Работа с фрагменти от документа - studopediya

След избиране на фрагмента на документ, можете да използвате бутона Cut. Копирайте в раздела Начало. група команди клипборда. удар изтрива избраното. бутон Insert се използва за въвеждане на съдържанието на клипборда в позицията на курсора, да създаде връзка или вграждане на съдържанието на клипборда в текущия документ в избрания формат. Имайте предвид, че когато поставите съдържанието на клипборда замества избран текст фрагмент, ако една група от команди Edit (File / Options / Advanced) квадратче Сменете избора, който е инсталиран по подразбиране.Списък Paste в раздела Начална страница ви позволява да изберете опциите за вмъкване:

· Запазване на оригиналното форматиране;

· Запазване само текста.

Специално поставяне команда се използва за избор на формата на вмъква съдържанието на клипборда. Вие не можете да вмъкнете данни в документ, както и да ги свържем с връзката, за да се покаже като икона.

търсене и замяна на извършване на операциите за активния документ или за текущия избор в документа, като се използва за търсене и замяна на команди в раздела Начало, в групата Редактиране. Кликвайки Find отваря района на плаване. Кликвайки върху стрелката до лупата ви позволява да изберете желаната опция.Екип Разширено търсене отваря намерите и замените. Това oknezadayutsya командни параметри за следните компоненти на документа:

· Само за текстови фрагменти, независимо от техния размер;

· Само за елементите на формат, независимо от текста;

· За текстови фрагменти, които имат специфични опции за форматиране;

· Специални предмети, които включват не-видими знаци, графики и т.н.

Миналата да пренебрегне предварително настроен параметри за търсене формат и замяната, е необходимо да натиснете форматирането за премахване. Ако не са посочени всички за търсене и замяна условия, а след това да започнете търсенето, натиснете бутона за търсене по-долу.

В допълнение, когато търсите, можете да използвате шаблони. Яденето знак шаблон "? "Равносилно да се намери всеки отделен знак и символ" * "организира търсенето на произволна поредица от знаци. За да използвате шаблона, когато е необходимо да търсите в намиране и замяна на отметката заместващи символи.

Ако сигналът е настроен заместващи символи, да търсите текст, който съвпада точно определения. В този случай, случай на мач и само на цели думи, определени автоматично и не могат да бъдат отстранени от потребителя.

За да намерите табелата, която се използва като маска, въведете наклонена черта пред него (\). Например, въведете \. да се намери въпросителен знак.

За групи заместващи символи и текст, и вие трябва да използвате скоби, за да се посочи реда на героите обработка. Например, за да се намери думата "призвание" и "приключение", въведете <(при)*(ние)>.

За да търсите изразяване и последващи промени в реда на неговите компоненти, използвайте заместващия знак "\ Н". Например, въведете (Иванов) (Петър) в полето за търсене и \ 2 \ 1 в Замяна с. да се намери фразата Иванов Петър и го замени с Петър Иванов.

Таблица 2.1 - използването на заместващи символи при търсене