Православието в Татарстан

Съществува една древна традиция на Православната църква, че тези православни християни, който почина на Великден или Bright Week. заобиколени изпитание отвъд гроба. Тази традиция се основава на неизказаната благодатта на Господа, чрез които разпнат с Христос разбойник повика получи обещание, че ден, за да бъде със Спасителя в рая. Има достатъчно доказателства в подкрепа на тази легенда.Сергий Nilus в книгата "Силата на Бога и човешката слабост" в глава "Христос воскресе!" прочетете за това как през 1906 г., след като великденски услуги се издавиха в реката Жиздра поклонници Оптинските манастир. Сред тях е девствена и Catherine, чийто баща S. Nilus утеши в скръб, както следва:

- Е, може би не е приятно изживяване? В Велики четвъртък общение, и в първия ден на Великден, Бог я взе на Себе Си. И знаеш ли какво Църквата-то е на нашите свети конзоли? Кой, те казват, че ще умре на Пасхата, че душата директно, без да минава през всички изпитания, отидете на Господа.

Освен това, Nilus дава доказателства за поклонниците, чиято майка utopshey момичета Катрин каза, че в съня си видял не само на дъщеря си, който я наказва: ". Не плачи, казва майка, - аз се чувствам добре в Господа"

Православните християни вярват, че самата смърт в Страстната седмица или седмицата на Великден, ярко вече говорим за Божията милост към напусналия душата, тъй като нищо не е случайно, особено не по убеждение на православните деца и техните пастори и смърт вследствие на злополука. Ако мъртвецът в този момент, грешник, а след това, за някои тайни добродетели на Господ се смили над него; смърт на праведните по време потвърждава, благочестив живот.

"Днес sv.Paskhi дни, най-големият празник в християнската църква, празника на празници и Триумф на триумфи. Всеки ден Църквата разкрити радостни песни Пасхална канон. Спомням си канона възхищавал Майка Euphrosyne".

"Ето, - каза тя - се живота ми, не знам нищо за добро, с нищо, за да застанат пред Божия престол и да чуе пеенето на" Деня на възкресението, оберлихт, люде ", и щастливо, спокойно се качва на душата." От смърт бо към живота, и от земята към небето Христос Бог ни е дадено. "Господ изпълнил желанието на майката Euphrosyne и тя почина на Великден. Когато вдигна ковчега и подсушени, малко тяло на 80-годишни жени, хорът изпя "Възкресение ден", вместо "Св Бога", отвори широко вратите на Църквата, с вълна от улично осветление наводнени, а тя отиде до вечен, изключване Светлината. Удостой ни Господ толкова благословен покой. Молете се за него, а когато дяконът: "християнин смъртта на корема, безболезнено, непорочен, спокоен," - не забравяйте да сложите poklonchik, да ви даде почивка на Господа с Неговите светии. Амин. "

И това е свидетелството на един праведен смърт S.Nilusa голям аскет в света Eleny Andreevny Voronovoy, който е посветил живота си за благотворителност материална и духовна сред лишените от свобода:

"От началото на Великия пост HELENA започнал да се чувства много лоши атаки от ангина пекторис усилия и по-чести до точката, че лошото приятел наш, въпреки тяхната ангелското търпение, е бил принуден да стене силно и се оплакват на Бога на непоносимо мъчение. Тя стене в неговата неизразима страдащи и всички prichityvaet:

- Господи, прости ми! Трудно за мен, Господи! Но аз не се оплакват, не се оплакват, аз, Господи, да ми изпратите нетърпелив търпение!

И в такъв момент тя остана без източник от първата седмица на Великия пост, докато Голямата Страстната седмица в понеделник. На този ден, след особено тежки пристъпи, тя е всичко точно светна и каза приятелката си през целия си живот, които минават под един покрив в продължение на поне тридесет години;

- Не, Соня, на Разпети петък и аз ще умра, без да се провалят.

- Откъде знаеш?

- Аз сам Господ казва: Аз го видях. Той дойде при мен и ми каза: "Ти имаш добро сърце, така че бъдете търпеливи до петък: В деня, когато умре, и разпъването на вас.

Както вече бе казано, затова на Разпети петък и мъртвите ".

По този начин, църковното Предание разказва, че тези, които Господ е благоволил да умре за Великден, преминаване на изпитанието, се отклоняват към Господа. Но тук ние подчертаваме думата "чест"; нека да си спомним духовната инструкция ние баща Varsonofiya Optinskogo че на блажения покой трябва да попитам, да помолим Бог да се подготви за смъртта наистина християнин през целия си живот, заради нашите грехове, не е необходимо да ни се доверите, че нашата смърт може да бъде внезапен , ще бъде в най-големите дни.

Църква традиция показва, че утеха за умиращия мъж и семейството му може да бъде смърт в дните на Страстната седмица на Великия пост, Великден седмица, както и на големия празник. Да не забравяме, разбира се, сме грешници и кралица на небето по време на честването на иконите си. Тя може да служи като утеха и смъртта в деня на своя покровител светец. Някои Тайният живот на аскети и молитва е тясно свързана с помощта на различни светии на Бога, така че в деня на смъртта на светиите им дава надежда за застъпничеството по време на изпитанието на пасаж.

Удостой Господ и молитвите ни на небесната царица, светиите и бащите на нашата духовна блажена съдба.

Отговорът на този въпрос се чете 4505 посетители