Прееклампсията по време на бременността, това е време симптоми и лечение

Med.Konsultant Бременност Прееклампсията по време на бременност, какво е това? - Симптоми, лечение и профилактика

 • Дешифрирането тестове онлайн - урина, кръв и биохимична.
 • Какво правят бактериите и включването в анализа на урината?
 • Как да разберем за анализ на детето?
 • Особености на анализа MRI
 • Специални изследвания, ЕКГ и ултразвук
 • Нормите и ценностите в аномалии бременност ..

Прееклампсията по време на бременност - е усложнение при които е налице нарушаване на физиологичните системи и органи, и патологичното състояние изчезва след раждането. Според проучвания, тя се формира в третия триместър на бременността, но може да се появи по-рано, като се започва от 4 до 20 седмици.Прееклампсията, какво е то и как да се прояви?

Какво е gestoses

В прееклампсия, има три характерни симптоми, което не е трудно да се постави диагноза първичен:

Патология влияе неблагоприятно върху сърдечно-съдовата, нервната и ендокринната системи, промени в кръвта се появява. Развитие на прееклампсия, получена след 18 седмици, проявяващо се в края на 27-те седмици.

Около една трета от бременните жени се сблъскват с прояви на oslozhneniya.V някои случаи това е причината за смъртта на бременна жена или дете.

Клиничните прояви са често последователни, толкова рано прееклампсия се формира в I половина на бременността. Пациентът забележи персистиращо гадене, повръщане, повишено слюноотделяне (да не се бърка с "нормална" токсемия на бременността).

На по-късен етап се появява нефропатия, бременна оток, прееклампсия и еклампсия. В присъствието на болен черен дроб, кожа и нервни заболявания образува редки форми на патология.

Гестоза комбинирани форми се появяват в хипертония, ендокринопатия, заболяване на жлъчните пътища и бъбречна недостатъчност, нарушена липиден метаболизъм в организма.

Причини за прееклампсия

Единна теория, която помага гестоза по време на бременност все още, но предлагат няколко теории за етиологията на заболяването.

Кортико-висцерална теория предполага образуване невроза бременна, когато повреда във взаимодействието между кората и подкоровите мозъчни структури, които налагат промени рефлексни. На практика, тази теория често се потвърждава, прееклампсия се появява в резултат на нервното напрежение.

Според имунологичната теория, когато прееклампсия се обърка хормонален контрол на функциите на тялото. Имунна конфликт между майката и плода се счита за основната причина. Така съдови спазми увеличава кръвното налягане и намалява количеството кръв, необходима за доставката и функционирането на клетките.

Прееклампсията по време на бременност води до отоци, признаци на които не се виждат в началото на заболяването, но значително увеличава теглото. Плазмените прониква и застоява в тъканите води до образуването на оток, повишаване на налягането и намалява честотата на уриниране.

Такива точкови отвори срещат в съдовите стени на бъбреците, през тях, протеин влиза в урината. Редовно бременна назначи изследване на урината. Това помага да се постави точна диагноза и лечение може да започне веднага след откриване на патология.

В лезии интима - ендотелен - му пропускливост се увеличава, което насърчава течните изливи в телесните тъкани. Това променя плътността на кръвта, неговата дебелина и съсирването. Това увеличава риска от тромбоза.

Прееклампсията е опасни нарушения в мозъка. Получените съсиреци, малки кръвоизливи, увеличени вътречерепно налягане и дегенерация на нервната тъкан.

Първите признаци на прееклампсия

Какво е gestoses

Външният вид на прееклампсия на ранен етап е трудно да се забележи, държавата лесно да се обърка и объркани с леко заболяване при бременни жени. Леко повишаване на кръвното налягане, което води до главоболие, слабост, гадене и умора.

Симптомите на прееклампсия при бременни жени

Какво е gestoses

Заболяването засяга повечето органи: бъбреците и черния дроб, сърцето, плацента и нервната система. Може би формирането на постоянна хипоксия, което води до вътреутробно развитие.

В началния етап на прееклампсия (токсикоза) се появи повръщане при жените до няколко пъти на ден. Налице е постоянен гадене, загуба на апетит, желанието да се яде пикантни и солени храни. Повръщане не се отразява на теглото. Температурата в нормални граници. Тези симптоми се появяват през първите месеци на бременността и след това изчезват от само себе си.Рядко, но може да спре да повръща, а след това става необуздани (повече от 20 пъти на ден). Пациентът е отслабена, се чувства отвращение към храна, едва доловим пулс, кръвно налягане пада. протеин урина и проявяват ацетон. При тежки случаи, рязко скача температури, възможно аритмия.

В края на бременността, прееклампсия се развива постепенно. Първоначално формира воднянка, с течение на времето се развива нефропатия, след тежки форми: прееклампсия, еклампсия. В случай на хидроцефалия при жените се появяват отоци поради задръжка на течности. По това време там са скрити и видими подуване. Като се има предвид забавяне диуреза телесно тегло се увеличава бързо.

Тумор-забележимо в глезена, след което се простира по-горе. Видим подуване на лицето. До вечерта, подути крайници и долната част на корема.

Три симптоми на прееклампсия по време на нефропатия:

Една жена може да има комбинация от някои от симптомите. Нефропатия настъпва едновременно с воднянка. Повишена диастолично кръвно налягане е опасно, тя намалява плацентарната притока на кръв. Плодът губи кислород. По-късно нефропатия в състояние да отидат в тежко усложнение - еклампсия.

Когато прееклампсия страдат централната нервна система. В допълнение към трите основни симптоми на прееклампсия има тежест в задната част на главата, болка в стомаха, на главата, гадене, повръщане. Бременни опит зрителни нарушения (трептене мухи), памет, безсъние.

 • налягане по-голямо от 160/110 mm Hg. Член.
 • намаляване на екскреция обем (<500 мл), свертываемость крови хуже из-за снижения тромбоцитов, заметно нарушение функционирования печени.

Еклампсия - най-лошата фаза на прееклампсия. Жената има възможност да започне болезнени спазми. Светлина и остри звуци досадно, тя трае няколко минути, след като е възможно загуба на съзнание. Съществува риск от дълбока кома - той заплашва отлепване на плацентата, кървене, фетална хипоксия и недоносени деца. Животът на плода е в опасност.

Трябва да се отбележи, че в гестоза малко бременна се чувства добре, жалби само незначително подуване и наддаване на тегло. Независимо от това, подуването формира не само в областта на крайниците. Той страда от плацента - го уврежда кислород към плода.

Прееклампсията по време на бременност - сериозно състояние, първите симптоми са причина за незабавно посещение при лекар.

диагностика

Определяне на състоянието на бременните помощ лабораторни тестове и оплакванията на пациента. За диагностициране на поведение:

 • коагулация, който определя времето на съсирване на кръвта;
 • Кръв анализ (биохимия и споделен);
 • промени в индекс на телесна маса;
 • урината (биохимия и споделен);
 • проучване на фундуса;
 • динамика на кръвното налягане;
 • размерът на разредена течност, като се вземе предвид неговото потребление;

За определяне на зародишен ултразвук и се прилага Doplerografija. Изясняване на диагноза се консултира нефролог, лекар, офталмолог и невролог.

лечение на прееклампсия

Какво е gestoses

Пациент на всеки етап от бременността е препоръчително да бъдат хоспитализирани. Необходимо е да се запазят функциите на тялото системи и успешното изпълнение.

мониторинг Извънболнична допуска само в един момент воднянка. В случай на нефропатия, прееклампсия и еклампсия определено има място в болницата. Прекъсване на бременност се извършва рано по здравословни причини.

Терапия, насочена към предотвратяване на развитието на усложнения и образуването на вътрематочни аномалии в плода.

За да направите това, нормализиране работата на:

 • нервна система;
 • определяне на състоянието на съдовата стена;
 • подобряване на кръвообращението;
 • нормализиране на метаболизма на вода-сол;
 • намаляване на вискозитета и подобряване на съсирването на кръвта;
 • редовно да следи динамиката на кръвното налягане;
 • Това води до нормалните метаболитни процеси в организма.

Продължителността на лечението зависи от тежестта на прееклампсия. Лека форма изисква престой от две седмици в болница, средната степен изисква по-дълъг престой. При тежки случаи, бременните трябва да останат под ежедневно наблюдение до раждането.

Преждевременно раждане се провежда. ако това се наблюдава:

 1. Липсата на положителни динамиката на терапия за устойчиви нефропатия (умерена).
 2. Ако не се проверява за очакваното въздействие на реанимация в първите 2 часа.
 3. Аномалии в фетален растеж и развитие (нефропатия).
 4. Еклампсия, рискът от усложнения.

Прееклампсията втората половина на бременността изисква постоянно лекарско наблюдение. Независим труда е позволено само при добро състояние на жените не аномалии в плода и положителните резултати на терапията. Във всички останали случаи, да назначи цезарово сечение.

последствия от прееклампсия

Бременни заплашва влошаване на бъбреците и сърцето, не изключва белодробен оток. Възможна кръвоизлив във вътрешните органи.

Прееклампсията е опасно отлепване на плацентата по време на бременност, липса на кислород и хранителни вещества към развитието на плода. Това заплашва да забави развитието на опасни фетална хипоксия.

Предотвратяване на прееклампсия по време на бременност

Ако една жена има заболяване на вътрешните органи започне превантивни мерки с II триместър на бременността.

Необходимо е да се изясни значението на:

 • почивка и сън;
 • балансиран режим на хранене;
 • физическа активност;
 • дневни сфери;
 • сол ограничение, а понякога и на течността.

Жените с факторите предразполагащи са необходими, за да станете регистриран в гинекологичен кабинет на ранен етап от бременността, следвайте указанията на лекаря. Бъдете сигурни, да мине през всички лабораторни тестове за наблюдение на състоянието. Медикаменти се предписват само при наличие на съпътстващи заболявания и индивидуални показатели.

Планиране друг бременност след прееклампсия може да бъде във всеки един етап, веднага след като жената се чувства силата и способностите. За да се предскаже кой ще се развие бременност невъзможно. Трябва да се вземе предвид предишния опит, за да се оцени рисковите фактори и да се намери гинеколог, който можете да се доверите.

Какво е gestoses
Еклампсия и прееклампсия: причинява, видове, първа помощ и лечение

Какво е gestoses
Признаци на мисед аборт в ранните етапи, диагностиката и действие

Какво е gestoses
Цитомегаловирус инфекция: симптоми, лечение и рискът от бременност