Причини и лечение fibroadenomatosis

Начало »мамолог" fibroadenomatosis гърдата

лечение Fibroadenomatosis гърдата
Fibroadenomatosis нарича доброкачествена болест на гърдата, който се дължи на хормонален дисбаланс. Когато fibroadenomatosis възможно самолечение, в който еднократната просто решаване на собствените си без никакво лечение.Fibroadenomatosis - повече възлови мастопатия. при което могат да се разграничат остри контури уплътнения. За разлика от другите видове болести е структурата на тези формации - те имат ясни граници и зърно lobed повърхност на пипане плътен. Ако по време на палпация на повърхността е гладка, че е необходимо за незабавното поведение допълнително тестване за наличие на кисти.

В случай на такива прояви на болестта, е добре да се направи лечението, тъй като, ако не се лекува, може да предизвика рак. Fibroadenomatosis - често е киста, че има различни форми и е тумор, който се появява в тръбите или алвеолите.

Причини fibroadenomatosis

Най-често и по-тежко причина за fibroadenomatosis са гинекологичен патология, която се състои в развитието на липса на женски полови хормони. Неспазването на лактацията също може да предизвика патологични изменения меките тъкани на гърдата. Това кърменето е естествена и профилактика на такива заболявания.

Основните причини за развитието на патологичния процес:

 • чернодробно заболяване
 • лоша наследственост
 • постоянен стрес
 • дисфункция на щитовидната жлеза


лечение fibroadenomatosis

Fibroadenomatosis третира само консервативно (в редки случаи), и бързо, и съвети на хората в този случай не са от значение, защото те могат сериозно да навреди. Няма билков инфузия не може да елиминира напълно образуването на тумори. Това само ще доведе до загуба на време, по време на които е било възможно да се проведе успешно консервативно лечение и да се избегне необходимостта от операцията.

Фиброаденома на млечните жлези

лечение Fibroadenomatosis гърдата

Женската гърда се състои от няколко слоя, всеки със свои собствени характеристики. В зависимост от местоположението на печата (в желязо или фиброзна тъкан) има два вида възлести образувания:

 1. Аденом - запечатване подобен на симптомите не зрялата форма на мастит и се случи по време на пубертета. Тази проява е лечимо, под прикритието на секторен резекция.
лечение Fibroadenomatosis гърдата
 • Фиброаденома - образуване които се характеризират с особено остри граници, както и усети на палпация. Възлите, които са достатъчно еластична консистенция, придружени от тежка болка в ограничен. Те са зрели (които изискват отстраняване от операция) и незрели (с време след пубертета изчезват спонтанно).
 • Ако фиброаденом не надвишава размера на 8 mm, е възможно да се проведе консервативно лечение, с цел усвояване на печата. Пълен курс продължава около 6 месеца и не винаги дават положителен резултат.

  премахване на фиброаденом

  хирургия се определя по-често, особено ако болестта започнала. Когато една жена се планира да забременее, след отстраняването на пломбите е задължително, тъй като промяната в хормоналните нива може да доведе до разпространението на тумора.

  лечение Fibroadenomatosis гърдата

  Фиброаденома хирургично отстранени по следните начини:

  • Enucleation - отстраняване на печата, без да уврежда околните тъкани.
  • Сектор резекция - отстраняване на тумора заедно с околните тъкани.

  Сподели с приятели