Порода Фото хамстери, какви са видовете имена, как да се определи породата otlichiyarody хамстери

Хамстерите - са малки гризачи, които се отличават с къси крака, малки опашки и уши. Ако се грижи добре за тях, те правят чудесни домашни любимци. Когато си купувате трябва да се ръководи от скалата, тъй като тя определя всички характеристики на животното. Кои породи и видове хамстери са?


Имената на хамстери и външни признаци на породи

Порода хамстери със снимки и имена, отличителни екстериор

Сирийски (известен също като златен или кралски)
Както скали, наречени
 • дължината на тялото - 13-19 см.
 • Най-честите златни гризачи, но могат да бъдат намерени сиво, бежово и дори черни.

Обикновено има спокоен характер, тя обича обич и е много лесно да се справите. Рядко болен, но продължителността на живота е ниска и средно 2 години.

Jungar
Както скали, наречени
 • Дължината им не трябва да надвишава 10 см.
 • Отличителната черта - лента на гърба и ромб в челото.
 • Стандартен цвят - от почти бяло до тъмно сиво, доминиран от черни, кафяви и сиви цветове.

Това малко неспокоен се различават не само в малки размери, но добродушен нрав. Те рядко хапят и бързо да свикнат с ръцете. Въпреки това, те не са добър избор за малко дете. Малкият размер ги прави тялото е много крехка, че не е възможно да ги компресирате в ръцете или преса.

В дома, толкова по-добре да се запази dzhungarikov сам. Еднополовите двойки се разбираме много рядко. Жена и мъж постоянно ще произвежда потомство, което ще доведе до битки за територия и да ви накара да се справи с домакините търсят деца. С подходящи грижи и правилното хранене ще живее dzhungarik 2-2,5 години.

ангорска вълна
Както скали, наречени

Те не са отделна порода, космати хамстери - един вид сирийски.

 • Характеризира се с дълга, пухкава и приятна на допир кожа.
 • Възможно е да има най-различни цветове от крем за черно. Редки забелязан и костенурки.
 • Мъжете имат палто до 5 см, женските всичко много по-скромен, тяхната shorstka рядко надхвърлят 2 см.
Кембъл
Както скали, наречени


Друг представител джуджета гризачи, които често са объркани dzhungarikov.

 • Те дават голи задни крака
 • И ивици от двете страни.

В Кембъл доминиран от кафяво, пясък и кремави цветове. За разлика от други джудже хамстерите, силно опитомен. Те могат да хапят, а собственикът не е особено приятелски настроени към други животни. Поради тази причина, те не трябва да се остави в една и съща клетка с различни породи хамстери. Това неминуемо ще доведе до бой.

В същото време ние не трябва да мислим Кембъл, които не са подходящи за опитомяване. Точно това отнема повече време и усилия.

Тейлър
Както скали, наречени

Много малка гледка.

 • възрастен телесно тегло на 8 грама
 • С дължина от 8 см.

Главната особеност на този вид е, че мъже и жени заедно се грижат за децата си. Обикновено, такова поведение е характерно за мишки. Ако искате да запазите няколко, това е чудесна възможност.

Radde (Ciscaucasian Dagestani)
Както скали, наречени

Той прилича на сирийски, но:

 • Това е голям - 17-28 сантиметра.
 • Обикновено кафява с тъмни и светли петна.

Radde - рядко домашен любимец. Тази порода е чудесен хамстери вредителите в дивата природа. Той живее в дупки и са рядко излиза наяве. Гризачи често се превръща в носител на инфекциозни заболявания, които са опасни за едър рогат добитък, така и за хората.

Ако решите да започнете Ръд, да бъдат подготвени за усилената работа на одомашняването. Също така, не се опитвайте да се преведат на нощ жител на режима, който е по-удобно за вас. Да останеш буден през деня да има отрицателно въздействие както върху здравето и духовете на животното.

Roborovskiy
Както скали, наречени

Повечето от тях са малки и редки представители на собствения си вид.

 • Възрастни едва достигат 4-5 см.
 • Те имат дълги крака.
 • За разлика от други породи играчки, върху гърбовете им не ивици.

Тези деца са много активни, бързи и независими. Те в никакъв случай не може да стои на едно място! Ако един от тях ще избяга от клетката, хвана, че ще бъде много трудно.

Този вид не е подходящ за строг тъмничен затвор. Сам, те са много носталгичен и живеят много дълго. В дивата природа под формата на малки общности. Къщи трябва да започнат до няколко или цялото семейство. Тогава тези общителни същества ще се чувстват комфортно и ще бъде интересно да се наблюдава живота им.

Дългоопашат
Както скали, наречени
 • дължина телешки - 10 см, а опашката - около 4 cm.
 • Тъмно сив цвят в съчетание с бели kaomkoy уши и светлина корема.
албиноси
Както скали, наречени

В действителност, бели хамстери с червени очи не са отделна порода. Същото важи и за черните хамстери, те могат да бъдат почти всяка порода.

Тъй като те всички албинос бяло с червени очи, розов нос.

Информацията в таблицата ще ви помогне да научите как да се определи породата на хамстер. Разбира се, в него се посочват, че не всички породи. Общо на линия са 240 вида, но не всички от тях могат да живеят в дома.

Какъв по-добър, за да получите един хамстер - Jungar или Сирия?