Промишлено отглеждане на чесън, производство на бизнеса

Отглеждането на чесън на открито място в промишлен мащаб като бизнес.

Съвременните сортове чесън позволяват получават доста високи добиви от тази култура до 15 т / ха, в тази статия ще разгледаме технологията на отглеждане на зимния чесън.Изборът на сортовете от чесън.

Чесън зимните сортове се предлагат в две форми, и стрелци nestrelkuyuschy, пролетните сортове не са стрелците.

  • Пролет чесън е 90 - 110ден.
  • Nestrelkuyuschego зимния чесън - 75 - 90 дни.
  • Зимни чесън стрели - 110 - 120 дни.

В индустриалния отглеждането на най-често срещаните разновидности:

Зимни стрелка - Promin, платно, лидер, Прометей, София, Спас, Starobelsky, Юбилейна Gribovsky, лилаво Донецк, Харков лилаво.

Зимни nestrelkuyuschie - украински бяло, Саки.

Получаване на почвата за отглеждане на чесън.

При отглеждане чесън, че е необходимо да се съобразят с ротация на културите, не можете отново да расте чесън на едно и също място по-рано от 5 - шест години, не се препоръчва да се засадят чесън, след като лук, домати, картофи, почвата се натрупва общи вредители и болести, които значително намалява добива.

Препоръчително е да се засадят чесън, след като боб, зеле, зелени ранните култури от полски култури след зърнени храни, бобови растения, треви за фураж, зелено торене.

Чесънът коренова система е слабо развита, така че почвата под отглеждане трябва да бъде плодородна, органично-богат. Чесън се поберат глинести и пясъчни характеристики задържане на вода в почвата с оптимално рН - 6,5-7,9.

Желателно е, че почвата без райони с депресии, където водата е застояла и без неравности, вятър може да се разкарам защитната снежната покривка, която насърчава замразяване на чесън за зимния период на ниски температури.

Почвата се получава както следва, се въвежда в почвата на скоростта на потока на амониев нитрат от 1 м - 100кг и обработена диск изпълнява дълбочина 8 cm се поставя основния тор след няколко дни на оран дълбочина 30 см ..

Обработка чесън посадъчен материал.

Крушки чесън се сортират, изхвърля гнило и малки луковици са разделени на зъби.

чесън култивиране технология


Непосредствено преди засаждане зъби трябва да ецване фунгициди, за зъби, които се поставят в продължение на 3 минути в разтвор препарат "fundazol" (3% - г) или подобен на лекарството. Решението може да бъде да се направи микроелемент "Rexolin", "Reakom".

Засаждане чесън и отглеждането му.

Засаждането чесън се осъществява от засаждане машината.

Засаждане дълбочина зависи от почвата, със средна дълбочина от 7 см засаждане. засаждане може да се проведе в широк, разстоянието в ред 10 cm, 35 см между редовете.

Нормално карамфил кацане или odnozubok зависи от тяхната маса и квадратния мощност, варираща от 0.6 до 3 тона / един хектар.

Норма odnozubok кацане, големи и средни скилидки 300-450 хил. / Дка, малки 500-600000 / ха.

През пролетта, по време на образуването на кора по повърхността на почвата, извършва култивиране между ред.

чесън култивиране технология

Когато леторастите чесън, е необходимо да се държи тор азотни торове в доза от N50 кг / ха активен ингредиент се прилага IDP автомобили - 0.5, както и ИПР - 900.

През пролетта и лятото да, ако е необходимо периодичното между ред окопаване и плевене страна.

Когато суха почва изисква допълнително поливане, скорост напояване през първата половина на растителността 350 m³ / хектар, във втората 450 m³ / ха.

чесън култивиране технология

Ако култивиран сорт на стрелката, след появата на стрелките те трябва да бъдат отстранени, тя увеличава добивът на чесън praticheski 30%.

контрол Weed - почвата пръскане преди засаждане с незабавно вграждането в почвата (при времето на засаждане зимата - през есента, с пружина - пружина) treflan, Triflureks.

Поръсете почвата преди поникване на културата през пролетта хербициди Gezagard 50 WR на, или Stomp 330.

Почистване чесън реколта.

Въздушни върхове косите 1.8 KUF-комбайни KIR-1.5.

Чесън луковици разграждат багери лък-3 отстранява lukouborochnymi съчетава МНОГО-4, LCG-1,4, 1,8-LPC.

чесън култивиране технология

Важно е да не закъснеем с почистването, това се отразява на качеството на продуктите, почистване трябва да се извършва в сухо време, чесъна трябва да изсъхне за няколко дни на слънце, а след това се почиства от земята, отсече корена, стъблото се съкращава с 1 -. 2 cm, и поставен под навес, са подредени ръката или на сепаратора.

Съхраняване на чесън.

Изсушените лук се съхраняват в проветриво място на температура купчини 15 cm легло, според условията на влажност.

преди аз трябваше да се справят с чесън, така че цената се е повишила всички наведнъж чесън чесън) е производство на Китай е спаднал и вноса sledavatelno imenshelsya. Български-украински фермери отдавна са нарастващите семенните базови и postipeno измести вноса, включително Дребните производители, без да налага. и чесъна не е kortoshka не kostryulyami, които нямат) в най-близките 2-3 години ще пренасищане. и цялата закупуване на оборудване, къде?!