Прееклампсията по време на бременност - подробно описание на това, което е най-прееклампсия

Какво е gestoses

Прееклампсията по време на бременност: Какво е това

Прееклампсията по време на бременност обикновено се среща в 25-28 седмица, а понякога и малко по-рано. Точните причини за възникването му не е напълно определени, има няколко теории за произхода му. Гестоза плацента започва производство на специални вещества, които водят до образуването на микропори в кръвоносните съдове бременни. Чрез тези пори в меката тъкан на белтъчините в кръвта прониква и има изтичане на течност, което води до оток. Първоначално подуване може да се скрие, тъй като предимно подути органи вътре в тялото, и плацентата, включително, което може да доведе до фетална хипоксия. Може да бъде заподозрян поява на отоци от наднорменото тегло, което вкара една бременна жена. Въпреки че е до определено време да се чувстват доста здрави: не се чувствам дискомфорт, гадене, виене на свят, дори и промени в организма вече е започнало да се случва.Микропори удивят всички кръвоносните съдове на бременни жени, включително и тези, които се намират в бъбреците, следователно урината може да открие на протеина. Колкото повече дупки, толкова повече течност и протеин се губят, а гестоза отнема по-тежка форма на бременността. Това заболяване се среща само при бременни жени. Можем да кажем, че без прееклампсия бременност не съществува. Всички симптомите изчезват в рамките на няколко дни след раждането. Това заболяване с различна тежест, възниква при приблизително тридесет процента от бременни жени. Не си струва леко, защото тя е една от първите места сред причините за смъртта на бременни жени.

При тежки случаи, прееклампсия по време на бременност е съпроводено с болки, така наречените гърчове, които могат да причинят смъртта на жени и на плода. По време на атака може да се случи инсулт, инфаркт, белодробен оток, мозъка, отлепване на ретината се появи на очите, плацента, развиват чернодробна или бъбречна недостатъчност. Понякога се приближава изземване (научно - еклампсия) може да посочи определени симптоми прекурсори (прееклампсия): повръщане, главоболие, сънливост, трептене точки пред очите му. Въпреки, че не е задължително, атаката може да започне без тях.

Прееклампсията по време на бременност: как да го разпознаем

След като заболяването е достатъчно коварен, е необходимо да го признае възможно най-скоро. Какви са признаците и симптомите могат да посочат, че започва да се развива прееклампсия по време на бременност? Има няколко от характерните промени, което предполага, че тялото започва проблема. Бременните жени трябва да бъдат предупредени, че има:- се появи късно токсикоза: гадене, виене на свят, повръщане. И повръщане нарушава не само сутрин, но през деня, и се придружава от обилно отделяне на слюнка;
- Ние, открит в урината белтък. Ето защо, бременни жени често правят изследване на урината, възможно най-рано, за да забележите особена болест;
- се появи подуване. Може подуват ръцете, стъпалата, глезените, прасците. Когато оток ограничаване на приема на сол и течността да половина и след това литра на ден (включително течни и питейна вода, чай, супи и и сочни плодове);
- има рязко увеличаване на теглото. Оптимално наддаване на тегло по време на третия триместър трябва да бъде 300-400, максимум - 500 грама. По време на бременността жената трябва да добавите не повече от 10-12kg;
- повишено кръвно налягане. защото от кръвоносни съдове непрекъснато протичане на течности, кръв и кондензира става малко. За да я подкрепят чрез корабите, тялото трябва да увеличи натиска.

Не е задължително да е налице всички симптоми да знаят, че в началото на прееклампсия по време на бременност, понякога е достатъчно и две или три. Ако не се наблюдава значително бременна напълнял и външен оток, лекарят може да препоръча да направи тя MCO проба (Маклър-Aldrich), за да се уверите, че няма подуване и вътрешен. Тази процедура е проста: под кожата се инжектира специален разтвор. На мястото на инжектиране малка издутина оформен възел. Ако това ще реши за 35 минути или по-малко, така че тялото е скрил оток.

Прееклампсията по време на бременност:, които са изложени на риск

Ние трябва да бъдем особено внимателни към здравето си, за да премине прееклампсия по време на бременност за жени, които:

- Пресякохме възраст праг от 35 години;
- Дете се очаква за първи път, т.е. раждали;
- бременна с близнаци или тризнаци;
- са носители на инфекции, предавани по полов път заболявания: Ureaplasma, Chlamydia, микоплазмоза;
- имат хронични заболявания: диабет, хипертензия, затлъстяване, съдова дистония, пиелонефрит.

Ако лекарят потвърждава прееклампсия по време на бременност, не се отказвайте хоспитализация. Първо, жената ще бъде под контрол, а в извънредни ситуации, той винаги ще има линейка на място. На второ място, бременна ще бъде назначен за лечение, който трябва да облекчи състоянието й и донесе здраве върне към нормалното. По-специално, някои лекарства се прилагат (основно да пипети), които до загубата на протеин, течности в кръвоносните съдове, както и изтеглянето на излишната течност от тъканта. В тежка прееклампсия, ако след три дни от началото на лечението, лечението не е ефективно за да спаси майка с дете, се извършва с цезарово сечение.

Прееклампсията по време на бременност: как да му се противопоставят

От първите месеци на бременността е необходимо да се следват диета и тяхното тегло. За да не се получат допълнителна тежест, не е необходимо да се опре на сладкиши, торти, тестени. Трябва да се помни, че детето се нуждае от протеини, който е необходим за образуването на нови органични клетки. Ето защо, трябва да се внимава с храна за него да направи достатъчно. В дневния хранителен прием трябва да присъстват такива протеинови храни като сирене, яйца, постно месо (говеждо, телешко, пилешко), риба. Ние не трябва да се включат в кисели краставички и херинга, но плодовете и зеленчуците трябва да се консумират повече. Ако една жена има тенденция да се оток, бъбреците може да се пие чай, сок от червена боровинка, бульон бедрата, Мечо грозде листа, боровинки.

Лекарят може да предпише допълнително Curantylum, Magne В6, липоева киселина, витамин Е, които допринасят за предотвратяване на прееклампсия. Подготовката трябва да се вземат само с одобрението на вашия лекар. Ефективното предотвратяване на такива заболявания като прееклампсия по време на бременност са умерени упражнения и активен начин на живот. Ако можете, можете да отидете плуване, йога, пилатес, или да направите дневно половин час разходки.