Порода кози, че когато уплашен припада блог Уайзман, живеят Angarsk

В щата Тенеси животновъди, които участват в развъждането определена порода кози, което е популярно известен като припадък на САЩ. В извънредни ситуации, коза попада в пълен ступор и пада по гръб или страна с крака издигната.Припадък кози (научно се наричат ​​миотонична) - рядка порода американски която е позната още от края на XIX век, а през 1980 г. почти напълно са изчезнали.

Тези кози са известни с рядко генетично заболяване - myotoma конгенита. Когато те са изненадани или уплашен, те снабден мускулна парализа, и животното губи способността да се движи, и не смятаме, че е абсолютно никакви болки и е в пълно съзнание. Накарайте го да застане в такова състояние не може, и поради това се пада на една страна или по гръб с разперени копита.

Поради тази порода в различни държави се наричат ​​"нервни кози", "дървени кози" и "zhestkonogimi кози." Те не принадлежат към една и висок дух животното, и отчасти е така, и отчасти поради заболяване означава загуба на съзнание коза е 40% по-дебел от обичайното, което е, те са - месо порода.Разположен на ситуации, в които коза припада, грубо:
непосредствена заплаха за живота;
много зърно (те са много любители на зърна);
красив (красива) на противоположния пол.

Всеки един от тези фактори води животното извън строя в продължение на поне 10-15 секунди.

Джийн заболяване се предава по наследство и е рецесивен, че присъства във всеки един от второ поколение. Миотонична коза може да премине с нормална и ген ще бъде прехвърлена към потомството. Фенове на нерв кози организират подходящо международна асоциация, която следи чистотата на породата, и описва стандартите в 1989.

С течение на годините, стойността на припадък коза не е в месо. Няколко поколения овцевъди са ги използват доста зловещ начин. Вместо да защити стадото с помощта на кучета, които се добавят към всяко стадо на нервната коза. Когато от гората внезапно се появил койот, овце избягали в различни посоки, както и лошото козата изпадна в ступор. Нейното ухапване на смърт, но останалата част от стадото остава непокътната.

Разположен на ситуации, в които коза припада, грубо:
непосредствена заплаха за живота;
много зърно (те са много любители на зърна);
красив (красива) на противоположния пол.