Причините, поради които човек потрепвания в съня си, когато сън

Начало »Заболявания и тяхното лечение," Защо човек се потрепвания в съня си, както и съвети за това как да заспите дълбоко

Кой човек потрепвания в съня си

В момента на заспиването за един човек може да наблюдава малките потрепвания на крайниците или отделни мускулни групи. Такива прояви на много малко хора си правят труда, защото това е един нормален физиологичен феномен. Но понякога силна страхова принуден да променя позицията си, или дори да се изправи, за да се отървете от неприятните усещания. В някои случаи значително свиване на мускулите е необходимо да се рови в намирането на причините тъпаци да ги izbavimtsya.


Причините за конвулсии по време на сън

В повечето случаи, да отиде да спи, човек се чувства като започва рязко да намаляват или потрепване цял. След това идва събуждането. В такъв случай възниква миоклонус - преходни движения епизод внезапни мускулни, синхронно и ритмично или хаотично, наподобяващ ефекта на електрически ток.

Има и синдрома на неспокойните крака - набор от неприятни усещания в прасците и краката, което води до безсъние. Крака хаотичен потрепвания сами по себе си, не е възможно да спи.

Когато човек отива да спи, мускулния тонус напълно отречена - тялото се отпуска, за да се осигури ефективна почивка. Мозъкът също продължава да се наблюдава и следи за състоянието на организма.

В момента на заспиването понижава телесната температура, дишането се забавя и пада на налягането - състояние, подобно на началото на смъртта. Ето защо, на мозъка и изпраща сигнал за тревога на всички мускули - рязане, се правят заключения тялото на потенциално "опасни" състояние.

От тези смотаняци и потрепвания страдат, не всички, но само малка част от хората.

Основна теория на нарушения на съня

Лош притока на кръв към крайниците, физическо или психоемоционалното преумора през деня, външни дразнители - всички от които могат да доведат до неприятни събития, засягащи сън.

циркулаторни нарушения

Ако съдовете не са достатъчно пълни или са притиснати по време на сън, крайниците са изтръпнали и мозъка - да изпраща сигнали към промяната на позицията. Студени крака и спазми, които се случват по време на деня, те говорят за провал на кръвоснабдяване. Стряскат, в този случай води до подобряване на кръвообращението в ставите и кръвоносните съдове.

физическата активност

Физическата активност през деня (спорт, работа, постоянно движение), може да има отрицателно въздействие върху уморените мускули. Мускулите, от своя страна, не се отпуснат веднага след напрежението се предава, и дълго време да остане на добрата ни форма. За да ги отпуснете, мозъкът изпраща сигнали. Това води до един вид "разведряване" - рязане, мускулите постепенно се отървете от хипер. В този случай, може да има болка.За да се отървете от болката се препоръчва да се направят някои леки упражнения за мускулните групи, които са напрегнати. То може да бъде въртене в ставите, леки разтягане или повдигане на крака. Gentle напрежение в този случай ще позволи на мускулите да се отпуснат по-бързо и болката ще отмине.

умствено натоварване

Състояние на нервната система се отразява на работата на всички други системи на тялото. Стрес и прегаряне може да доведе до проблеми с заспиването. Затова хората, чийто живот има важни или смущаващи техния опит, често страдат от безсъние.

Под стрес фаза на съня е значително разширен и импулсите, изпратени от мозъка, за да предизвика трепнат в момента на заспиването. Външни стимули, когато "възбуден" нервната система също се възприемат преувеличено силни, независимо дали това е най-доброто, светлината или движение. Всеки външен фактор при стрес може да има ефект върху съня.

Промяна на фазите на съня

Когато човек отива да спи, тялото е напълно спокойна и е налице преход от дрямка на сцената на бързо движение на очите (REM английски -. «Бърза око движение»). В етапа на REM спи на човешкия мозък обработва информацията, че е натрупал там през деня, като по този начин при изпълнение на функцията на психологическа защита. В този момент, от мозъка може да бъде последван от силен сигнал към всички мускулни групи, която да прекъсне процеса на релаксация. Това е нормално, което може да доведе цялото тяло идиот и непосредствена събуждането. Има промяна на фазите на съня, тъй като няколко от заспиването и трепва в един ред.

Причините за самостоятелно свиване на мускулите

Потрепване на мускулите може да се случи по различни причини. Някои от тях са причинени от природни процеси в организма, но други се нуждаят от внимание от страна на специалиста.

Ако човек е притеснен за самостоятелно свиване на мускулите в някои случаи, изглежда, си струва невролог, като сред причините могат да бъдат:

  • Патологични процеси в организма.
  • Недостигът калий. На собствената си решителност причината за дискомфорта, е малко вероятно да успее - това е необходимо да се консултирате със специалист, който предписани тестове и резултатите от тях ще предписват необходимите лекарства.
  • Tic. Заболяването е показателно за заболявания на нервната система. За лечение на есенциална, на първо място, консултация с невролог или психотерапевт - ако кърлежа е причинена от силен стрес.
до съдържание ^

сън патология

Има два основни сън патология:

сомнамбулизъм

Сомнобулно, или ходене в сън. В по-ранни времена, нарушението се счита за нещо мистично, но сега учените намериха обяснение на тези държави. Гребане в съня или сомнамбулизъм (насън) - по-скоро рядкост отклонение. Сомнобулно се случи по време на сън с бавни вълни, когато мускулите са в добра форма, и няма мечти. В това състояние човек може да изпълнява сложни стереотипно поведение - например, да играят своите ежедневни дейности. След събуждане, като правило, не спомени за приключенията на нощта остава.

За лечение на сомнамбулизъм науката не е дошъл с лекарства или процедури. За лечение на този проблем е възможно само чрез хипноза.

парализа на съня

Sleep парализа - състояние, обратно сомнамбулизъм, не е официално се смята за болест. Само малък процент от хората, живеещи в подобни чувства. Sleep парализа се случва, когато на мускулния тонус пада преди човек заспива, или когато човек се събужда преди парализата на мускулите отслабват.

Едно междинно състояние между сън и будност могат да бъдат придружени от халюцинации - тя може да бъде толкова звуци и чувство, че е непознат в стаята, а дори и визуални форми. Не забравяйте, че всички преживявания по време на сън парализа са халюцинации. Колкото по-бързо на лицето се преодолее страхът, толкова по-бързо болезненото преживяване ще приключи.

За да се справи с този проблем е да спиш в тиха среда, с мускули отпуснати и свободни от светски мисли. Стресът може да изостри проблема с сънна парализа.

10 съвета как да заспите дълбоко

За сън е качествен и привеждане релаксация, трябва да следвате съветите на прост, изпълнението на които по силата на всеки: