Проби от бизнес писма

Вероятно всеки поне веднъж изправена пред необходимостта да се напише писмо бизнес. Тя се основава неволно стигнах до заключението, че не е лесно. Има много правила и норми за писане на бизнес писма, което трябва да знаете. В статията се описва в детайли процеса на изготвяне на документа, са примери за бизнес писмо, смятат, че техните възгледи и оформление.Завършени форми дават здравина и надеждност посочват от компанията. Те съдържат необходимата информация за организацията, като например:

Строги правила за формата не. Ето защо, в всяка организация да се реши каква информация да ги заложи.

Как се пише бизнес писмо? обучение

Структурата на бизнес писма

По-долу е пример за писане на бизнес писмо - уводна част.

Как се прави бизнес писмо

Основната част описва ситуацията, анализ продиктувани от събитията и доказателствата. Той се намира в тази част са убедени, че е необходимо да се действа по един или друг начин, показват как е положението и информирани за необходимостта да участват във всеки случай, в резултат на различни аргументи.

Накрая са представени заключенията, които са направени под формата на предложения, молби, напомняния, неуспехи и така нататък.

Един пример за писане на бизнес писмо - последната част - е представена по-долу. Тук завършва изискването, заложено в основните.

Как се прави бизнес писмо

Цялата информация трябва да бъдат управлявани оптимално последователно и ясно да се разбере.

Всички букви трябва да се съхраняват в официален бизнес стил, което означава използването на словото означава за официални и бизнес отношения. Функции като език се формират при следните обстоятелства:

В тази връзка, е посочено в писмо до фирмената информация, трябва да бъде:

изисквания

Писмото за бизнес, трябва да отговарят на следните изисквания:

 • Той е стандартизиран на всички нива - лексикални, морфологични и синтактични. Той съдържа много скорост, срокове и формули.
 • Тонът на писането - неутрални, дискретен и силен, без използването на емоционални и експресивни езикови изрази.
 • Точност и яснота на текста, без логично грешки, точност и разумност на езика.
 • Стегнатост и краткост - без използването на изрази, които носят допълнително значение.
 • Използване на езика на формули, образувани в резултат на повтарящи се ситуации.
 • Използване на термини, които са думи или фрази, които имат специални концепции.
 • Използването на съкращения, които могат да бъдат лексикално (т.е. slozhnosokraschennye думи, образувани чрез премахване на части от буквите на думите: OOO, ГОСТ и т.н.), както и изображение (тоест, думите се отнасят до стенографира като: C N, влак и т.н.).
 • Използването на структури в родителен падеж и аблатив.
 • Фрази с отглаголно съществително име ( "подкрепа", отколкото "подкрепа").
 • Използването на прости общи предложения.


Горните примери за бизнес писмо показани по-долу в пълната версия (основната част). Информация отговаря на изискванията на официален бизнес стил.

Как се прави бизнес писмо

Видове бизнес писма

Най-добре е да се напише писмо бизнес по всеки един конкретен въпрос. В случай на необходимостта от решаване на няколко проблема наведнъж, се препоръчва да бъдат няколко различни опции.

Бизнес писма могат да бъдат по отношение на съдържанието:

 • Съпътстващи. Тези писма обикновено са необходими за комуникация за това къде да изпрати документите.
  (Как се пише бизнес писмо? Проба мотивационно писмо ще помогне на тези, които трябва да се създаде този вид документ.)

Как се прави бизнес писмо

 • Гаранция. Те са написани с цел да се потвърди, никакви обещания или условия. Може да се гарантира, например, заплащане за работа, наеми, времето за доставка и др.
 • Благодарност. Те започнаха да се използват много често напоследък. Тези писма показват добра форма партньорства. Те могат да бъдат украсени с обичайната или цветна хартия с красив печат.
  (Как се пише бизнес писмо? Sample разнообразие благодарност е направена в свободна форма, в зависимост от задачите, които се решават. В този случай, писмо в най-кратки формата изразява своята същност. Този модел, направен на цветна хартия с украшение, може да виси на стената в стаята място на фирмата на чест.)

Как се прави бизнес писмо

Също така, там са буквите:

Как се прави бизнес писмо

Как се пише отговор на писмото. пример

Как се прави бизнес писмо

Отговорът трябва да започва с повторение на искането, съдържащо се в първото писмо. След това резултатите от своя преглед и изразиха одобрение или отхвърляне мотив. Бизнес писмо-отговор може да съдържа алтернативно решение на очакваната информация. Обикновено, ако отговаря на следните принципи:

регистрация

Проби от бизнес писма помогнат да го направи, като се вземат предвид всички тънкости и нюанси. Те се използват от двете новак служители и квалифицирани работници. Благодарение на пробите, те се научават правилно писмото и спести много време.