Пита хляб у дома kulinariada

От дома Лаваш могат да направят едни и същи ястия, които обикновено се купуват питка - ролки, shawarma, чипове. За подготовката му е необходима само кнедли тесто, и много лесно. Пече арменски Лаваш от него съвсем възможно в дома - кухнята да има достатъчно конвенционална фурна. Няма специални фурни, няма специални температурни режими. Ще се научите да фурна му е толкова лесно, колкото khachapuri със сирене и кашкавал.Както питка във фурната

  • вода - 125 мл;
  • брашно - 2 чаши;
  • Сол - 0.5 чаена лъжичка ;.
  • слънчогледово масло - 2 супени лъжици. лъжица.

Готвене Лаваш у дома: рецепта за фурна

Няма специални тайни и трудности при вземане на питка не. Вода, сол, растително масло и брашно Замесете кнедли тесто. Замесете тя трябва да бъде до момента, в който тя спира да се придържа към ръцете си. След това, той трябва да се обърне много време "на почивка", така че да стане достатъчно еластична. Можете да по това време, извадете тестото в найлонова торбичка или го увийте с фолио: отседнал при такива "прикритие", той ще стане по-мека, а също така не "zavetritsya", защото достъпът на въздух ще бъде ограничен.

Както питка във фурнатаБъдете тестото може да бъде две, три часа или можете да го оставите в хладилника за една нощ. Ако пита трябва бързо, а след това оставете тестото във филма за най-малко 30 минути. Нарежете го на парчета и първото хвърляне възможно най-тънки, а след това още един, и внимателно се простират ръцете си.

Както питка във фурната

Пече се на сух тиган (не си смазочно масло) близо до горния спирала фурна при 150 ° С По време на повърхността на печене издатини Лаваш туберкули, и те са първите, които е кафяв. Няма нужда да се чака, докато останалата част от Съюзна република Югославия, в противен случай изсъхва тестото. Готов Лаваш трябва да бъде лек, с тъмни кръгове запечени туберкули.

Както питка във фурната

Като торти от фурната, веднага се накисва всеки под чешмяна вода. Това трябва да стане много бързо, но внимателно, така че цялата повърхност се навлажни. Напоена с вода торти сгъват купа и се покрива с памучна кърпа.

Както питка във фурната

Под кърпата пита трябва да бъде толкова дълго, колкото той не престава да бъде чуплива. След това го сгънете в пакет и да го съхранява до момента на използване.

Ако е необходимо да съхранявате тортите повече от 2-3 дни, по-добре е да не се мокри и сухи веднага, но преди да използвате овлажнява и топлина във фурната.

Още по темата:

Както питка във фурната

Ръженият хляб от пълнозърнесто брашно с кимион

Както питка във фурната

Raisin хляб във фурната

Както питка във фурната

Тортила - Мексикански тортиля