Плеврит на белия дроб в онкологията - симптоми и лечение

Патологични процеси в плеврален регион на белите дробове, често са вторични. Те не са отделна болест, но действа усложнение на други заболявания, включително рак. Когато злокачествени заболявания течност се натрупва в плевралната района постепенно, но в големи количества. Плеврит рак на белия дроб пречи на нормалното движение на тялото и допринася за появата на признаци на дихателна недостатъчност.Тъй като течността се евакуира от белите дробове
Когато онкологичното заболяване е в последната си фаза на развитие, се появява белодробен оток. Нещо повече, това е много трудно за лечение. оток възниква, когато тялото изчерпани всички запаси, и това е напълно изтощена. Заедно с усложнение от развитие на сърдечна недостатъчност и други заболявания. Често те са основната причина за фатални резултати за пациента.

Появата на злокачествени белодробни плеврит допринася фактори:

  • усложнения след излагане или след сериозна операция, в която са били отстранени органи;
  • разпространение на първичен тумор в лимфните възли, което допринася за трудността на течност изтичане и натрупването му в плеврален област;
  • ниско онкотично налягане по-силно намаляване на нивото на протеин;
  • повишената пропускливост плеврата;
  • намаляване на налягането в плевралната областта и натрупване на течност в него, в резултат на припокриването на лумена на голям бронхите.

симптоматика

Плеврит развитие на белите дробове не винаги е дълъг, това се случва почти мигновено. Само на няколко часа има оток, така че пациентът трябва да осигури медицинска помощ своевременно. Първо, пациентът се чувства силен в гръдната кост. Когато той се чувства дъха на недостиг на въздух. Има хрипове, недостиг на въздух, за да чуете дори от разстояние.

Тъй като развитието на оток появява безпокойство. Той се произнася, пациентът е трудно да се намери удобна позиция. Кожата става бледа, а след това става синкав. Пациентът се оплаква от кашлица с отделяне на храчки. Ако имате тези симптоми, трябва да търсят навременна медицинска помощ. Важно е да се започне лечение възможно най-рано, в противен случай до сериозни последици не могат да бъдат избегнати.

Често съдържанието на плеврална района на светлина при онкохематологични се натрупват в продължение на дълго време. Поради това, в повечето случаи, лечение на плеврит е възможно. След качеството на терапията пациентът получава шанс да живеят за сравнително дълъг период от време.

Когато течността просто започва да се натрупват, тя не се усеща. тя често се открива случайно, например, по време на медицинския преглед. загрижени за тези симптоми като натрупване на течност пациент:

  • кашлица, суха или с малко количество слюнка;
  • налягане и тежестта в гръдната кост;
  • недостиг на прогресивен характер, който става все по-силен, дори и с малко физически усилия.


Някои пациенти се оплакват от болки, които се намират на мястото на засегнатия орган.

диагностични тестове

Плеврит белодробни заболявания са диагностицирани с рак онколог. На първо място, лекарят сканира клинични прояви на пациента, времето на настъпването им. Той трябва да знае какво чувства на пациента, да се идентифицират основните симптоми. След това, визуална инспекция и палпиране на гръдния кош и нейните органи. Назначава се от Х-лъчи на дихателната система, която може точно да се открие наличието на оток. Благодарение на КТ не може да се определи причината на заболяването. Понякога при ултразвуковото сканиране на гръдния кош. Взети пункция на плевралната кухина. за провеждане на анализ на съдържанието му.

Ако е възможно, на първичния тумор трябва да бъдат премахнати, но първо трябва да намери своето място. Лечение на плеврит на белия дроб е нужна навременна изпомпване на течности. Това е основната и първична процедура в състояние да намали задух и подобряване на цялостното здравословно състояние на пациента.

Когато е настроен на фактор, причиняващ болестта, лекарят избира лечението.

Злокачествените тумори са чувствителни към химиотерапия. Следователно, лечението се извършва с цитостатични лекарства. В повечето случаи, тази терапия води до отстраняване на отоци.

За пациенти с неоперабилен форма на обучение, лекарите ги съветват симптоматично. Приложени торакоцентеза и плевродеза.

лечение

Тъй като течността се евакуира от белите дробове
При лечение на плеврит сърдечни гликозиди, използвани в злокачествени тумори за повишаване инфаркт свиване. са "Storofanin" и други такива лекарства. Освен това, предписани лекарства за разширяване глатката мускулите ( "Eufillin"). Диуретиците са използвани, като например "Фуроземид" и подобни средства за него. Те допринасят за отстраняване на течност в урината.

плеврит третиране в присъствието на злокачествени тумори се различават от терапия извършва при подуване в отсъствието на рак. В почти всички случаи, употребата на наркотици е неефективна. Облекчаване състоянието на пациента може да се постигне чрез изпомпване на течността.

торакоцентеза

Операция с механичното отстраняване на течност се нарича торакоцентеза. По време на тази процедура, лекарят прави тънка игла пробиване на плевралната кухина. След това се използва друга игла към който е свързан електрически смукателната тръба. С него течността се изпомпва към белите дробове, а пациентът се чувства осезаемо облекчение. Въпреки, че течността може да се натрупват отново като основната причина за заболяването продължава след тази операция. Ако повторно поведение торакоцентеза, пациентът ще отнеме този процес на сериозно. В допълнение, в повечето случаи, има шипове, които правят работата по-трудно.

Операция, през който плевралната кухина е запълнена със специални средства, които предотвратяват повторното натрупване на течност се нарича плевродеза. Към днешна дата, тази процедура е много популярен в областта на медицината. Тя ви позволява да проведе ефективно лечение и предотвратяване на повторната им поява.

Последиците от заболяването зависи от диагнозата. Обикновено, течност в плевралната кухина натрупва в сложни етапи на ракови заболявания, което усложнява лечение. Ако има метастатични лезии, които почти винаги са наблюдавани в напреднал курс на болестта, прогнозата е неблагоприятна. В други случаи, ако течността от плевралната кухина е била отстранена навреме, няма опасност за живота на пациента. Въпреки това, пациентите се нуждаят от редовно наблюдение за откриване на рецидиви на време в случай на възникването му.

Плеврит белия дроб в онкологията - усложнение в развитието на злокачествени тумори. натрупване на течност в плевралната кухина е придружено от характерни симптоми, които са заслужава внимание. Ако не в началото на лечението, може да има сериозни последици.

Препоръчителна четене