считат за невалидни.

Данни за разрешение за строеж на къща

Необичайно е положението, когато строителството вече е започнало, но по искане на правото на първичния собственик да използва разпределения преминава в други ръце. Как тогава да се направи с резолюцията, тъй като документите се обработват с друго име?

Законът гласи, че не е необходимо да ремонтирам на хартия, това се отнася и за случаите, когато земята е разделена между няколко лица едновременно, само един протест - операция изисква получаването на нов план за градско развитие.

Предимства и недостатъци на строителство на къщи на сайта

Ако собственикът на земята отиде в продължение на отделна сграда, това означава, че той вече може да използва редица предимства: