Polyosteoarthrosis деформиране стави лечение, причини и симптоми

Най-честите причини

Основната причина за болестта - увеличаване на механично натоварване на ставата. На първо място, той предизвиква дегенеративни увреждане на хрущяла, а след това се дължи на увеличеното натоварване деструктивни процеси започват.Не само при високи натоварвания, но също така и в тяхното неравномерно разпределение на повърхността на хрущяла може да се деформира polyosteoarthrosis. На определена област на хрущяла в максимална конвергенция на ставните повърхности. В този момент и да започне патологични процеси.

В някои случаи, заболяването е причинено от промени във физическите и химически свойства на хрущяла в ставите. Това може да възникне в резултат на контузии, травми, заболявания на притока на кръв в съдове, които доставят кислород хрущял. В резултат на това от механично действие дори умерени натоварвания могат да причинят щети.

Причина промени в физико-химичните свойства на хрущял са такива заболявания:

Наследствено предразположение към остеоартрит и polyosteoarthrosis играе значителна роля в неговото развитие.

класификация на болестите

Polyosteoarthrosis се класифицират предимно въз локализация. Може да се изненадате ставите на ръцете, краката и гръбначния стълб.

Формата на остеофити може да бъде:

 1. Деформирайки полиартрит polyosteoarthrosis. На ръцете и краката, засегнати малките стави се появяват видими деформации поради образуването на възли и Бушар heberden.
 2. Bezuzelkovy.

Според тежестта на могат да бъдат идентифицирани на симптомите:

 • malosimptomno форма;
 • явни форми.

В първия случай, болката случва рядко и да са с кратка продължителност, или не се появи изобщо. Фугите могат да бъдат изслушани криза. На фалангите на пръстите може да е видими възли. Пациентите се оплакват от прасците потрепване. Най-често тази форма се среща при млади хора и засяга ставите на ръцете.

лечение polyosteoarthrosis

Най-често страдат от крака се дължи на увеличеното натоварване върху тях

Явни форми, от своя страна, може да бъде забавено • или агресивен вид. През първите пет или дори повече години при пациенти с симптоматично бавно прогресиращо форма на болестта не изглежда да има някакви видими признаци на заболяване. След този период, първите симптоми започват.

Когато първите признаци на пациента проявяват бързо прогресираща форма на бележки в рамките на 4 години след началото на патологичния процес. Болка след движения се появяват много бързо, съвместни движения са силно ограничени, се развива мускулна атрофия.

Симптоми и диагностика на болестта

В началния етап на заболяването е почти не се прояви и нямат симптоми. Първият забележим сигнал, показващ началото на polyosteoarthrosis криза в ставите, което се появява по време на изпълнение на различни движения. След голям стрес, болки в ставите, но в ранните етапи, те не са изразени и бързо изчезват. Постепенно болката става по-тежка и продължи по-дълго. И дори може да се случи след минимално физическо натоварване.

лечение polyosteoarthrosis

Произходът на болката винаги е механичен и е свързан с натоварването върху ставите

Този характер на болката е различен от възпалителна болка характеристика на артрит. В последната стъпка, дори и в покой може да се появи болка. Това е особено вярно през нощта.

Polyosteoarthrosis може да бъде първична или вторична. Това може да бъде различен характер на болка и тяхната патогенеза. Основно остеоартрит (genuinnye) се дължи на физически натоварвания, които засягат преди здрави съвместно тъкан. Средно остеоартрит развива поради вътрешни проблеми в организма: ендокринна, съдови разстройства или като резултат от травми.Диагнозата може да се направи на по-ранен етап. За да направите това, проведено рентгенов. В картината значително стесняване на ставно пространство, макар и неясно. Съвместните повърхности са остри, който показва началото на образуването на остеофити.

Основните клинични прояви на остеоартрит на коляното включват:

 • болки в ставите, докато стои и ходене, който може да се амплифицира през нощта;
 • болка в началото на разходката повече, хората постепенно "стъпката";
 • съвместното движение частично ограничен;
 • чувство на "блокира ставата."

Често диагнозата е трудно, защото клиничните прояви и резултатите от рентгеновите лъчи, не съвпадат. По този начин, в механична болката може да бъде никаква следа от промените в снимката.

лечение polyosteoarthrosis

Когато затрудни диагнозата може да изисква допълнителни холдинг томография, резултатите от които ще бъде възможно да се открие наличието на кистозни новообразувания, остеосклероза, степен osteophytosis, унищожаване на сухожилия и мускули

В някои случаи, на хрущяла на процесите на промяна може да се види в резултат на рентгеновата контрастна. Най-точен метод за откриване на нарушения на метаболитните процеси в ставните тъкани - сцинтиграфия на повърхностите на ставните.

Особености на лечението и основни техники

За да се предотврати по-нататъшното развитие на болестта след определен идентификация на лекарството и лечение без лекарство. Често, за да се засили ефекта от лечението се прилага допълнително традиционни методи.

На първо място, за ефективно лечение е необходимо да се намали натоварването на засегнатите стави. Основните методи на лечение са избрани в зависимост от причините на заболяването. Най-често, много ефективен при лечението на polyosteoarthrosis осигури физиотерапия. Често причини повишено натоварване на ставите (особено в тазобедрената става, коляното и глезена) е с наднормено тегло. В този случай, непременно назначен диета.

лечение

Можете също така да се чете:

лечение polyosteoarthrosis
DOA колянната става 2 градуса

Основната група на лекарства за намаляване на болка в ставите - аналгетици. Те са предвидени в почти всички случаи, при липса на алергии при пациент. Дозировка и желания лекарство от тази група се определя директно от лекаря, който взема предвид редица фактори:

 • индивидуалните характеристики на организма;
 • етап на развитие на заболяването и тежестта на болката;
 • локализация polyosteoarthrosis.

За да се възобнови и да се подобри храненето на хрущяла, непременно назначен hondroprotektory. Хранителни продукти от тази група да играят важна роля в лечението.

Drug без третиране

Значително облекчение на пациента може да доведе до процедурите за физиотерапия:

 • лазер;
 • ударна вълна;
 • електрофореза;
 • магнитна терапия;
 • фонофореза;
 • мускулна стимулация електрически импулси;
 • Местна криотерапия.

Използването на тези техники позволява да се отстранят възпалителен процес в ставните тъкани и периартикуларни, и значително да облекчи болката.

лечение polyosteoarthrosis

Упражнение терапия често се предписва за лечение на заболяване

Сценични терапевтични упражнения, трябва първо да се провеждат под наблюдението на специалист. Това ще позволи на пациента да овладеят комплекса от терапевтични упражнения и да научат как да ги изпълнява правилно, така че да не създават неприемлив ниво на стрес на ставите.

Едва след обучение със специалист в рамките на месец е позволено да започнат да се обучават сами. Гледането и имате нужда от най-малко 30 минути всеки ден.

Общата схема на лечение трябва да се основава на установените причини за заболяването. Тя може да се лекува ефективно само в този случай. В крайна сметка, когато една или друга причина, някои методи са с предимство, но други няма да доведе до желания резултат.

Най-важният метод за превенция е да контролира собствената си тежест. Хора с фамилна история на заболяването е необходимо да се поддържа определено начин на живот. Първо и преди всичко, което искате да се придържат към следните принципи:

 • диета изключва висококалорични храни;
 • съвместно обучение с участието на променливо напрежение и спокойствие;
 • Опитвам се да не се придържаме към една и съща поза за дълго време;
 • плуване и изпълнява гимнастически упражнения, като превантивна мярка.

polyosteoarthrosis Лечение с народни средства за защита може да бъде толкова ефективен. От билки и растения може да се приготви и мазила, балсами за ставите. Имат добър ефект чесън масло за фуги, тинктури на люляк и конски кестен, билкови чайове, помага да се активира обменните процеси в човешкото тяло.