Подготовка за ултразвуково изследване на панкреаса, диета преди него, как да се подготвите

подготовка Uzi панкреас
Блокада на задстомашната жлеза - е сложна и отнема много време процедура. Желязото се поставя в горната част на корема, зад стомаха. Панкреас в горния ляв квадрант служи лявата му страна. се изисква внимателна подготовка на пациента за осъществяване на САЩ, а именно: • Гастроскопия панкреаса не се препоръчва преди ултразвуково изследване.
 • 48 часа не правят свои продукти в менюто, за да се улесни обгазяване. То може да бъде млечни продукти, безалкохолни напитки, плодове, зеленчуци и сокове.
 • Да не се яде изобщо, преди процедурата, в продължение на десет часа.
 • В случай на пристрастяване към газ от пациента да приема активен въглен (3-4 бр.) В нощта на 2 часа. Преди или след хранене.
 • Да не се пуши.
 • Откажи се от алкохол.
 • Не е позволено да се яде и да пие, точно преди процедурата по ултразвук.
 • Забранено е да се използва какъвто и да е лекарства.

Всички по-горе дейности и включва получаването на пациента към ултразвук диагностициране на рак на панкреаса. Ако човек има пълен тен, обучението му трябва да включва почистване клизма с помощта на електрическа възглавничка. Тази процедура е желателно да се извършва сутрин и вечер преди ултразвуково изследване. За повечето хора, всички подготовката за ултразвуково изследване на панкреаса се състои в изготвянето и придържането към диета besshlakovoy. В продължение на три дни от храна, за да се откаже от мляко, хляб (черен), бобови растения, плодове и зеленчуци (пресни).

Ултразвуково изследване - е на разположение за всички изпит е безболезнена и прост. С помощта на това проучване може да бъде разпознат не само панкреатит, но тежестта на неговото развитие. Само ултразвук може да се определят точните размери на панкреаса. Всъщност, за тази цел, и се нуждаят от обучение за тази процедура, свързана с една диета, която не нарушава реалност. Благодарение на ултразвук ехогенетичността се определя, оценява структурата, измерена от диаметъра на гърдата на канали, nalichestvovanie фалшиви кисти, камъни в тръбите, както и много други.Как да се подготвим за ултразвуково изследване на панкреаса?

подготовка Uzi панкреас
Както вече беше посочено, проверка ултразвук извършва във връзка с други органи, разположени в коремната област: стомаха, червата, черния дроб, жлъчния мехур и далак. Всички тези органи не могат да бъдат правилно гледани в нормално състояние на организма, така че трябва да се подготви. Самата процедура се извършва изключително на празен стомах, но 2 дни трябва да мине на диета. От диетата е необходимо да се премахнат тези продукти, които допринасят за образуването на газ, както и 10 часа преди ултразвуково изследване е по-добре да не се яде. Ако пациентът е склонна към образуване на газове, е необходимо да се пие до 4 таблетки от активен въглен на една нощ преди ултразвук. Или всеки ден подготвя Вземете 1 таблетка Espumizan. В никакъв случай не може да се пие алкохол, както и по-добре да се откажат от тютюнопушенето. Само 2 дни от проучването не трябва да приемат лекарства лекарства. Ако пациентът има проблем с един стол, а след това е по-добре да се направи клизма преди ултразвуково изследване. На ултразвуково изследване трябва да памперс и кърпички.

Диета преди ултразвук на панкреаса

Блокада на панкреаса не се извършва отделно. Заедно с тялото на разглежда лекар и други органи, разположени в коремната кухина. Данните, които да бъдат възможно най-точни, пациентът трябва да бъде два дни преди теста се придържате към строга диета в. Тя се състои в изключване от диетата храната. насърчаване на образуването на газ, а именно:

 • млечни продукти;
 • свеж и кафяв хляб;
 • Мая печене;
 • кисело зеле;
 • газирани напитки;
 • всички бобови растения;
 • зеленчуци и плодове;
 • гъби и мед;
 • сокове като излезе от магазина, и свежа.

подготовка Uzi панкреас
Посочените по-горе продукти може да наруши условията на резултатите от ултразвуковите панкреаса, водещи до определеното недостатъчно лекувана. В допълнение, трябва да напълно да се откаже от алкохола, който провокира заболявания на панкреаса. Диетата в подготовка за САЩ трябва да включва леки супи, постно пилешко месо, различни каши. И в продължение на 10-12 часа преди процедурата е необходимо да се откаже напълно да приеме храна. Трябва да се разбере, че по-точно да се открие промяна на картината, още по-спешна е предписаното лечение.

Излишно е ултразвук се провежда в специализирана служба, легнал по гръб. Пациентът трябва да бъде лента за талията. На повърхността на кожата се прилага гела, на която специален сензор изследват коремната област и отляво. Тази процедура се извършва от дълбоко вдишване задържане на дишането. Ако е необходимо, разглеждането може да бъде допълнен с разпоредба от дясната и лявата страна. Не е изключено и праведен човек. САЩ панкреаса изисква около 10 минути общо време.