При бременност дърпа долната част на корема, както в месеца, в по-късните етапи и кръвта

Болки в корема и на двете месечните

Бременност - голяма радост на родителите, но не забравяйте за съответствие, както е необходимо да се обърне специално внимание на дискомфорт или болезнени чувства, тъй като бебето се нуждае, за да бъдат здрави и силни. Говорете за болезнени усещания като неприятното усещане при в областта на корема в началото и по-късните триместър. Какво означава това и как да бъде?Днес ще разгледаме

Болка в долната част на корема и долната част на гърба, да се притеснявате?

Болки в корема и на двете месечните

При бременност дърпа долната част на корема, като през месеца - основно дърпа усещане за болка в долната част на корема е познат на всяко момиче и жена дойде, когато "тези дни", а дори и някои от тези симптоми са предвестници. Но понякога неприятни усещания показват, че яйцеклетката е преминал процес оплождане, и потъва в матката, търси място, където да прикачите, така че може да се направи дългоочакваното бебе. Доста често, жените са толкова болка, веднага след като в началото на месеца, но от вътрешната страна в такива моменти има подготовка за дълъг и труден процес - бременност.

При бременност дърпа долната част на корема като менструация на ранен период, и това се случва, че болката се придружава от зацапване ми. В такива случаи, една жена не знае, че е бременна, и яйцето се отхвърля от организма като чуждо тяло, а не фиксиран към стената на матката. Резултатът от този процес е началото на менструация, който се нарича спонтанен аборт. Рисуване болка в началото на бременността може да бъде причинена от инфекция на половата и пикочните пътища или възпаление на вътрешните полови органи. Но най-добрият сценарий, болката в началото на бременността често се дължи на увеличаване на нивата на хормоните, закрепването на яйцеклетката да епитела на матката, както и преструктуриране на тялото на бъдещата майка. Същата неприятните усещания в областта на корема и долната част на гърба може да се дължи на преструктурирането на режима на деня. промени в храненето, емоционални преживявания, както и разтягане на мускулите на матката, таза. По този начин, ако незначителна болка, едва ли нарушен, тези симптоми не трябва да причиняват безпокойство и чувство за здравето на майката и детето си. За изчезването на симптомите, струва само малко почивка, за да легне и да подремна. Но когато тези методи не помогнат, болката се увеличава постепенно и наблюдава изпускане кървава, необичайния характер, трябва незабавно да се консултирате с гинеколог или да се обадят линейка спешна медицинска помощ, за приемането на мерки за персонал, за да спаси живота на майката и детето, или предотвратяване на много опасен и плачевно усложнения.

Когато трябва незабавно да се консултирате с лекар.

Болки в корема и на двете месечните

Живота и здравето на бебето е изцяло във ваши ръце, както и зависи от теб спазване акушер-гинеколог. За съжаление, понякога са налице причини, когато имате нужда от спешна помощ от квалифицирани специалисти, тъй като тялото на майката, не винаги е в състояние да се справят с усложнения, които могат да доведат до непоправими последици.

1 Незастроен бременност или спонтанен аборт разочарован.

Такава аномалия - прекратяване на развитието на плода в ранна бременност, поради някои нарушения в ембрионалното развитие, както и промяната на неговата функционалност. Най-често се диагностицира в първия триместър на бременността. При настъпване на това заболяване симптоми изчезват, което се случи по време на бременност гадене. неразположение, антипатия към определени храни и миризми, интоксикация. Въпреки това, с течение на времето тялото се опитва да се отърве от чуждо тяло, на което получава оплодената яйцеклетка или оплодената яйцеклетка, така притеснен - ​​гадене, студена лепкава пот, вагинално кървене, болка ниско в корема и долната част на гърба, както и общо неразположение. Разбира се, по-късна дата, е необходимо и че е необходимо да звъни, ако една жена престане да се чувстват разбъркването, бутане и не се чувствам като рита дете. Ако някое от горните симптоми - нуждаещи се от спешна медицинска помощ, за да спаси живота на майката. Диагнозата се поставя на резултатите от ултразвук и нейното потвърждение се извършва чрез прочистване на тялото на матката на замразени плодове, следвани от престой в болница, наблюдението на лекар и лекарствена терапия.2. спонтанен аборт в ранните етапи.

В общ - спонтанен аборт или спонтанен аборт. Той се среща в ранните етапи до 10-12 седмици. Често лекарят може да открие условия за аборт и спешно да хоспитализира бременна. В този случай, медицинско обслужване на тялото, и строг режим на легло.

Въпреки това, спонтанен аборт започва да прави присъствието си чувствах, с помощта на тези симптоми: бърза загуба на тегло, независимо от факта, че силата остава един и същ, механизмът за силна режеща болка в долната част на гърба и болки в корема, диария, разстроен стомах, изобилно отводняване от гениталния тракт на необичайно произход и последователност. Само появата на петна разказва за заплахата от прекъсване на бременността. Но прекомерно кървене, за съжаление, можем спокойно да кажем, че плодът е починал и тялото се отървава от останките на яйцеклетката. В такива случаи, специална доставка до болница, хирургия, постоянния надзор на лекар и лечение в стабилно състояние, тъй като може да се развива вътрешен инфекция до такива усложнения като перитонит.

3. По време на бременността дърпа долната част на корема по време на менструация и като кръв - извънматочна бременност?

Има такова ужасно неудобство, тъй като извънматочна развитие на плода, което означава, че яйцето не е фиксиран в матката и маточните тръби, шийката на матката или яйчниците, както и с растежа на тръбата на яйцеклетка се разтяга до определен момент, доколкото това е възможно, почивките и последствията могат да бъдат много плачевно. Диагнозата се определя от ехография и анализ на кръв. така че в маточната кухина на плода не е намерен, но една жена има всички симптоми на бременност - гадене и повръщане преди спиране на менструацията, има кървава разряд за мазане характер, както и общо неразположение, рязане и дърпане болка в областта на корема. Задължително операция, отстраняване на маточната тръба с плодове, последващо лечение с лекарства, както и въздържание от последваща бременност в рамките на 2-4 месеца. В преждевременната помага остри симптоми се появяват - рязане болка, прекомерно кървене, студена и лепкава пот, загуба на съзнание, остра болка, която е непоносима да издържат, за включване на страна, горната квадрант, крака или опашната кост. Незабавно се обадете на гинекологични на линейки екипажите, следвани от хоспитализация и хирургия.

4. Причини за дърпане болка, с пълен гинекологичен здраве.

При бременност дърпа долната част на корема, тъй като менструация по-късно, и всичко е в ред от страна на здравето на жените, какво е това? Не е фактът, че такава болка - това е проблемите на женското здраве, е точно обратното - например, ако една бременна злоупотребява брашно и продукти от дрожди, кисели краставички, подправки, сладки или всякакви други продукти, които допринасят за ферментация в червата и подуване на корема. В такъв случай ще се притеснява запек (който, между другото, е симптом на заседналия начин на живот и липсата на консумация влакна), метеоризъм или чревно разстройство и стомаха.

Чертеж болка в корема причинява инфекции на пикочните пътища, както и. и често цистит - възпаление на пикочния мехур. С този резултат отслабване на имунитета, хипотермия, използването на остри и солени храни, както и развитие на инфекция в пикочно-половата система. Когато това усложнение жена ще често, но не достатъчно, за да отида до тоалетната в малко, не се колебайте остри и тираж болки в долната част на корема. Циститът - остра инфекция, която може да навреди на трохи, така че трябва спешно да потърсят помощ от уролог, той ще ви предпише лечение, под надзора на акушер-гинеколог.

Когато прииждането на болка може да се появи в долната част на гърба - повикването за събуждане, за да видите дали това бъбречно заболяване - пиелонефрит или гломерулонефрит, или пристъп на остър холецистит или панкреатит.

Само не изключва атака на остър апендицит, защото в началото тя не се проявява симптоми на остра и бъдещи мама може да се почувствате общо неразположение и лека болка завличане в областта на корема. Въпреки това, той е малко забавяне на диагнозата и апендицит може да се появи много силна болка - обща слабост, гадене, повръщане, болки в рязане, която постепенно да се превърне в голям и силен. В такива прояви не се притеснявайте твърде много, и веднага отиде в болницата, където ще бъде извършена операцията за отстраняване на апендикса, която не вреди или майка или дете.

Когато нормална бременност, жената се чувства добре, той продължава да живее стария живот, да работи, да се направи домакинската работа, игра, и да живее пълноценно и ясно, в очакване на бъдещо чудо. Разбира се, в една интересна позиция да бъде умерена психологически, упражнения, достатъчно почивка, за да се предпазят от негативни емоции и чувства, да се хранят правилно, да се отървете от лошите навици, олово активна и умерен начин на живот, често прекарват известно време, в никакъв случай не лифт тежести, получават достатъчно сън и не помня навреме, за да присъства на гинекологичен кабинет. Когато малко неудобство, в корема или долната част на гърба трябва да ляга, отпуснете се и се отпуснете. Въпреки това, ако тези мерки не помогнат да се справи с чувствата, то е необходимо да се отговори незабавно на лекуващия лекар, гинеколог и напълно правилно се опише това, което притеснява когато това се случи, предизвиквайки какво естеството на болката, неговата интензивност и честота. В този случай, колкото повече информация ще бъде предоставена на лекар, толкова по-скоро той ще бъде в състояние да диагностицират и може да предотврати заплаха за живота на майка си и бебето си.

Бъдете сигурни, когато първите симптоми на бременност, бъдещият щастлив собственик puzozhitel трябва да се регистрират в гинекологичен кабинет. В случай на опасност за живота на трохите, ще бъдат подпомогнати, проведено превенция, предприети за борба с симптомите на по-горе мерки, болка и дискомфорт, и ако е необходимо, то ще бъде изпратено до болницата за курс на поддържаща терапия или лечение.

Една жена трябва да се помни, че той е отговорен не само за себе си, но и за живота на беззащитни и малка щастието, което е в стомаха. Тя трябва да слушате себе си, чувствата си и, разбира се, на препоръките на лекарите и медицинския персонал. Когато проява на болка от всякакъв произход или секрети, които са обезпокоителни, незабавна нужда да отида на лекар за помощ, тъй като тя е по-добре нека да бъде погрешно подозрение и здраве ще бъде наред, отколкото бърза да спаси два живота в същото време. Не е фактът, че заяждането болка в областта на корема - със сигурност е ужасна диагноза или здравословни проблеми може просто мама perenervnichala или плътно да се хранят, но не се лекувам самостоятелно и диагностика интуитивно, за да се лекува или традиционните методи, отколкото бабата лекувани майка си. Не, че е необходимо да се довери на лекарите, защото сега, в наше време, медицината напредва с всеки изминал ден, и можете да се премахнат причините за неприятното усещане при, и да получите съвети и отговори на всички ваши притеснения на най-високо ниво.