Подобряване на човешката памет и съхраняване на информация

памет на лицето, обект може да се счита безкраен. Много е сложно, интересно и все още не е разкрита до края.

Много учени твърдят, че нероденото бебе мога да си спомня какво се случва около и след това разпознава звуци и думи. Но фактът, че детето се чувства добре дошъл или не, означава, че той разбира и е вероятно да се помни!Напомни си, за възрастен на възраст от 2-3 години е трудно. Хората често си спомнят за събитията и след 4-5 години. Това се случва, че се чувствате, че сте били на това място, или да извърши такива действия. Така че това, което е паметта?

Памет - способността да играе главата минали събития, тя е собственост на нервната система, която е в състояние да спаси информация за събития. Това зависи от постоянно обучение и развитие.

видове памет

Повечето хора смятат, че разсейва и лоша памет е същото. На разсейване се отразява на фокуса върху конкретен случай за дата на инцидента. Man разсеян просто не може да се концентрира. Спомен не е от значение. Запомняне предотврати миризми.

Паметта може да се влоши с възрастта

Как по-добре да се помни?

Необходимо е да се разделят нещата и събитията в малки и големи. В този случай, както е посочено в училището писмено лесно и преразказ на любимата серия на пейката няма да работи. Не се опитвайте да си спомня всичко, което трябва да се разбере основната идея и подробности за себе си идвам на себе си. Това е тайната на добра памет.

Ако всичко е в главата ми, изложени на рафтове и тя ще ви помогне да си спомня самия мозък.

Как да се подобри дългосрочната памет

Как да се подобри краткосрочната памет

Способността да се помни добре за мозъка

По този начин, в мозъка се освобождава от ненужна информация и освобождава място за новото. Но предишните събития, които не са изтрити напълно, но просто отидете в пасивна форма. Паметта е уникален. Така например, в точното време е важно да се напомни на информация, както и да е трудно и след известно време, когато не е нужно тази информация идва вдъхновение, и ни се напомня за това, което те искаха.

Учени от Токио твърдят, че процесът съхраняване на информация е по-бързо от процеса на размножаване. Memory "е" в темпоралната част на мозъка. Първо виждаме информацията, а тя от своя страна преминава през оптичния нерв към мозъка архив. Информацията е кодиран за съхранение. Ако искате да си спомни нещо, обратният процес - декодиране и неврони трансформират с памет в съответния образ, с които ние си спомня.

В случай на смъртна опасност човек превърта в памет на събитията с опит. Това не се случи, за да се помни най-добрите моменти от живота и да умре в мир, а не на всички. Просто мозъкът търси необходимите решения, за да спаси живота.

Фактът, че имате добра памет, можете да съдите, ако се усвоява лесно и да играят материал, запаметява малките детайли от първия път, е лесно да се играе забравените събития бързо да се научат поезия. За тази важна упражнения и добро физическо здраве. Нуждаете се от достатъчно сън, да се отпуснете, да не пие и не пуши, не се преяжда и да се ядат храни от растителен произход, в които много витамини.Различните хора имат памет не е еднакво развити

Един човек си спомня по-добре от това, което видях от друга страна, това, което е чул. В слепите, например, разработена тактилна памет.

Разработване на вниманието и паметта

Като човек се учи

Внимание, като памет, също трябва да бъдат обучени. Закона на Мърфи гласи, че ако искате да се концентрира искат да избягат. За да прочетете нужда пълно мълчание, не можете да ядете, докато четете. Трябва да забравим за нерешените вътрешните работи. С силна концентрация на силно обтегнати мозъка. Необходимо е да се даде на мозъка почивка. Свободно време означава физически упражнения, или който и да е действие. Концентрацията е необходимо удобна позиция, изключване от външния свят. Има една интересна упражнения за концентрация. На стъклото, изготвяне на мястото. Погледни го всеки ден определен период от време. Ако не можете да се разсейва, това означава, че концентрацията на внимание все по-добре.

Трябва да можете да превключвате между дейности, правото да организират работата си, почивка, редовно упражняват паметта, вниманието. Достатъчно, за да се занимават с физически упражнения 10-20 минути на ден и ще се изненадате да си способности. Всички хора по рождение са уникални, може много, но без да се губи уникалността на обучението и способността да "работи с пълна сила."

За добра памет, което трябва здравословна храна. Изисква се яде семена или ядки, растително масло, зърнени култури (пшеница, овес или елда), домати. зеле, фасул, шоколад, сирене. По принцип всяко полезно растение храна. Тя трябва да се намали консумацията на мазнини, свинско, свинска мас, маргарин, чипс, тестени изделия, сладкиши, захар.

Наркотици и лекарства

За лекарства за подобряване и развитие на паметта включва: "Glycine", "Grometsin", "билоба", "Intellan", "Fezam" "пирацетам", "Fenotropil". Всички лекарства допринесе за ускоряване на процеса на обучение, подобряване на паметта, за предотвратяване на умора, умствено и физически стрес, нормализира съня и успокояват нервната система.

Витамини и хапчета

Витамин комплекси имат отличен препарат "Vitrum -Memori". Тя подобрява скоростта на мислене, слуха, зрението, увеличава интелигентността, предотвратява стареенето на организма. Лекарството се предписва по 1 капсула 1-2 пъти на ден, процент -2-4 месеца.

Как да подобрим паметта на възрастни хора

За нивото на памет отговарят на невроните в мозъка. С течение на времето (с възрастта) те възраст. редукционен процес е постепенно или внезапно. В необратим процес може да доведе до деменция. За мозъка работи добре, тя се нуждае от кислород. Оксигенация се случва по време на ходене. Кръвоснабдяване на мозъчните клетки намалява с заседнал начин на живот, така че трябва умерено натоварване. Ако човек не е в състояние да носи товара, упражняване във водата не беше трудно за него. Фини двигателни умения подобрява мозъчната дейност на всяка възраст, затова е полезно да се бродира с мъниста, булгур превъртите, musorinki събира от пода на ръка.

Музика за подобряване на паметта

Всеки знае, че песните се запомнят по-добре от поезия. Това е тайната на подобряването и развитието на паметта. Музика на Моцарт и други класически особено полезен за здравето, мозъка и релаксация. Смята се, че музиката вълнува слуховия център, укрепване на мускулите на ухото с помощта на въздушни вибрации. Деца, повдигнати по музика, по-добре развити, усвоили материала и не забравяйте най-малките подробности.

музиката на Моцарт за развитието на

Книги и стихотворения за подобряване на паметта

Памет на децата по-добре от възрастните, не само защото мозъка млад и все още, защото на редовно обучение на паметта. Обучението се случи, когато чета книги, запаметяването на стихове. За да бъде един добър спомен, трябва да решаване на пъзели. Компютърни игри с продължителност 20 минути на ден, за да стимулират мозъчната дейност. Но не прекалявайте в игрите, или може да се обърне срещу нас. Голяма роля за подобряване на паметта играе здрав дълбок сън и почивка. Ако човек работи на компютър, трябва да имате активна почивка, и ако работата е физически трудно, а останалата част трябва да бъде пасивен. Нова хоби стимулира мозъка. Рутинно "убива" настроението на първо място, а след това на паметта.

Билки и храни за подобряване на паметта