Предозиране korvalola последици симптоми

Corvalol - достъпен и популярен наркотик, който се продава във всяка аптека в публичното пространство. Това е постоянен жител на китовете, повечето съвременни хора. Такава сейф на пръв поглед, лекарство с мек седативен ефект при неграмотни неговата употреба може да доведе до много тежки последствия.Какво ще се случи, ако пиете много korvalola последиците от предозиране на тези лекарства? Какви действия да се предприемат в случай на медикаменти интоксикация, какви са правилата за оказване на първа помощ? Нека да разгледаме всички насоки.

Какво да правите, ако свръхдоза
Korvalola Предозирането може да доведе до смърт

Corvalol - природна медицина, направена от екстракти от лечебни растения, които имат успокояващ и успокояващ ефект. В допълнение към растителен материал, в този продукт са фенобарбитал и ментол. Продажбата на разположение под формата на капки и таблетки лекарства.

Да приемем, че основната цел на korvalola - стабилизиране на сърдечната дейност, е грешка. Това лекарство не е предназначено за лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Към основната активна субстанция на препарата се отнася фенобарбитал. Това съединение принадлежи към групата на барбитурати и е известен като "луминална". С това, и достатъчно силен, за силата на тяхното излагане на компонентите при пациенти с конвулсивни статус отрязани.

Луминал има светло и преобладаващо влияние може да доведе до зависимост. В своята korvalola включва минималната доза, която осигурява лесен седация на наркотици. Основни показания за използване от следните начини:

 • пристъпи на паника:
 • хронично безсъние;
 • neurozopodobne състояние;
 • силна нервна стрес;
 • повишено ниво на тревожност;
 • стрес и депресия.

Corvalol забранено да се използват деца под 12-годишна възраст, бременни жени и кърмачки. Това е наличието на фенобарбитал и прави това лекарство опасен в случай на предозиране.

Защо има korvalola отравяне

Проучванията показват, че лекарите korvalola свръхдоза, ефектите от които са доста тежки, се дължи на несъгласие с допустимите дози на лекар. Хората понякога не четат инструкциите и пият лекарството в големи количества редовно и често.

Какво да правите, ако свръхдоза
Фенобарбитал, който е част от korvalola, включени в списъка на психотропни вещества

Най-често това се отразява на хората, които по силата на затвърди мнението, купили лекарството за "лечение на сърцето."

Лекарите дори провеждат собствено разследване на причините, които мотивират хората да използват Corvalol неконтролируемо. Най-честите свръхдози са следните:

Опасността от лекарството

Ако човек се държи в своята аптечка Corvalol, е необходимо да се знае точно кога и в каква доза да се вземе това лекарство. Трябва да се помни, че одорантните капчици носят реална заплаха за човешкия живот. В случай на предозиране е твърде голям смърт може да се случи от korvalola.

Какво да правите, ако свръхдоза


Хроничен алкохолизъм изостря симптомите на отравяне

За да се разбере последствията, произтичащи неграмотни употребата на наркотици, вижте таблицата по-долу. Всички симптоми на предозиране korvalola зависят от степента на интоксикация:

пълното изчезване на видимите отраженията

Korvalola интоксикация води до поражение на вътрешните органи, особено вредни, тази ситуация се отразява на работата на централната нервна система. Какво лекарите трябва да се бори в случай на свръхдоза наркотици?

 1. Тежка бъбречна недостатъчност. Остатъци, получени фенобарбитал през бъбреците. В случай на предозиране на бъбреците органи, не се справят с работата, вече да не работят правилно.
 2. потискане на ЦНС. Тези прояви могат да се показват в кома състояние или човешки пълна парализа.
 3. Спиране на сърцето. Предозирането лекарство значително забавя скоростта на работа на миокарда (сърдечен мускул). При тежко отравяне може да се случи етап сърдечна недостатъчност, в резултат на смъртта на човека.

Всички симптоми на интоксикация Според излекува всички писти индивидуално. Това зависи от здравословното състояние, възрастта, наличието на други патологии и количеството консумиран алкохол наркотици. Възможно ли е да умреш от korvalola и колко ще трябва да използвате лекарството?

Какво да правите, ако свръхдоза
Какво да направите в случай на отравяне korvalola

Всичко зависи от първоначалното състояние на човешкото здраве и способността му да устои на отровата. Летална доза Corvalolum в капчици е 100-120 мл. Като има предвид, при леко отравяне може да се случи с помощта на 50-70 капки.

Как да се помогне на жертвата

Според лекарствено отравяне изисква незабавна помощ на другите засегнати. На първо място, трябва незабавно да се обадите на аварийно лекар.

За да се справи с появата на интоксикация на наркотици невъзможно. Това състояние се нуждае само от лекарска намеса.

До пристигането на лекарите може да бъде правилно само да облекчи състоянието на човека. Какво трябва да направя в този случай:

 1. Поставете пострадалия върху твърда и равна повърхност. Така че трябва да се направи, ако лекарите започват да извърши аварийно усилия за реанимация в случай на спиране на сърдечната дейност.
 2. Завъртете главата на една страна. По този начин е възможно да се предпази пациента от случайно наводнение повърнатото (повръщане) или депресии в езика на ларинкса.
 3. Улесняване на достъпа на кислород. Необходимо е да се отмени бутоните, премахване на равенството и колана от панталона си. Ако лицето, което е в стаята, широко отвори всички прозорци.
 4. Ако пострадалият е в съзнание, трябва да се даде време на пациентите да се пие един литър чиста питейна вода и предизвиква повръщане, натискане на корена на езика. По този начин може да се пречисти от стомашни Corvalolum остатъци.
 5. След преустановяване на повръщане до получаване на жертвата всяка сорбент (Enterosgel, Atoxil, Sorbeks или активен въглен).

Какво правят лекарите

Лекарите линейка пристигна на предизвикателството, извършва първоначална проверка на жертвата и да даде предварителна оценка на неговото състояние. Лекарите трябва да бъдат информирани за това как много хора са получили korvalola отколкото болен, ако има патология на хронична и остра характер, отколкото той се лекува.

Необходимо е също така да се каже, жертва на възрастта. Тези данни са необходими лекарите да изпълнява CPR. И те са, както следва:

 • свързване на пациента към входа на чист кислород;
 • чрез сонда промива обилно с стомаха;
 • извършват дейности, насочени към стабилизиране на кръвното налягане (ако сърдечната честота спадна до критични нива в 80/40);
 • извършва инсталация интравенозен катетър (vinflon) за лесно получаване на необходимото лекарство директно в тялото на жертвата;
 • прилага чрез интравенозна инфузионни разтвори дехидратация;
 • в случай на спиране на сърдечната дейност, изпълнение на мерките по кардиопулмонална реанимация.

След състояние на жертвата подобрява, човекът се поставя в интензивно отделение или отнася до токсичност. В болнични условия се прилага засегнати bemigrid. Това лекарство, фенобарбитал дестабилизиращ активност (неговата антидот).

По време на престоя на пациента в болницата зависи от тежестта на отравянето и степента на увреждане на вътрешните органи и системи. Най-често срещаният случай на отравяне korvalola лекарите дават положителна прогноза ако диагноза интоксикация при лека до умерена, както и всички реанимация при условие навреме.

Не забравяйте, че Corvalol може да се превърне в убиец, предизвиквайки спиране на сърдечната дейност, бъбречна недостатъчност и развитието на дълбока кома. Сериозни усложнения при случайно отравяне агент могат да бъдат избегнати само с навременно лечение на лекар и навременна помощ, предоставяна.

Според лекарите, най-опасните ефекти на предозиране са korvalola докато използването на лекарства и алкохол. Така бъдат особено бдителни и предпазливи, ако в къщата има човек, страдащи от алкохолна зависимост.