Растение юка, грижи, трансплантация и репродукция в дома

Това забележително растение като юка, може лесно да растат у дома. И специални грижи не се изисква. Единственият важен момент - това е добра осветеност, като родното място на юка - пустинята и полу-пустинни райони.Палма юка у дома, за да растат в непосредствена близост до южните прозорци. Въпреки че, ако западната или източната част на прозореца добре осветена, че е възможно да расте на палма, а в непосредствена близост до тях.

Юка грижи у дома

Интересното е, че юка в дома не цъфти. Но в същността на това е покрита с големи бели цветя с форма на камбана. Бъбреците са изложени само в студа, така че ако поставите юка през зимата на изолиран балкона, ще имате възможност да видите, че цъфти.

Yucca расте много бавно, така че нетърпеливите хора по-добре да изберат завода за възрастен. Въпреки това, този вид палмово дърво е много популярен през последните години, така че ще трябва да платите за една прилична сума на централата.

Yucca растение изисква светлина ден, който ще продължи най-малко 16 часа. От това следва, логично заключение, че през студения сезон ще трябва да се създаде изкуствено осветление. По време на останалата част от растението може да бъде от време на време да се забрави, и то в никакъв случай не е zahireet от липса на внимание.

Особености грижи за растение в саксия юка и снимки

Ако юка получава достатъчно количество светлина, а след това на следващото нещо е да се грижи - е поливане. Почвата, която е суха до 5-7 см, - ясен знак, че трябва да се води на завода. За всеки 5 литра на почвата трябва да попадат 1-1.25 литра пречистена или поне защитава вода. Ако почвата изсъхва по-малко, количеството на водата трябва да бъде по-малък. Ако листата стават тъмно в краищата, това означава, че поливане прекалено изобилие. Излишната вода може да доведе до кореново гниене.

Лято комфортна температура за централата ще бъде 20-25 градуса по Целзий, а през зимата не е по-ниска от 10 градуса. Чрез влажност юка не съчетани, но сух въздух е за предпочитане. Въпреки това, има много редки видове юка, които обичат влага и че по всяко време на годината е необходимо пръскане, а през зимата изисква дори поднос с мокър чакъл.

Засаждане на цветя закрит юка

Юка грижи у дома

Yucca хвърлен в голям и дълбок съд

Ако се чудите "как да се пресаждат юка", а след това трябва да бъдат трансплантирани през пролетта около веднъж на всеки 2-4 години. Въпреки това, растението трябва да се пресажда незабавно, ако пота е станал малко или появява върху корените гният, и тя трябва да бъде незабавно отстранен. Ако юка просто си купих, също така е необходимо да се трансплантация, като предварително се приспособи към новите условия.

За засаждане юка по-добро използване на почвата, която ще включва компост, торф, пясък, перлит, хумус. Смесете компонентите трябва да бъдат така PHpochvennoy смес е в интервала 5.5-7.5.

Алкална почва няма да позволи на корените да абсорбират много елементи. С цел да се определи дали почвата е подходяща за отглеждане на юка, можете просто да го излее доста щедро. Ако водата бързо смучат почва и се оттича през отвора за изтичане, тогава съставът на почвата е добре.

Трансплантации ще се нуждаят от стабилен и доста дълбок съд. В долния слой се излива разширена глина или чакъл. След това малко количество от почвата е изпълнен. Ако растението е напълно хладно, той може просто да зачеркнете старата резервоара с буца земя. Ако има гниене на корените, трябва да първо да я премахнете, и филийки поръсени с въглен на прах. След инсталацията ще бъде в новата мощност трябва да се добави и уплътняване на почвата.

Юка грижи у дома

Грижа през зимата на юка завод

Ако юка през зимата е много топло в стаята, и в същото време най-кратки часа дневна светлина, растението може да започне да боли. Листата му могат да станат бледи и изтъняване, те започват постепенно да се понижава и падне. Ако растението е силно отслабен, става изключително уязвими към насекоми и заболяване и може да умре. Следователно основните аспекти на юка зимата грижи - увеличаването на светлата част на деня и понижаване на температурата. Ако стайната температура не може да бъде намалена до удобно, точно юка може да бъде поставен на балкон или лоджия, са добре изолирани, но не загрява.Характеристики на закрито за развъждане юка цвете

Юка грижи у дома

Yucca могат да бъдат отглеждани семена, резници, и част от багажника

Ако сте избрали метод за размножаване чрез семена. след това, точно преди засаждане е необходимо да се извърши обезобразяване. Целта на тази процедура е да навреди на външната обвивка на с цел улесняване на кълняемост. Семената nadpilivaetsya използване nazhdachki, и след това се засаждат в най-леки почви смес, която може да бъде направена от пясък и торф или смлени лист. Компонентите са взети в равни количества. Засаждане дълбочина - 3,2 диаметър на семената.

След засаждането се извършва, семената се покриват с филм или стъкло, и след това въведени с достатъчно ярка разсеяна светлина и температура в обхвата от 25-30 градуса.

През първите 10 дни на земята трябва да бъде много добре хидратирани. Филмов или чаша всеки ден се отстранява и се подсуши от конденз. Семена така вентилирани. За един месец, обикновено стреля появи.

Зеле, които вече са освободени поне един чифт листа, трансплантация в чаши за еднократна употреба с една и съща почва. В рамките на една седмица, че трябва да прекарат първото хранене, което трябва да се повтори след 2 седмици. За да се хранят е нитрофосфата разтвор (1 грам на литър вода). Когато има зародиш на 4-5 листа, се смята за подходяща за конвенционален грижи.

размножаване чрез резници

Юка грижи у дома

Най-идеалното време за присаждане тази пролет

Възпроизвеждането юка могат да бъдат резници. Това ще осигури по-бърз растеж. Ако, например, умножение чрез семена, тя ще има дълъг период на изчакване, докато юка става малко дърво.

Резниците преди засаждане трябва да бъдат сухи в продължение на 12 часа в прохладната сянка. Тогава всички изрезки с чифт листовки се поставят на перлит на дълбочина 3-4 см и фиксирани в стабилно изправено положение. Перлит винаги трябва да е влажна, а след това вкореняване настъпва след 3-4 седмици. по този начин Светлината трябва да бъде светла и разсеян, и температурата трябва да се поддържа при 25-30 градуса. За вкореняване резници важно влажност. Направете възможно по-висока от редовно пръскане.

Възпроизвеждането на цевта

Въпросът за "как да отрежете юка" обикновено се случва, когато стане твърде голям, за единична стая. От едно растение е възможно да се направят по-малки 2-3.

За разплод трябва да бъдат много внимателни, за да отрежете върха и филиите поръсени с въглен на прах. След това, тези фрагменти удължават във вряща вода и след появата на корените се засаждат в приготвената почва. В багажника се реже в зависимост от броя на леторастите и се утаява. Парчетата трябва да бъдат обработени.

Юка грижи у дома

Ако си мислиш да си купи хубав дом за едно цвете най-добрият вариант може да бъде една стая гербери. Вит това цвете е изключително красива и не изисква много усилия, за да се грижи.

Slice пън на заден юка добре обработени, и продължава да се грижи, както обикновено, само няколко поливане намалява. След малко количество от време на корен изобилие свежи зелени филизи да се появи.

Болести и неприятели

Юка грижи у дома

Ако вашият начало да пожълтяват юка не се притеснявайте, тъй като това е естествен процес. Но ако жълтина дава кафяво може да се посочи заболяване

В резултат на това твърде обилно поливане може да се получи при юка насекоми като листни въшки, трипси, въшки, ларви, паяци. Ако растението е засегната, е необходимо, а не да ги рафтове за отстраняване на причината за отслабването на имунитета, и третирайте с инсектицид юка, наблюдавайте внимателно инструкциите.

Yucca, който получава нормална грижа, болни много, много рядко. Въпреки това, в случай на неправилна грижа, тя може да бъде ударена от кафяво или сиво петно, корен или стволови гниене, бактериален пригор.

Понякога жълто юка, а отскоро в отглеждането на стайни растения обикновено са много опитни в това отношение. Пожълтяване на централата може да бъде, защото това е естествен процес на растеж и развитие, в която има свобода от долните листа. В тази ситуация, всяка аларма е неоснователно.

Въпреки това, това се случва, че жълти петна са елипсовидна форма, и в крайна сметка, направени кафяво. Това са признаци на заболяването като кафяво зацапване.

При суха юка, начинаещите производители са също започват да се притеснявате. Това отново може да бъде естествен процес, да се отървем от долните листа. Но ако сухота и се вижда в горната част, тогава причината може да е липсата на светлина или топлина. Ако върховете на листата изсъхнат, ще бъде необходимо да се увеличи влажността.

Ако листата падат, и те правят не по-ниска, а след това в основата на необходимостта да се търси в грешната поливане.

Почти никога юка не може да цъфти у дома точно както и диви животни, които не могат да се размножават в плен. За да се насладите напълно на цъфтеж юка, важно е да се създадат условия за него, най-близо до естествената.