Periodontal заболяване при кучета симптоми, лечение

Пародонтоза при кучетата

Пародонт - е група с тъкани, които притежават зъба в костта. Тя включва венците, кост, зъб сухожилие, както и зъболекарски цимент. Periodontal заболяване при кучета се нарича възпалителен пародонтоза.Това е една от най-честите орални заболявания. Той регистрира заболяването почти всеки трети куче, особено при по-възрастни животни. Въпреки че пародонтозата кучета младите през последните години. Тя се развива постепенно.

Болест започва с появата на зъбна плака - привидно безвреден табелата. След това се втвърдява под въздействието на слюнката и зъбен камък на куче форми. Бактериите, които са в него, причиняват възпаление на венците. Венците са деформирани, те образуват огнища на хронични инфекции, което води до загуба на зъби.

Причината за развитие на пародонтозата са:

  • бактерии,
  • вируси и гъбички,
  • автоимунни и инфекциозни заболявания,
  • намаляване на съпротивлението на тялото и дефицит заболявания.

Друг доста често срещана причина за пародонтозата кучета е генетично предразположение. Така че, те често страдат от Чиуауа.

Симптомите на пародонтални заболявания при кучета

Един от първите и най-характерните симптоми на пародонтални заболявания при кучета е изключително неприятен външен вид и миризма от устата. Тя е вече се превръща във важен повод да покажем едно куче лекар.

Пародонтоза при кучетата


В крайна сметка, лоша миризма от устата също може да бъде признак на метаболитни нарушения, захарен диабет при кучета. заболявания на вътрешните органи. В момента, в процеса на разработване на възпалителна болка в челюстите на кучето по-силен.

Тя лигави, животното започва да се откаже храна. Кръв може да се появи в слюнката. Ако лечението не е извършена, това ще доведе до пародонтоза и загуба на зъби в края на краищата - до смъртта на кучето.

Лечение на пародонтални заболявания при кучета

Ако много зъбна плака, трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар специалист възможно най-скоро. В някои случаи, дори животно ще се проведе дългосрочна терапия антибиотик. Също така, зъбите трябва да бъдат почистени от плака. Такова почистване се извършва с ултразвук, рентген или по хирургичен път под обща анестезия, ако позволява състоянието на животното.

След отстранява зъбна плака, е необходимо да притежават противовъзпалително лечение. Е доказано лекарства като хлорхексидин 0.05% и 0.01% разтвор miramistina.

Тя може да се използва и за лечение на традиционната медицина:

  1. невен,
  2. отвара от градински чай,
  3. прополис,
  4. furatsilin,
  5. смола смазване йод-глицерин.

Предотвратяване на пародонтоза

При кучета, лечение на пародонтални процес заболяване обикновено е много болезнено и дълго. Ето защо, всеки собственик трябва да се обърне внимание на превантивните мерки. Например, започват да се появяват плака има достатъчно мека консистенция. Ето защо, той може да бъде отстранен със специални пасти редовно миене на зъбите.

За омекотяване трудно зъбен камък може точно да се използва на млечна киселина. След омекотяване камъка се отстранява чрез сода и четка за зъби. Вие никога не може да напусне без надзор гингивит - възпаление на венците. Той е с тази болест започне голям проблем за устата на кучето.

Ето защо, трябва редовно да инспектира устата на кучето и винаги се вземат предварителни мерки за успешното лечение и профилактика на възпаление. Важно е да се помни, че кучета са ужасни последствия от пародонтоза. Това е загуба на зъби, което води до счупена челюст, и появата на злокачествени тумори при кучета.