Покров в очите - симптоми, причини, лечение

Покров в очите - какво е това?

Неясно виждане е смущение видение, в което човек вижда като през стъклена мрачно. Покров в очите може да е симптом на непостоянен и се появяват периодично.Как да премахнете петната в окото

В някои случаи появата на воал на очите може да бъде придружено от допълнителни признаци и симптоми:

● чувствителност към светлина (фотофобия)

● поява на плащеницата в предната част на лицето, само през нощта

● плаващ муха или петна пред очите ви

● внезапна слабост и изтръпване на едната страна на тялото

● треска

Незабавно потърсете медицинска помощ, ако симптомите забулват пред очите е съпроводено от появата на симптомите, изброени по-горе,

Причини и лечение на плащеницата в очите.

Причините за плащеницата пред очите или един комплект око. Помислете за основните от тях.

1.Refraktsionnye проблеми с очите. Болести като късогледство, далекогледство, астигматизъм. Възникване саван в този случай се дължи на неправилни насочени изображения на ретината. При избора на очила или контактни лещи, подобни на симптомите си отива.

Как да премахнете петната в окото

2.Presbiopiya. Тази причина за намалено зрение и от близко разстояние при хора на възраст над 40 години. Свързани с промяна в оптичните свойства на обектива. Първо, има лек спад на четенето пред едното око, след известно време - преди другото око. лечение Покров в очите на пресбиопия е изборът на четене очила или разстояние.


Как да премахнете петната в окото

3.Sindrom сухо око. Много често причината за бял воал пред очите ми е сухота в очите. Роговицата пресъхва и се появява замъглява ендотела на роговицата, което води до замъглено зрение. Veil забулени очи не са постоянно, но само при определени условия. Използването на повторно навлажняване капки и гелове бързо решаване на този проблем в случая на синдром на сухото око.


Как да премахнете петната в окото4.Katarakta. Катаракта е най-честата причина за капака на едното око в напреднала възраст. Операция на стария обектива се заменя с нова (изкуствени) спасява човек от катаракта, а оттам и мъглата пред очите му.


Как да премахнете петната в окото

5.Glaukoma. Увеличението на вътреочното налягане води до рязко намаляване на зрението и на външния вид на бял воал в очите. Когато глаукома е много лош знак, той изисква незабавно лечение от специалист.


Как да премахнете петната в окото

6.Vozrastnaya макулна дегенерация. Най-честата причина за загуба на централното зрение при хора на възраст над 60 години. Неясно виждане се случва, когато четене и разглеждане на обекти от близко разстояние. На първо място, окото вижда лошо, се появява като замъглено зрение, тогава е налице нарушаване на реда и обекти. Лечение-обусловена дегенерация на макулата ще помогне за намаляване на симптомите на болестта.


Как да премахнете петната в окото

7.Gemoftalm. Очното кървене - един от най-страшните причини. Внезапното вид на червено око пред кожух може да бъде gemoftalma.Vstrechaetsya симптом на диабет, хипертония. Лечението се извършва в болнична обстановка и е насочена към усвояването на кръвоизлив. В някои случаи е необходима операция.

Как да премахнете петната в окото

8.Nevrit зрителния нерв. Възпаление на зрителния нерв води до намаляване на появата на симптоми и замъгляване. Vision е напълно възстановен след лечението. Въпреки това, внезапна поява на бял воал пред очите може да бъде ранен признак на поява на заболяването.

Как да премахнете петната в окото

9.Migren. Преди мигренозен пристъп може да се появи тъмен воал в очите. След атака, визията е напълно възстановен. В този случай, за лечение на мигрена.

Как да премахнете петната в окото

10.Insult или преходна исхемична атака. Лошо циркулация в съдовете на мозъка могат да бъдат свързани с такива очни симптоми. При тези случаи на лечение на основното заболяване, под наблюдението на офталмолог.

11.Opuholi мозъка. В редки случаи, везните в едното око може да е индикация за проблем в мозъка.

12.Lekarstvennye лекарства. Хроничната употреба на някои лекарства може да доведе до замъгляване на зрението. Те включват:

Консултации с офталмолог е необходимо в случай на воал пред очите, докато приемате лекарства.

"Появата на воал пред очите не трябва да се пренебрегва. Ето защо, ако си направил този симптом трябва да посетите очен лекар възможно най-скоро. "

На лекаря забравяйте да зададете следните въпроси:


  • Защо имах воал на очите?
  • Какво става, ако везните отново се появяват на окото.
  • Когато е необходимо да се стигне до неговото преразглеждане?
  • Трябва ли да нося очила през цялото време, че ще се отървете от завесата пред очите ви?
  • Да не ми рецепта променено на очила (контактни лещи)?