Подробности за извънредното положение със самолет в Тайланд

командир на екипажа на "Боинг 777", извършване на полет от Москва до Банкок, заяви подробности за инцидента. Самолетът е бил в зоната на турбулентност в продължение на 15 секунди и 30 секунди по-късно екипажът успя да го върнем на правилния път, каза Александър Ruzov.Новината, че в самолета
Снимка: Юрий Kirsanov / Global Look

Всичко приключи ", благодарение на умелите действия и екипите, както и членовете на екипажа", каза той. Той добави, че "за съжаление, на пътниците, които не са били поставят предпазните колани, са били ранени", според "Нова телевизия".

В понеделник, 1 май, "777", извършване на полет SU270 София - Банкок, 40 минути преди кацане на летището в столицата на Тайланд е в областта на краткосрочната, но силна турбуленция. Това е "чист въздух турбуленция", така че екипажът не е имал време да предупреди пътниците на необходимостта да се върне на мястото, съобщено по-рано в "Аерофлот".Пътниците, които са работили и които страдат тежки фрактури и контузии остават в Банкок болници. И тези, които имат леки наранявания, е бил изписан.

Самолетът се върна от столицата на Тайланд в Москва. Комитетът за разследващи на България заяви, че планират да се запознаят с инцидента и разпитва екипажа и пътниците. Също така за вътрешно техническо разследване, ще се разшифрован записване на данни. След това тя се превръща ясни условия, колко висока турбуленция подскачащи "Боинг".

В "Аерофлот", подчерта, че екипажът на самолета с опит: командирът на повече от 23 хиляди летателни часа, на втория пилот - над 10.5 хиляди часа, авиокомпанията записва ... Въпреки това, не се предоставя целия въздух. В света на гражданското въздухоплаване се определя всяка година близо 750 случаи на чист въздух турбуленция.

"Сътресенията който удари самолета, това е невъзможно да се предвиди, основната му функция е, че това не се случва в облака, и по-ясно небе с добра видимост и метеорологична радар не може да вземете, че идва", - обясни "НТВ" преса секретар Максим Фетисов авиокомпания.

Според командира на един от членовете на екипажа на "Аерофлот" Андрей Литвинов, това е често срещано явление в тези географски ширини - "има сергия по крилото, и самолетът се напълни."