Подути лимфни възли не минава причините, последиците, лечение

Подути лимфни възли - реакцията на имунната система да влязат в организма патогенни микроорганизми. Те се задържат лимфоидна тъкан, са унищожени има защитни клетки и се отделя. Понякога подути лимфни възли не се извърви дълъг път. Това се дължи на слабостта на имунната система, повторна инфекция или по други причини. Кой лекар контакт с възпаление на лимфните възли, и това, което заплашва продължителен лимфаденит?Какво е възпаление на лимфните възли

Подути лимфни възли - Лимфаденит - се случва, когато инфекцията в организма. В този случай, патогенът се задържа в лимфоидни клетки тъкан и имунни унищожени там. По-честа причина за възпаление и автоимунни отговори са появата на ракови тумори на лимфните възли.

Колко време минава лимфен възел

Симптомите на лимфаденит ярка:

 • треска;
 • значително увеличаване на лимфните възли в областта на шията, зад ушите, задната част на главата, под ключицата;
 • зачервяване на кожата около засегнатите лимфни възли;
 • тежка слабост;
 • главоболие, което може да се даде в зъбите ако лимфаденит в областта на шията;
 • загуба на апетит и загуба на тегло.

Защо възпаление

Поради това, подути лимфни възли, за дълго време не минава? Има няколко причини, които провокират продължителен лимфаденит:

 • липса на лечение или неправилно лечение;
 • повторна инфекция от въвеждане в тялото;
 • хипотермия;
 • алергични реакции;
 • онкология.

Първата причина - грешно, или никакво лечение. За лечението на лимфаденит трябва да отидеш на лекар, да се изследват, за да се научи от вида на патогени и започнете да получавате подходящи Лекарства: антибиотици, или антивирусни. Ако това не бъде направено, или сгрешил, а след това на инфекцията ще продължи да се развива в лимфните тъкани, подпомагане възпалителен процес. Лесно е да се види.

В случай на неправилно лечение на треска продължава повече от 5 дни.

Колко време минава лимфен възел

Реинтродукция на инфекция в организма е възможно, ако третира пациента лимфаденит у дома или често на оживени места. Тогава бактериална инфекция, например, може да се добави също вирусен, което само ще влоши състоянието.

Лимфни възли се да не преминават през кръвта, съответно, те получават топлина само от околната мускулната тъкан. Когато след преохлаждане на тялото лимфни възли не могат да поддържат нормална температура, която влияе неблагоприятно върху способността им да се бори с инфекциите. Особено уязвими към студените лимфните възли в областта на шията или главата.

Алергична реакция - още една причина за възпаление на лимфните възли на дълги пистите. Има автоимунни заболявания, когато тялото с помощта имунни клетки убиват собствените си тъкани, "не признава" тях. Разработване на тази патология във всяка част на тялото, най-често се среща в лимфоидни тъкани клетки и кръвни клетки. В този случай, да помогне за намаляване на възпалението само антихистамини и имунни заглушители.

Поради онкология и възпаление на лимфните възли се случи. Лимфната тъкан е разделена бързо, а това увеличава риска от ракови клетки. От особено значение за издаването на лимфните възли в областта на шията и под ключицата, защото те са един от най-големите в тялото. Когато един тумор рак в лимфните възли, имунни клетки, които се опитват да го убият, така че има възпаление, което не може да излекува всички антибиотици, или антивирусни.Последиците от продължително възпаление

Дългосрочна възпаление на лимфните възли е опасно за здравето, тъй като тя е много изтощава имунната система, нарушава регулацията на водния баланс, която е заета от лимфната система, също е нарушена отделянето на токсини от тялото, като по този начин развитието на обща интоксикация.

Колко време минава лимфен възел

Не забравяйте, че в лимфен възел имунната "обучени" клетки за запаметяване на характеристиките на различни патогени за бъдеща борба ефективно. Ако това не се случи, тялото става уязвим на вирусна или бактериална инфекция. Постоянна висока температура нарушава структурата на кръвни протеини, те могат да се свиват, и то е опасно за живота.

Нормалната продължителност на възпаление

Важно е да се помни, колко може да продължи нормално лимфаденит. Ако тя е едностранна, възпалението трябва да отиде в 5-8 дни, в зависимост от причината и интензивността на лечението. Температурата обикновено капки вече на 3-4 дни.

Ако двустранно лимфаденит, колко ще продължи зависи от причината. В директен инфекциозно възпаление може да отиде на 10-15 дни, ако лечението е избран правилно, че е важно да се следи температурата, която трябва да се намали с 3-4 дни след започване на лечението. Когато лимфаденит алергични, на антихистамини и имунни супресори потискат възпалението в рамките на 4-5 дни.

Рак лимфаденит

Ние също трябва да се помни Онкология лимфаденит. Ако тя се забави, тогава туморът започва да расте в размер, компресира лимфните възли, атрофия на лимфоидната тъкан в и в по-късните етапи напълно "изключва" на имунната система и поставя вредни метастази. Лечението само с операция, понякога заедно с него се изисква химиотерапия. Неоплазми врата компресира съдовете за хранене на мозъка, нарушена кислород транспорт.

Към кого да се

Веднага трябва да се каже, че определен лекуващ лимфаденит, не. Изборът на специалист в зависимост от локализацията на възпаление и възрастта на пациента. Ако възпалени лимфни възли в главата, врата и задната част на главата на възрастен, струва си да посетите Лор. Когато лимфаденит е локализиран само в областта на шията, трябва да отидете на зъболекар за консултация.

Където и да се намира подути лимфни възли в детето, е необходимо да се обърне към педиатър, защото този специалист лекува много болести само при деца.

Колко време минава лимфен възел

В допълнение към тези три основни лекари с лимфаденит да се обърнете към инфекциозни заболявания в случаите, когато установим, че конкретната причина за инфекцията, онколог, ако лимфните възли са се увеличили значително в областта на шията или под ключицата.

Когато възпалението се удължава, което е необходимо да се започне лечение, ако не беше. Ако терапията вече е бил определен, е необходимо да я коригират. Това, следва да лекуващ подходящия вид лимфаденит. Той отново трябва да се определи коя е защо е имало възпаление на лимфните възли. За тази цел има специален анализ - храчка бактериална засяване на пациентите, които трябва да се повтори, ако лечението е неуспешно.

Освен това, необходимо е да се извърши проверка и палпация на лимфните възли. След това предписан курс на антибиотици или антивирусни лекарства за специфични патогени.

За подозира рак новообразувание необходимо да се извърши рентгенов анализ, защото само той да се каже наистина дали туморът е, че картината ще изглежда като струпване на клетки с неправилна форма, различни от нормалните лимфоидни структури. Лечението в този случай е хирургично отстраняване на тумори на лимфните възли. Ако Онкология не бе открит в ранен стадий, хирургия може да се наложи химиотерапия.

При възпаление продължава поради вторична инфекция, че има смисъл да се определи естеството си (вирусни, бактериални, гъбични) и добавете подходящ курс на лекарства за лечение. Трябва да се помни, че те не могат да избират сами, тъй като много лекарства, които не са съвместими, или да намали ефективността на един друг.

Продължителното възпаление на лимфните възли е опасно за здравето на целия организъм, защото отслабва имунната система, нарушава метаболитните процеси и високата температура се отразява на структурата на кръвни протеини. Ако лимфаденит не успее, се обърнете към съответния човек, който определя коя е причината забавено възпалителен процес в лимфните възли, и да предпише правилното лечение.