Почва за цветя се направи, цветист-блог

Обикновено ние използваме смес от закупен за цветя, който вече разполага с всички необходими съставки. Въпреки това, намирането на перфектния баланс между капацитета на вода и пропускливост на въздуха е трудно дори и в крайните субстрати. Ето защо, най-добре е да създадете своя собствена рецепта! Познаването на някои от функциите, за да стане, няма да бъде трудно.


Основа за смес почвата

Почва - среда, в която съществува завода в природната среда. Нейният състав и свойства могат да се променят с течение на времето, в зависимост от много фактори. Ето защо, някои области са празни, а други са активно растящи плодове и градински култури. В дома, ние можем да бъдем себе си ние се нуждаем от смес от компоненти, които ще се чувстват удобно с това, или от всяко друго растение. Какво е важно да се помисли в този случай?

Тази информация е полезна за вас:

Всички компоненти са готови субстрати за стайни растения са описани в тази статия. Видове торф, пясък, Агроперлит, вермикулит, vermicompost, сапропел, кора, торфен мъх, разширена глина, доломит брашно, въглен, хуминови киселини - как те влияят свойства на почвата и когато се използва.

А какво да кажем за третия компонент - на земята? Къде да го вземе, и дали почвата в градината е подходящ за цветя?

Как да се смесват на земята

Вила земята

Как да се смесват на земята

платнище

Това почвата в резултат на разлагане на паднали листа и дървета. Листата се събират в средата на градината, които се събират на купчини до шест метра и с лопата по време на сезона. През зимата, покрита с купчина, и след две години се оказва земен смес, богата на органична материя. Ако не свидетелстват, или време, за да "се готви" на крилото хумуса, отидете в гората. В крайна сметка, богата почва органичен има по всяко дърво. Въпреки това, той е да се припомни, че не всички отпадъци широколистна полза! За тази цел по-подходяща лешникови, липа, клен, акация, но листата на дъб и кестен съдържа твърде много танини, които могат да навредят на стайни растения.

Как да се смесват на земята

торф земята

Има такова нещо като трева на земята. какво е това? Тя изгнила трева частици, не са събрани през пролетта, събиране на земята в пасищата. Горният слой на копка дебелина до 10 cm лопата отстранява и поставя на сенчесто място на "градивните елементи" един до друг, трева, за да тревата веднъж лопата за лятна и зимна покривка. След година или две на торф субстрат е готов за употреба. Между другото, най-оценено от почвата, в която растат многогодишни фуражни култури, детелина, бобови и житни растения, почвата в места, богати на азот.

Как да се смесват на земята

иглолистна земя

Боле има висока киселинност, се събира в смърчови и борови гори. Ако най-горния слой на почвата, събрани заедно с клонове и игли, то е възможно да се направи иглолистна дървесина смес, оставяйки му "да са на възраст" за сезона, понякога с лопата и покриваща през зимата. На следващата година, изгнили останки от игли ще бъдат готови за използване. По същия начин да дойде на земята, които се събират в райони с Хедър местообитания. Хийт земя, подходяща за отглеждане на орхидеи, папрати, азалии, камелии, рододендрони.

Как да се смесват на земята

Цветя е естествен тор. Organics: видове и приложение. Компост почвата се получава чрез разлагане на органични отпадъци. Те включват окосената трева, бледи растение, ядливи органични отпадъци (черупки, кожи, остатъците зеленчуци и плодове), въглен, пепел чиста, и т.н. Според много хора градински участъци има компост яма, в която този вид складирани отпадъци. Периодично се навлажнява с вода и лопата, затворен за зимата, но в крайна сметка се получи ценен тор.

хумусен земя

Това е в резултат на разлагане тор, обикновено кон. В пресен оборски тор се използва рядко, дори в градината парцели. В дома, хумус за цветя ще бъде полезно допълнение, той се използва в дози, като към крайния Торф смес в малки количества.


Леки, средни и тежки пръстен смес

Почвата на стайните растения трябва да отговарят на определени изисквания, поради което не е желателно да се сложи всички цветове в "универсален субстрат". Някои се нуждаят от повече ронлива смес, а други са по-добре развити в плодородната почва. Подробна информация за всяка инсталация са на сайта: търсене на цветето с помощта на лентата за търсене (на страната), или на страницата "По азбучен ред Reference" (това е не само формално, но и имена на фолк растителни).

Как да се смесват на земята

По-долу са примерни размери на земята смеси от тежки, средни и светлина.

 • Светлината смес (торф) -2 \ (градинска почва) -1 \ (лист или торф земята) -0,5 \ (пясък) -2- \ (допълнителни компоненти) -agroperlit, вермикулит, дървени въглища, малък бетонен блок.

Светлината земен смес би било подходящо за кактус пустинята. сукуленти с дебели листа (Echeveria. алое. Crassula и т.н.). Също така, в лека почва, е желателно да се засадят на младите разсад, които имат все още не силна коренова система, увеличаване на насищане на почвата, тъй като те растат.

 • Средна състав: (торф) -2- \ (градинска почва) -1,5 \ (лист или торф земята) -1 \ (компост или хумус) -0,5 \ (пясък) -1,5 \ (допълнителни компоненти ) -vermikulit въглен.

Средна пръстен смес от най-разнообразни, те са подходящи за отглеждане на декоративни широколистни видове пустинни дървета, някои сукуленти и цъфтящи растения. Ако имате съмнения за това, което пропорции отговарят на вашето растение, вземете грунд за средна гъстота от цветове.

 • Тежка смес (торф) -3 \ (градинска почва) -2- \ (лист или торф земята) -1,5 \ (пясък) -1 \ (компост или хумус) -1 \ (допълнителни компоненти) -kora дървета , борови иглички, торфен мъх, въглен, vermicompost (компост вместо \ хумус).

Тежка земекопно смес, подходяща за тропически видове дървета, лозя, папрати, азалии, бегонии. обичка, както и тропическите гори на кактуси. Обикновено плътна почвата засадени големи kadochnye растения, растения с тежка коренова система, дебели корени.

* Ако вместо това използвайте чист торф готова торфена смес, проверете дали тя съдържа микроелементи. Обикновено готови миксове вече съдържат тор, така че не се изисква използването на допълнителна торене (компост, хумус, хумус).

дезинфекция на почвата

Почва за цветя, направени на ръка, често изисква dezinfetsii. Закупени компоненти не трябва да бъдат обработени, а земята, донесена от градина парцел, или дървен материал може да съдържа микроорганизми, бактерии, насекоми или малки. Впоследствие тези "неканени гости", може сериозно да навреди на растението! Това е особено вярно, ако имате голямо количество почва, защото в ръцете на шепа земя е възможно да се сортира ръчно. Какво е дезинфекция на почвата?

Дръжка градинска почва за бактерии и гъбички могат да бъдат полезни за използване "fitosporin" лекарствени растения. разрушава патогени, и съдържа полезни микроорганизми създават благоприятна среда за растенията. Сред подобни биологични включва "Gamair" и "Alarin".

Не е необходимо да се обработват, подадена от парцела, с инсектицид и акарицид, за цветове като земята не е най-удобна среда.

Чрез методи за термична обработка включва пара във фурната и замразяване на балкона. Ако се поддържа почвата през цялата зима на балкона, е охладено и готов за употреба през пролетта. Въпреки това, в този случай по-висок риск, че ще плевелни семена и може да "зимуват" някои вредители.

Вторият метод може да бъде по-надеждна, обаче, и тя има своите недостатъци. Основата трябва да бъде поставен върху съда, забавят от и да пръскачката в пещ при минимална температура от 120 градуса около един час, като се разбърква често. Когато отопление унищожава всички бактерии и микроорганизми, както вредни и полезни, така че земята губи известна полза.

Прочетете онлайн:

 • Как да се смесват на земята
  Готов почвата за растения
 • Как да се смесват на земята
  Wallot: грижи и отглеждане
 • Как да се смесват на земята
  Scheffler у дома
 • Как да се смесват на земята
  Цветя каланхое: как да се грижим
 • Как да се смесват на земята
  Begonia засаждане и грижи
 • Как да се смесват на земята
  Puansetiya: Care

Лятното часово време! ✿

 • ✿ срязване трева и заострен използване като мулч.
 • ✿Posadite нови ириси градина и лилии.
 • ✿ Съберете семена от изсъхнали растения.
 • ✿ Сподели плътна плантация избледнели ириси.
 • ✿ Пропаганда чрез резници рози и флокс.
 • ✿ Разделете и зеле кичури изсъхнала pochvokrovnikov.
 • ✿ Нарежете клоните изсъхнали трайни насаждения.
 • ✿ Сеят теменужки, незабравки и други биеналета.
 • ✿ Прекарайте торове цветя минерални торове.

Лунен календар ✿

Цвете новини ✿

Последните публикации

месец растение ✿

Как да се смесват на земята

Интересно е да ✿

Как да се смесват на земята