Плащане за комунални услуги през банката спестяванията онлайн, без комисионна

Получа фактура комунални услуги, повечето хора отишли ​​в банката, за да платежни терминали или точки на приемане на общинските плащания. Постоянно нарастващият брой на данъкоплатците, които се стремят да използват други методи за изплащане на дълговете за да спаси значително време и пари. Един от най-икономични от тях - онлайн банкиране.Възможно ли е да се плащат сметки за комунални услуги през спестовна банка?

Сбербанк има няколко варианта за плащане на комунални услуги
Начин на плащане:

  • от оператора;
  • чрез информация и терминала за плащане;
  • чрез "Сбербанк Online";

Първите два метода най-често, но тяхното използване е предмет на по-високи лихвени проценти, които се добавят към сметката за комунални услуги.

Третият метод все още поражда редица платци съмнявам: Да не би ще се формира на плащането; как да получите печатно разписка; Дали плащане през Интернет сейфа. Въпреки това, сред очевидните предимства - малък комисията. Въпреки факта, че плащането на жилища и комуналните услуги чрез Сбербанк Онлайн комисиона без не е възможно, натрупаната лихва ще бъде минимално.

Условия и ред за онлайн плащане

Има два начина за достъп до ЛК:

  • Въведете номера на картата си и да чака да дойде на мобилни SMS с парола. Съответния метод работи добре, ако сте свързали поне минимален пакет от "Мобилно банкиране";
  • проверки за печат с потребителско име и парола при всеки банкомат. Еднократна пароли няма да дойдат в съобщението, те трябва да бъдат отпечатани на банкомат.

Платецът влиза номера на профила и изберете вашата кредитна карта.
Последният етап - потвърждението на трансфер: или кода на SMS или код, за да проверите (когато се използва с проверка на пароли, лимит еднократно ще бъде 3000 стр.).
В случай на състоянието на успешна плащане е отразено: "Изпълнена". Ако е необходимо да се документира прехвърлянето на истината, можете да отпечатате проверка (на принтер у дома или в офиса).Заплащане онлайн чрез интернет без комисионна

Ако клиентът плаща за общински услуги чрез оператор, увеличената удържаната комисионна: (Забележка: цифрите на базата на Москва) в размер на 2-2,5%, без откриване на сметка и 1.5-2%, ако клиентът има открита сметка.

Струва си да припомним, че банковият сектор се развива в посока на прехвърляне на всички услуги на онлайн платформата. Банките се опитват да мотивират своите клиенти да преминат към интернет банкиране, включително мярка като увеличаване на лихвите по парични сделки, свързани с банкови служители. Лихвата трябва да бъде добавен при плащане за комунални плащания чрез терминала ще има по-малко: 1-1,5%.

Когато е плащането на публични услуги чрез онлайн Сбербанк, комисията ще бъде минимално: 0.5% (ППД) и 1% за електроенергия.

Главното условие за погасяване на публични услуги чрез интернет - присъствието на клиента Visa или Mastercard, с настоящия пакет от уведомленията.

Как да плащат сметки за комунални услуги през Сбербанк терминал?

Не всички данъкоплатци са готови да отидат на безусловно плащания в Интернет. За тях междинен \ процес етап може да бъде терминал. В действителност, тя е "условно безлична" по следния начин: в непосредствена близост до терминалите винаги имат консултанти са готови да обясни подробности.

Без консултант, когато е налице подробен ръчно плащане на комунални услуги чрез Сбербанк терминал не е трудно. На първо място, трябва да се вземе решение за начина на плащане: в брой или карта. Трябва да се помни, че на банкомата приема законопроекти и да даде на климата (промяната може да се прехвърли към всеки мобилен номер)

Освен това се препоръчва чрез "търсене на получателя", за да се намери доставчик, в чиято полза на трансфера: това може да стане чрез въвеждане на хана, или чрез сканиране на баркод разположен на получаване. Вторият вариант е най-предпочитаното: в този случай не е необходимо да въведете допълнителни данни. След като се появи прозорецът с подробности за организацията и сумата, която трябва да се направи, за да законопроекта, и да изберете датата на получаване.

Първите разписки за плащане онлайн комунални услуги може да отнеме по-дълго в сравнение с традиционните методи за икономии на бюджетни средства в този случай е очевидно. В допълнение, една операция веднъж, а след това можете да създадете "шаблон": В този случай, месечните плащания ще бъде възможно да се направи с няколко кликвания.

Ако имате някакви въпроси, моля консултирайте се с адвокат

Можете да зададете въпроса си във формата по-долу, консултант на прозореца-лайн в долния десен ъгъл на екрана или се обадете (денонощно и седем дни в седмицата):
  • +7 (499) 350-88-72 - София и региона.
  • +7 (812) 309-46-73 - София и региона.
  • +7 (499) 350-88-72 - всички региони на Руската федерация.