Професия шоколатиери 1

Днес имаме много сладък "Професия в петък" - ние говорихме с шоколатиери.

Но да започнем с това, както обикновено, един малък тест:

Казва Chocolatier, шоколад цех режисьора Майкъл Grinyov:

"Учих в Академията на шоколад в Москва и Кулинарна академия в Швейцария. Този кратък училище класовете, в които през последните два или три месеца. Останалата част трябва да се научат да практикуват.Страст за шоколад започна преди пет години. Подготвях бонбони за деца и приятели и реши да се възползва сериозно сладки тайни. Тази тенденция изглежда интересно за мен, особено в Белгород нямаше нищо общо с това.

Реших да кажа на хората, че има истински шоколад, да им даде възможност да я опитат, а не добавки, заместители и консерванти, които често се срещат в продукти, които виждаме по рафтовете на магазините. Според статистиката, около 80% от хората на шоколада никога не яде.

Когато шоколадът се направи много големи количества, тя има дълга период на изпълнение. И за лечение на преминал целия диапазон от производителя до купувача, че е необходимо да се добавят някои компоненти. Така че това е естествен продукт, не работи, дори ако производителите и те искат да.

Аз работя с естествен белгийски шоколад, го купят през Москва. Има съдържа само какаово масло, какао на прах, захар и мляко (ако е млечен шоколад).

За да бъде някакъв вид на шоколадови изделия, трябва добре да се подготвят шоколад: не само топлина и се изсипва някъде (в този случай, той ще бъде грозна и развод) и нрав. Закаляване - серия от отопление и охлаждане. Ние загрява шоколада до 45 градуса, се излива върху мраморна плоча, месят добре, охлажда се до 27 градуса и след това отново се загрява малко специално сешоар. И той вече има желаната консистенция и нашата молекулна форма. Сега можете да работите.Chocolatier го

Майкъл Grinyov.
Файл фото студио шоколад

При подготовката на сладкиши, за първи път го правя за пълнеж. Всички също от естествени съставки. По същество това е шоколад, сметана или плодово пюре със захар. марципан често използваните ядки. И тъй като на необичайните - готвя с крем храна лавандула семена. Оказва се, много нежен пълнеж.

Осъществяване бонбони - не е бърз процес, отнема два или три дни. ние също правим всички видове фигурки, изработени от шоколад, горещ шоколад.

Взимам съществуващите рецепти и да ги privnoshu нещо различно, необичайно, оригинално.
Правя и скулптура от шоколад. На първо място, е необходимо да се направи скулптурата, например, от глина, а след това се излива силикон, силикон мухъл и след това изсипете шоколада. Според тази технология, можете да направите всеки шоколад елемент.

Нашият цех е работил в продължение на шест месеца. Наред с другите неща, които държат майсторски класове за деца, да ги научи как да се направи шоколадови фигурки и бонбони, шоколад боя, кажи интересни факти.

Какви качества трябва да е Chocolatier? Тази професия може да се сравнява с изкуството на парфюмера. Необходимо е да се признае, фините аромати, имат отлични вкусови качества на паметта, отлично обоняние, добро око, имат богато въображение и художествен вкус. Chocolatier необходимост и физическа издръжливост. В крайна сметка, когато го направите, например, 10 вида бонбони за два или три дни, постоянно на краката си.

Записано Анна Kushchenko