Покритият дървения под с масло, лак или боя

Въпреки интензивното развитие на строителните технологии и появата на голям брой съвременни материали, дърво не губи популярност. Многобройни предимства, като например устойчивост, надеждност, красив външен вид, богат избор от варианти, не оставяйте най-малък шанс на конкурентите. Но, за да използвате присъщите възможности на Майката природа на макс, трябва да се мисли за защита. Ето защо въпросът за това как да се покрие дървения под на загриженост за много собственици на екологично чисти жилища.Защитно оборудване, предпазва пода от износване

Средства за покритие дюшеме може да предпази от въздействието на химически течности, влага, преждевременно износване и механични повреди. В допълнение, той е сигурен начин да придават на интериора завършен, перфектен външен вид и Финален щрих, без които дори перфектно изпълнена съвместната работа на строители и дизайнери изглежда непълна.

Покрития диапазон е доста широк, но не всеки един от тях ще дойде при определен тип дървени подови настилки. Когато изберете, трябва да се вземат под внимание някои точки:

 • дървесни видове;
 • допустимостта на предварителната обработка;
 • очакваните условия на работа (влажност, интензивност на механичното действие, антистатични);
 • възможност за вторична преработка;
 • Съвместимост на новия със стария покритието, ако има такива.

Той също така зависи от помещенията на направленията. Апартаментът, за разлика от офиса, натоварването не е толкова голяма, така че можете да приложите восък или масло. Това е най-добрият начин да се постави началото за природен компонент дърво и дава думата хубав матово покритие.
Ако се приеме, че дюшемето ще изпитате тежки натоварвания или висока влажност, най-добре е да се покрие с лак, който не само надеждно защитават, но и дават естествен блясък и обем.

Изборът на защита зависи от помещенията на направленията, той

По външните защитни материали са разделени на ум:

В зависимост от главния компонент материал за довършителна обработка са 2 разновидности:

Обхватът на предпазни средства е доста широк

 • с забавители на горенето, които защитават дървото от огъня. Те не се отрази на красотата на масата и да се намали риска от пожар;

Това е важно!
Импрегниране на базата забавители на горенето са особено препоръчителни за промишлени и обществени етажа.

 • с биоциди, които предпазват дървото от плесен, гъбички и насекоми.

Има два начина за боядисване.
1. Покритие оцветяване се използва в случаите, когато запазването на естетиката и появата на дървото е изключително важно. Този вид защита и декорация се прилага навсякъде, на последния етап от повърхността на пода на дървени къщи, сауни и други дървени сгради.
2. Deep оцветяване е възможно само в промишлена среда, тъй като за неговото прилагане изисква специално баня и автоклави, в който разтворът с високо налягане се впръсква в капилярите на дърво, запълване на целия свободен обем.Масло за дървообработване етаж от естествени вещества (от лен, слънчоглед, соя масло) или изкуствени съставки, с добавянето на, например полиуретан. Маслото прониква дълбоко в дебелината на покритието, само тънък слой остава върху повърхността. В резултат на процедурата по пода става по-силна и получава копринен блясък.

Маслото дава думата на копринен блясък

Това е важно!
При избора на масло, обърнете внимание на етикета: Избягвайте продукти с етикет "на разтворители".

Маслените разтвори са от различен вискозитет:

 • дебелина (съдържа 90% природен масло);
 • среден вискозитет (сух остатък 40-50%);
 • течност (20-40% от сух остатък).

Специалисти се препоръчва да се прилага масло в приземния терена (хол и коридор). Те могат да бъдат използвани без страх в неотопляеми помещения, в открити площи, върху баровете постоянно в контакт с вода (баня, басейн).
Смазана етажа са лесни за опресняване: достатъчно е да се добави специален агент във водата при измиване. Преди полагането трябва да се шлайфа етаж, чиста и суха.

С помощта на лака създава насипно ефект и контраст дърво модел. Етаж, лакирана, лъскава и красиво украсяват стаята. Лакът предпазва състава от влага и механични повреди.

Пирон придава обем за дървен материал

Това е важно!
Въпреки защитни лакове функции, покритие е доста гъвкав, което, ако е повреден, дървото ще се премести заедно със своите влакна. Поради това, на дървения под, обработен с лак, най-добре е да ходи в меки обувки.

Какви са езерата?

Следните видове покрития:

 • Лак за дюшеме на добър разтворител прониква в дърво и променя цвета си. Тя трябва да се прилага с тънък слой в добре проветриво място, за да се избегне появата на бръчки и да се гарантира бързото втвърдяване. Този лак е идеален за "капризни" дърво - ясен, явор, бук.
 • алкидни лак е безцветен, стабилен и траен. Единственият отрицателен - той изсъхва за дълго време.
 • реактивен лак има висока производителност сцепление и образува еластичен филм, който не оказва никакво влияние върху структурата и оригинален външен вид. С цел да се образува твърд филм ще отнеме най-малко 10 дни.
 • Paint на базата на полиуретан, използван за скъпоценния гора. Такива състави са трайни, устойчиви на абразия и химическа атака.

Според лакове блясък са гланц, гланц, полу-гланц, мат и полу-матов. Gloss гланц лак - 90%, което прави дървения под като огледало, полу-гланц и матови лакове отразяват от повърхността на малко количество светлина.

Гланцова лаково покритие

Paint може да се увеличи времето на експлоатация на секс няколко пъти, както и за защита на дървесината срещу биологични фактори (гъбички, бактерии, плесени). Боята може да се прилага по-рано боядисани повърхности, предварително третирани антисептик.

Най-безопасният боя - вододисперсионна. Те не включват органични разтворители, водоустойчив, лесно да лежи на повърхността и не губят първоначалния си цвят.
препоръчителна влагоустойчиви акрилни бои за дървени подови настилки е подходяща алкидни решения за кухня и баня.
Преди боядисване, на пода трябва да бъде почистена от мръсотия, пясък и сухи.

Paint е по-добре да се избере на водна основа

Заслужава да се спомене още един инструмент за защита на пода - рисунка на базата на състава на восък и ленено масло. Вярно е, че този метод да се гарантира перфектна устойчивост на различни фактори, следователно не може, и днес, почти никога не се използва.

Съвременната пазарна строителни материали предлага огромно количество средства за покриване на дървения под. Не забравяйте да се вземат предвид при избора на конкретен дървен материал, естеството на околната среда и назначаването на помещенията. Правилно подбрани материали ще направят всеки етаж, луксозен и елегантен, истинска вътрешна украса.